Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


FETHİYE SPOR YÖNETİMİNE TEBRİKLER

FETHİYE SPOR YÖNETİMİNE TEBRİKLER


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

10 Kasım 2013 tarihinde Fenerbahçe Galatasaray maçı oynandı.  Bu maç öncesinde Atatürk için saygı duruşunda bulunulması federasyona önerilmiş. Federasyon buna izin vermemiş. “Siyasi konudur kabul etmiyoruz” diyememişler. Yalnız “izin vermiyoruz” demişler. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusunun ölüm yıl dönümünde saygı duruşu yapılması kadar doğal bir durum olamaz. Federasyon korkmuş olmalı ki bu izni vermemiş. Ayni statta 04 Aralık 2013 tarihinde Fenerbahçe Fethiye spor maçı oynandı. Fethiye sporlu futbolcular sahaya çıktı. İstiklal marşı için dizildiklerinde her futbolcunun göğsündeki büyük harfler göze çarptı. Yan yana geldiklerinde Y-Ü-C-E-A-T-A-T-Ü-R-K isminin görüntüsü çıktı.

Bu olay statta büyük alkışla karşılandı. Bu olay maçın neticesinden ziyade Fethiye sporun gurur tablosu olmuştur. Atatürk resimlerine dahi ceza kesilen bir dönemde bu olayı gerçekleştirmiş olan. Fethiye spor kulüp başkanını,  yöneticilerini, teknik heyeti, futbolcuları, malzemecisinden masörüne kadar hepsini tebrik ediyorum. Bu olayı gerçekleştirmeye yürek isterdi, cesaret isterdi. Elenselerdi dahi bu gurur onlara yeterdi. Bu gururun yanına birde tur atlamaları, onları Türkiye’nin gündemine oturttu. 

Maçtan sonra takımın yöneticisi Özkan Güneş’e sormuşlar. “Neden sahaya böyle çıktınız? Federasyon izin verdi mi?” Demişler. Verdiği cevap ilginç “izin vermeyeceklerini bildiğimiz için izin almadan yaptık. Mesaj yerine ulaşmıştır” demiş. Şimdi federasyon bu kulübe ceza verecektir. Verdikleri ceza ne olur bilemeyiz? Amma para cezasından başka ceza vereceklerini tahmin etmiyorum. Şayet iktidar işi ele alırsa. O zaman cezanın şekli değişir. Küme düşürürler. Küme düşürseler dahi Fethiye spor gönüllerin takımı olacaktır. Türk milleti bu olayı asla unutmayacaktır. Yasaklar daima tepkiyi artırır. Göreceksiniz statlarda Fethiye spor lehine sloganlar atılacaktır. Statlarda bu olay yaygınlaşacaktır. 11 genç bir araya gelecek yüce Atatürk harfleri bulunan tişörtleri giyecekler statlarda boy göstereceklerdir. Bunlara nasıl mani olacaklar? 

İktidar kitaplardan Atatürk’ün ismini kaldırmaya çalışsın. Atatürk’ü itibarsızlaştırmaya gayret etsin. Atatürk’ü unutturmaya çalışsın. Bunarı yaptıkça millette Atatürk sevgisi çığ gibi büyüyor. Fethiye sporlu yöneticiler Atatürk dersi vermişlerdir. Bu verdikleri dersten dolayı onları bir defa daha kutluyorum. Elinize yüreğinize sağlık sayın yöneticiler. Atatürk düşmanlarına iyi bir ders verdiniz. Teşekkürler hepinize.

Bu milletin manevi değerleri ile oynanmayacağını anlamalıdırlar artık. Fenerbahçe Galatasaray maçından önce saygı duruşu yapılmasının siyasi bir yönü nasıl olur ki? Bunu anlamakta zorlanıyorum. 10 Kasımda saatler 09,05 olduğunda siren sesini duyan bütün vatandaşlar saygı duruşana geçiyor. Bunların hepsinin siyasi bir amaçla durduklarını mı düşüneceğiz? Üç şey için sokakta saygı duruşunda bulunulur. 1- Cenaze geçerken. 2- Sancak geçerken. 2- Cumhurbaşkanı geçerken.  Fakat Atatürk’ün vefat ettiği saatte anıtın önündekileri saygı duruşuna davet etmek için Ti sesi verilir. Vefat saatinde siren sesleri vatandaşlara bir hatırlatmadır. Sokakta saygı duruşunda bulunmalar Atatürk’e saygılarından dolayıdır. Bu saygı gösterisine vatandaş ne zorlana bilinir. Nede saygı duruşunda durması men edilebilinir.

Türklüğün tartışıldığı ve Atatürk’ün itibarsızlaştırıldı bir dönem görülmemiştir. Bu gün her yerde bu konu konuşulur duruma gelmiştir. Gündemden epey bir zaman düşürdüler. Gezi parkı olaylarından önce sistemli olarak Türkçülüğü birileri gündeme getiriyordu.

Her 15-20 günde bir, bir yönetici Türkçülük hakkında bir şeyler söylüyordu. Gezi parkı olaylarından sonra gündeme getirmemeye başlanmıştı. En nihayet AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu üyesi “ Türk ırkı diye bir ırk yoktur” diyerek. Yine Türkçülüğü gündeme getirdiler. İşin garip tarafı AKP içersinde hiç Türk milletvekili yok mu sorusunu devamlı duymaya başladık. Hakikaten insan merak ediyor. Acaba AKP’li hiç Türk kökenli milletvekili yok mudur?  Mutlaka vardır. Beklide onlarda bizim gibi ya sabır diyorlardır. Genel seçimler arifesinde belki patlayacaklardır. Yeti artık deyip isyan bayrağını çekeceklerdir. Böyle bir dönemde Fethiye sporlu yöneticilerin yaptıkları Türk milletini uyandırma mesajıdır. Böyle bir mesajı gündeme getirdikleri içinde takdire şayandırlar. Tekrar hepsini kutluyorum. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 

07- 12-2013 Mustafa KOÇAL

 

 

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44