Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


EY MİLLET UYANIN GAFLET UYKUSUNDAN

EY MİLLET UYANIN GAFLET UYKUSUNDAN


Uyanın gaflet uykusundan da olup biteni gözlerinizler görün. Şimdiye kadar yapılmış stadyumların adları Atatürk stadyumu idi.  AKP tarafından yenilenen stadyumların isimleri Arena oldu. Atatürk ismi kaldırıldı. Yapılan hiçbir esere Atatürk ismi verilmedi. İktidar tarafından Atatürk isminin kullanıldığı hiçbir eser yoktur. Atatürk ismi iktidar tarafından hiç kullanılmadı. Hep gazi diye hitap edildi. Gazilik de bir önemli unvandır. Fakat Atatürk unvanı özel bir unvandır.

Türklerin atası anlamına gelir. Çünkü Atatürk ?benim en büyük zenginliğim ve iftiharım Türk olmaktır? demiştir. Şimdiye kadar siz iktidarın Atatürk diye hitap ettiğini duydunuz mu? Bu cumhuriyet bayramı kutlamalarında Atatürk ismi kullanıldı. Sonra bir yetkili cumhuriyette bizim. Atatürk de bizim dedi. İstanbul da Atatürk kültür merkezini iktidar yıkıp yerine başka isimle bir şey yapmayı düşünüyordu. Atatürkçü sivil toplum örgütleri karşı çıkıyordu.

Şimdi cumhurbaşkanı kendisi açıkladı. ?Atatürk kültür merkezi yıkılacak yerine yeni Atatürk kültür merkezi yapılacak? dedi. Şimdiye kadar yıkılmasına itiraz eden Atatürkçülerin itirazlarını ortadan kaldırdı. Bu yeni yapılan Atatürk kültür merkezinin bitiş tarihini verdi. ?2019 seçimlerinden önce bitirilecek? dedi. Şimdi sizlere soruyorum. Bu Atatürk ve cumhuriyete dönüş nedendir? Atatürk ismini okul kitaplarından kaldıran, stadyumlardan kaldıran, Atatürk ismini telaffuz etmeyen bir iktidarın Atatürkçü ve cumhuriyetçi görünmesi inandırıcı olabilir mi? Sebep nedir?

Ey millet uyanın gaflet uykusundan. Bunları bir irdeleyin. 2019 seçimlerinde Atatürkçü, Cumhuriyetçi ve milliyetçi olanların oylarını alabilmek içindir. Cumhuriyetçi ve Atatürkçü olamayacaklarını sizlere izah edeceğim. Lozan anlaşmasını kim yaptı? Atatürk! Peyki bu iktidar Lozan anlaşmasını bize bir başarı olarak yutturdular. 12 adalar bu anlaşma ile Yunanistan´a verilmiştir diye Atatürk´ü suçlamış olmadılar mı? Hattı zatında o 12 adalar İtalyanların kontrolünde idi. O adaları Yunanlılara İtalyanlar vermiştir. İki ayyaşın yaptığı kanunlar diyerek kim ima edildi? Atatürk ve İsmet İnönü değil mi? 1919 tarihini ret ediyorum denildi mi?

Bunun anlamı! Cumhuriyetin kurulmasının ilk temeli 1919 senesinde Atatürk tarafından atılmadı mı? Bu Atatürk´ü ret anlamına gelmez mi? Ayrıca Türkiye cumhuriyeti devletinin tarihinin yazılmaya başlandığı tarihtir. 1919 tarihinden önceki tarih Osmanlı tarihidir. Bu tarihi ret etmek ayni zamanda Türkiye cumhuriyeti tarihini de yok saymaktır. Türkiye cumhuriyeti tarihinin ret edilmesi demek, Atatürk ve kurduğu cumhuriyetin ret edilmesi demektir. Cumhuriyet dönemini reklam arası gösteren AKP´liler değil miydi? Eleştiriler gelince isteseniz de, istemesizde bu film 2023 de vizyona (gösterine) girecektir diyen AKP´li değil miydi? Emine Erdoğan bir konuşmasında 90 senelik enkazı (cumhuriyet kast ediliyor) ayağa kaldırdık.

Şimdi sapağına geldik demedi mi? Sapak yol ayrımıdır. Nerede Atatürk ve cumhuriyetle ilgili bir şey varsa yok edilmeye çalışıldı. Çocuklarımıza milli şuur aşısı yapan ANDIMIZ neden kaldırıldı? Kürtçü parti andımız kaldırılsın dedi. Hemen kaldırdılar. Ne bahane buldular. Irkçılık içeriyordu dediler. Irkçılığı bahane ettiler. Esas adımızın kaldırılma sebebi. Atatürk ve Türk kelimesi olduğu içindir. Barış sürecini millete anlatmaları için. Kurulan akiller gurubunun içersindeki bir zatı muhterem. Cumhuriyet yanlış kurulmuştur. Biz yenisini kuracağız demedi mi? AKP merkez karar kurulu üyesi olan zat yeni devlet kuruyoruz demedi mi?

AKP yandaşları Atatürk´ü aşağılamak için. Çeşitli iftiralar atmadılar mı? Atatürkçü olan birisi TV programlarında Atatürk´e hakaret yağdıranlara ses çıkarmaz mı? Hele birde dinci geçinenler var ki? Atatürk´e öyle hakaretler yağdırıyorlar ki? Akıllara durgunluk verecek cinsten. Buları yapanlara Atatürkçüler şiddetle karışı çıkarken. İktidar kanadından bunlara tek kelime söyleyen çıkmıyor mu? Adam devlet kuruyoruz dedi. İktidarın sözcüsü cumhuriyeti kaldıracağız demedi diyor. Türkiye cumhuriyeti devletinin yerine yeni devlet kurulacak? O zat cumhuriyeti kaldıracağız demedi diye o zatı savunuyorlar. Bu söylemin darbeden ne farkı vardır?

Darbe yapanda bu rejimi kaldırıp, kafasındaki rejimi getirmeyecek mi? O zaman yeni devlet kuruyoruz diyenle arasında ne fark var. Birisi kulağını yakın eli ile gösteriyor. Öbürü eli ile uzak kulağı gösteriyor. İkisi de ayni kapıya çıkıyor mu? Şimdi neden Atatürkçü ve cumhuriyetçi olamayacaklarını anladınız mı? Onun için gaflet uykusundan uyanında. Söylenenleri iyi değerlendirin. Son pişmanlığın geçerli olmayacağı bir döneme giriyoruz. Ya sahte cumhuriyetçilere ve Atatürkçülere rağbet edeceksiniz. Ya da Atatürk ve cumhuriyeti unutacaksınız. Tercihinizi şimdiden belirleyin. Korkunun ecele hiç faydası yoktur. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 06-11- 2017 Mustafa KOÇAL

   

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44