Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


EZAN VE KURAN

EZAN VE KURAN


Cumhurbaşkanı din adamları ile yaptığı toplantıda. ?Kılıçdaroğlu ezandan Kurandan anlamaz? dedi. Ve bu söylemi salonda bulunan diyanet işleri başkanı ve diğer din adamları alkışladılar. Hadi din adamları alkışladı? Diyanet işleri başkanı da alkışlıyor. Bu söylem talihiz bir söylemdir. Ülkenin % 95´şinde fazlası Müslüman olan bir ülkede. Muhalefet liderini eleştirme konusu yapmak için bu söylemin söylenmesi çok yanlıştır.

Ezan Müslümanları namaza davet etek için bir çağrıdır. Müslüman olan herkes ezanın namaza çağrı olduğunu bilir. Okunan ezana icabet eder veya etmez. Kılıçdaroğlu ezanın bir çağrı olduğunu bilmiyor mu? Gelelim kurana! Kuran Allahın emir ve yasaklarını bildiren, Allah tarafından peygamber efendimize emir ve yasakların Müslümanlara öğretilmesi için gönderilmiştir. Bu kurana inanmayan zaten Müslüman değildir.

Bu söylem din adamlarına bunlar zaten Müslüman değiller. Bu ezandan kuranda anlamayan kişiye ülke teslim edilir mi? Demektir! Ezandan kurandan anlayanlar kuranla dalga geçti. Ona neden bir şey söylenmedi? ?Cuma günleri bakara makara bir şeyler yazıyorum sallıyorum? diyen bakana bir şey söylendi mi? Dini siyasete alet edenler ülkeyi bu hale getirmiştir. Ezan, kuran diyenleri de gördük. Kimdi bunlar? Gülen cemaati ezan kuran demiyor muydu?

Bunlarla işbirliği yapan iktidar değil miydi? Cemaat ile araları bozuna kadar. Bu ülkeyi orduya kumpas kurarak birlikte yönetmediler mi? Ezan diyenler! Kuran diyenler bu ülkeye 15 Temmuzu yaşatmadılar mı? Bunlara bu imkânı iktidar vermedi mi? iktidar ile cemaatin arası bozulduktan sonra değişen bir şey oldu mu? Yine din siyasete alet edilmeye devam edildi?

Bizim din adamlarınız kuranın Türkçe yazılmasına karşı çıkıyorlar. Bu iktidar Kürtçe kuran yazdırmadı mı? Muhalefet liderine ezandan kurandan anlamaz denilmiyor mu? Herkesin dini kendisine aittir. İnancıda kendisine aittir. İşte bu laikliktir. İktidarın laikliği dinsizlik gibi göstermesinin sebebi de budur. İnsanları inançlarından dolayı eleştirebilmek içindir. Laiklikte hiçbir din öne çıkarılmaz. Bütün dinlere ayni mesafededir.

Hiç kimse dininden ve inancından dolayı aşağılanamaz ve hor görülemez. Laik bir ülke olduğumuza göre hiç kimse dininden ve inancından dolayı aşağılanamaz. Cumhurbaşkanının bu söylemi Kılıçdaroğlu alevi olduğu için söylenmiştir. Bu söylemin din adamlarına söylenmesi de bundan dolayıdır. O ezandan kurandan anlamaz. Biz Müslüman´ız bu ülkeyi bunlara teslim edemeyiz demektir. Ezan diyenler! Kuran diyenler ülkeyi bu günkü duruma getirmediler mi? İlahiyatçı Cemil Kılıç bakın ne diyor.

?Türkiye de İslam ahlakına en yakın yaşam tarzı laik kesimin yaşam tarzıdır. Dinci cemaat ve tarikatlar ise tam bir İslam düşmanlığı yapıyorlar. Hırsızlık, yolsuzluk, yalan kumpas ve buna benze şok şey. İslam´ın reddettiği her şeye rastlamak mümkün? diyor. İmanın 6 şartını kabul eden Müslüman´dır. İslami´n 5 şartını yerine getiren mümindir. Birde İslami ahlak kuralı vardır. Bu İslami ahlak kurallarına uygun yaşayanda kâmil mümindir. Bu İslami ahlak kuralı günlük yaşamımızın her anında karşımıza çıkmaktadır.

İnsanları aşağılamak, horlamak yok! Hırsızlık yok! Rüşvet almak ve vermek yok! Yolsuzluk yapmak yok! İnsan öldürmek yok! Tecavüz yok! Küfretmek, hakaret etmek, rahatsız etmek yok! Adam kayırmak yok! Adaletsiz davranmak yok! Devlet malını çalmak yok! Kuranda bundan şöyle bahsediyor. Ali İmran suresi 161´inci ayet ?her kim hıyanet eder, kamu malından bir şey aşırırsa, aşırdığını kıyamet günü yüklenip geri getirir?. Burada aşırma kelimesi çalmak, hırsızlık yapmak anlamına geliyor.

Bu gün ülkeyi bu duruma getirenler ezan kuran diyenlerdir. Ben her zaman söylüyorum. İki din uygulanıyor. Birisi Allahın indirdiği din (Elhamdülillah) bizler bu Allahın indirdiği dine göre hareket ediyoruz. Birde icat edilmiş din var.  Bu icat edilmiş dinde her şey mubah sayılıyor. Mesela bu icat edilmiş dinden olanlar.

Her insanın bir defa hırsızlık yapma hakkı vardır diyor. Ben Kılıçdaroğluna söylenen bu söylemi talihsiz bir söylem olarak kabul ediyorum. Hiç kimse inançlarında dolayı aşağılamaz ve horlanamaz. Siz ezan ve kuran dediniz de ülkeyi bu duruma getirmediniz mi? Diye sorarlar. Laik bir ülkede böyle söylem olmaz. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyene! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyene! Ne mutlu laikim diyene! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyene! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyene!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 08-10 2018 Mustafa KOÇAL     

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44