Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


FEZLEKE HAZIRLANMIŞ

FEZLEKE HAZIRLANMIŞ


CHP Dekontları açıkladı. İktidarı heyecan bastı. Ne yapacaklarını şaşırdılar? Hiçbir sözcünün konuşmaları birbirini tutmuyor. Kılıçdaroğlunu ve CHP milletvekillerini yargı yolu ile susturmaya çalışıyorlar. Savcı milletvekilleri hakkında fezleke hazırlamış. Kılıçdaroğlu hakkında cumhurbaşkanı dava açmıştı. Bu dekontların açıklanmasında sonra bir dava daha açacağını söyledi.

Dekontlarda adı geçenlerin hiç birisinden açıklama gelmiyor. Herkesi Tayyip Erdoğan savunuyor. Adı geçenleri kastederek bunlar 40-45 senedir ticaretle uğraşan kişiler diyor. İçlerinde öğretmen olan var. Oda mı bu kadar zamandır ticaret yapıyor? Oğlunun ismi de var. Oğlu damı 40 senedir ticaretle uğraşıyor? Adalet ne kadar hızlı çalışıyor gördünüz mü? Allah aşkına birisine suç ihdas ederken bir defada terör ve FETÖ süz suçlarla suçlayın.

CHP milletvekilleri terör ve FETÖ´CÜ olmakla itham ediliyorlar. Oldu olacak bizden olmayan herkes FETÖ´CÜ deyinde herkes bir şey olduğunda bu suçlardan suçlandığını bilsin. 15 Temmuzdan sonra tutuklanan çok kişi halen ne ile suçlandığını bilmiyor. Daha mahkemeye çıkmayanlar var. Bunların davalarında adalet karınca adımı ile ilerliyor. İktidarın lehine olan olaylarda yargı zürafa adımı gibi adımlar atıyor.

CHP elindeki dekontlarI basına dağıttı. AKP sözcüsü Mahir Ünal açılamasında Fotokopilerimi konuşacağız? Diyor! Fotokopi tatmin etmemiş. Böyle söylemekle dekontların sahte olduğuna dikkat çekmek istiyor. Aslı olmayan bir şeyin Fotokopisi olur mu?  Fotokopi aslından çoğaltılır. Milletin aklı ile alay ediyor. Ayrıca sahte bir belge üretmenin cezası vardır. Bu cezayı göze alarak sahte belge üretmek akıl karı değildir.

İktidar yine para gidişi yok. Para gelişi var diyor. Şirketlerini satmışlar deniyor. Eyvallah! Amma bu şirket orada ne amaçla kurulmuş. Ve neden satılmış? Bu daha da kötü değil mi? Kara para aklamak amacı ile mi kurulmuş. Ve bu şirket orada ne yapmış? Satıldı ise satış sözleşmesi ve devir işlemlerinin belgesi olması gerekir. Ben bu işteki kadar olayı karmaşık hale getirilen bir iş görmedim. Her gün yeni bir şey ortaya atıyorlar. Ve işi daha karmaşık hale getiriyorlar. Belge göstersinler dediler. CHP belgeleri gösterdi. Basına da bu belgeleri dağıttı. Kendilerinden emin olmadan belgeleri basına dağıtmazlardı.

İktidar temsilcileri söyleyecek bir şey bulamadılar. Fotokopi üzerinden mi konuşacağız demekle yetindi. Bu olayda adı geçenlerin hepsinin tazminat davası açacağını Tayyip Erdoğan söylüyor. Adı geçenlerden hiç birisi konuşmuyor. CHP elindeki belgeleri bu gün savcıya vereceğini açıkladı. Hiç kimse para diye bir şey söz konusu değil diyemiyor. Ortada paranın olduğu kesin. Fakat bu para ne ifade ediyor o belli değil. Ticaret parası mıdır? Satış parası mıdır? Yoksa kara paramıdır? Bu belli değil. Artık iş mahkemeye intikal ettiğine göre. Mahkemenin kararını bekleyip göreceğiz. Mahkeme bu konu için basın yasağı getirirse şaşırmayın.

Şimdi hayırsever vatandaş davasına dönelim. Şimdi artık ZERA Zarrab diye anılmıyor. İran vatandaşı, Şarlatan, sahtekâr diye bahsediliyor. Düne gelene kadar, haber alamıyoruz diye ABD ye iki defa NOTA vermişti. Şimdi ismi dahi telaffuz edilmiyor. Daha önceki ifadesinde Zafer Çağlayana 50 bin EORU verdiğini söylemişti. İkinci günkü ifadesinde Muammer Gülerin oğlu Barış Gülerde 100 bin dolar verdiğini açıkladı. Muammer gülerin oğlunun evinde para kasaları ve dolarlar bulunmuştu. Ayrıca Halk bankası müdürüne de para verdiğini açıkladı. Fakat zafer çağlayan işi iyi bağlamış.

Zarrab´ın açıklamasına göre. Ona sormadan kimseye para veremedim diyor. Her işten elde edilen paranın % 50´si olarak da anlaşma yapmış. Bu olay patlak verdiği zaman meclis kürsüsünden savunmasını hatırlıyorum. Bu saatin parasını vererek ben aldım. Mal beyanıma da girmiştir. Diye gürül gürül bağırıyordu. Meğer saat devede kulakmış. Muammer güler verilemeyecek hesabım yok diyordu? Şimdi neredeler? Sesleri solukları çıkmıyor? Daha kimler çıkacak bekleyip göreceğiz. Başka isimlerde telaffuz etti. Yalnız isim söyledi. Makara bakara diye kuran suresi ile alay eden Egemen Bağış Kıbrıs vatandaş olmuş. Mecliste bakana bunun durumunu sordular cevap vermedi.

Devlet Bahçeli Zarrab için çok sert konuşuyor. İşin garip tarafı CHP´ye şiddetle çatıyor. Hâlbuki kendisini ilgilendiren bir şey yok ortada. İktidara yaranmak için çırpınıyor. İttifak formülleri ile gündem değiştirmeye çalışıyor. İktidar sözcüsü gündemimizde ittifak yok diyor. Başbakan Binali Yıldırım ise ülkenin başka sorunları varken bizi ne ile uğraştırıyor diye CHP liderine çatıyor. Sayın başbakan ortada sizin yargılamayıp. Mecliste akladığınız bir mesele var. Bu davayı CHP açmadı. Onlar biz bu davadan utanıyoruz diyorlar.

Siz olsaydınız yaptıklarının cezasını çekiyorlar derdiniz. Şimdi bu adı geçen bakanları yargıya siz havale edin. Mahkemenin vereceği para cezasını bu bakanlar ödesin. Sakın bu cezayı millete ödetmeye kalmayın. Bu bakanların aldığı paraları millet neden ödesin? Verin mahkemeye ödesinler. Hatta görevini kötüye kullanmaktan da yargılattırın. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere!  Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!  02- 12-207 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44