Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


FARKINDA MISINIZ?

FARKINDA MISINIZ?


Farkında mısınız bilmiyorum. Bu millete ne oldu? Son zamanlarda! Geleneklerimiz, göreneklerimiz, örf ve adetlerimiz tamamen ortadan kalktı. Saygı, sevgi diye bir şey kalmadı. Birleştirilicilik yok oldu. Yerini ayrımcılık aldı. Atatürk ve cumhuriyet düşmanlığı aldı başını gidiyor. Meclis başkanı kahraman makamına yakışmayacak sözler ediyor. ?Cumhuriyeti kuranlar dinsizdi? diyor. Şayet cumhuriyeti kuranlar dinsiz olsaydı. Dinsiz bir toplum yetiştirirlerdi.

Müslüman bir toplum oluşturmazlardı. Velev ki dinsiz idiler. Ülkeyi düşman istilasından kurtarmışlar. Özgür bir devlet kurmuşlar. Ve bu devleti bizlere emanet etmişler. Öyle olmuş olsa dahi onların kurduğu devletin topraklarında yaşıyorsak minnet duymamız gerekir. Cumhuriyeti kuranların Türk olduğunu unutmayın.  AKP dinine kinine sahip çıkacak bir nesil yetiştiriyoruz demişti. Şu an aynen öyle bir devir. Yaşı 20-21 olan bir genç kızımız bakın ne diyor. Hiçbir kelimesini nokta ve virgülüne dahi dokunmadan aynen veriyorum. ?Gazi Mustafa Kemal Atatürk ne gazisi ya o Müslümanların en büyük düşmanıydı.

Neden Çanakkale de o ölmedi çünkü o alman komutanla kahve içti? ifadeyi görüyorsunuz. Sanki o devirde yaşamış gibi bir ifade kullanıyor. Bunun ne anası ne babası dahi Atatürk devrini yaşamış değildir. Bu bayanın ismi Rukiye Çetin yaşı da belirttiğim gibi 20-21 olabilir. Bu gün söylemler üzerinden gideceğim. Çünkü bu söylemler birlik beraberliğimizi ortadan kaldırmaya yönelik söylemlerdir. Cumhuriyet, Atatürk ve milleti ayrıştırmaya yönelik söylemlerdir. ?Demokrasi çok tehlikeli bir kelimedir. Allahın işine karışırım demektir. Ne demokrasisi, biz demokrasiden yana değiliz. Biz şeriatçıyız? söylendiği tarih 2015. Ayni kişi bakın 2016 da ne diyor. ? Ne kadar günahı olursa olsun, bir gece demokrasi nöbeti tutan kişi cennetliktir? diyor.

Bu riyakârlıktan başka bir şey değildir.  ?15 yıl önce bu ülkede kur-an yasaktı. 15 yıl öncesine kadar kur-anı kerim yasaklanıp hayatımızdan tamamen dışlanır hale gelmişken. Bu gün hükümetimiz din ve kur-an eğitimi önünde en ufak bir engel bırakmadı. Bu konuda katkısı bulunan bütün devlet büyüklerime teşekkür ederiz?. Elbistan müftüsü Muhsin Demirel (AA) bunu söyleyebiliyor. Bu ayrımcılıktır. Bu ülkede kur-an hiçbir zaman yasaklanmamıştır.

?Suriyelilerin duası ve bereketi ile büyüyoruz?. Bakan Eroğlu böyle diyor. Bunlar dualarını ve bereketlerini kendi ülkeleri için neden kullanmıyorlar? Demek bunlar gelmeseydi büyümeyi rüyamızda görecektik. Kel ilacı bulsa önce kendi Kafsına sürer. Şimdi gelelim güncel mesele olan adalet yürüyüşü için söylenenlere.

Eğitim bir sen İstanbul 4 nolu şube başkanı Talat Yavuz ?Düzce de bir vatandaş yola gübre dökerek sizi uyardı. Bizde uyarıyoruz, sivil itaatsizlik hakkımızı kullanırsak kaçacak cezaevi bile bulamazsınız. Gerekirse tatile giden bütün üyelerimizi göreve çağırıp Maltepe´yi size dar ederiz? diye adalet yürüyüşü yapanları tehdit ediyor. Bir sivil toplum örgütü yöneticisinin bunu söylemesi kadar tehlikeli bir söylem olamaz. Bu ülkede demokrasiden bahsediliyor.

O zaman demokrasinin kurallarına uyulacaktır. Bu kin ve nefret tohumu ekmekten başka bir şey değildir. Bu yürüyüşü yapanlarda bu ülkenin vatandaşıdır. Kime karşı düşmanca tavır alınıyor. Anlamak mümkün değil. Ayrıştırmanın ta kendisidir. Her düşünceye saygı gösterilmelidir. Bu topraklarda birlikte yaşamak mecburiyetindeyiz. Başka Türkiye yok. Sivil toplum örgütleri birleştirici olmalıdır. Ayrımcılık yapmak ülkeye zarar verir.

AKP meclis üyesi Emrullah Yavuz ?Ey Kılıçdaoğlu bu gün bazı dış güçlerin, FETÖ´ nün, HDP´nin uşaklığını yaparak yürümeye başladın. Şunu kafana sok ki. Bizler reisin ağzından çıkacak tek kelimeye bakarız. Bir tek kelime ile ölürüz, öldürürüz!?. Bu söylem ayrımcılıktır, bölücülüktür.  İnsanları birbirine düşürmektir. Önemli bir tehdittir. Bu yürüyüşü yapanlar Türk vatandaşıdır. Bunlar tehlikeli söylemlerdir.

Cumartesi günü bir gurup genç üst geçit´in üzerinde toplanmışlar. Ellerinde cumhurbaşkanının posteri adalet yürüyüşü yapanları protesto ediyor. Hem de küfür ederek. Teröristler geliyor diyerek. Polis bunlara müdahale etti. Polise ?biz demokratik hakkımızı kullanıyoruz. Bize müdahale edeceğinize gelen teröristlere ve asker katillerine müdahale edin? diye kendilerini savunuyorlar. Polis çaresiz kaldı. Bunların yaptığı demokratik hak ise, adalet yürüyüşü yapanlarında demokratik hakkıdır. Adalet yürütüşüne katılanlara çok ağır ithamdır.

Bir bakan ?biz bu yolları teröristler yürüsün diye yapmadık? diyor. Haburdan girenler terörist değil miydi? Kuzey Iraktan kuzey Suriye ye geçen Peşmergeler bu yaptığınız yollardan geçmedi mi? Bunlar terörist değil miydi?  Adalet yürüyüşü yapanlara terörist demek kadar aşağılayıcı bir şey olamaz.

Kendisini Anadolu ajansı muhabiri olarak tanıtan birisi Terörist birkaç kişinin eline adalet pankartını montaj etmiş. Yürüyüşü teröristler destekliyor diyor. Teröristler bu sıcakta uzun palto giymişler. İnsan bir şeyi yaparken usturuplu yapmalıdır. Teröristlerin üzerindeki giysiler kış giysileri. Bu sıcakta o resimleri kullanırsan yalanın hemen ortaya çıkar. Ne tekim yalanı hemen ortaya çıktı. Sonra bunun  (AA) ile ilişkisi olmadığı anlaşıldı. Şu anlattığım olayların hiç birisinin ülkeye yararı yoktur. Ülkenin zararına olan olaylardır. Beraberlikten bahsediyorlar. Bu düşüncede olanlarla bir arada olmak mümkün müdür? Daha birçok söylemler var. Bu günlük bu kadarı yeterlidir. Bunların ayrıştırıcı bölücü söylerler olduğu aşikârdır. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 09-07- 2017 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44