Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


FİLİSTİN TOPRAKLARI SATILIK DEĞİLDİR

FİLİSTİN TOPRAKLARI SATILIK DEĞİLDİR


Sarayın sözcüsü İbrahim Kalın “Filistin toprakları satılık değildir” diyor. Hayrola İbrahim Bey? Türkiye’den birileri Filistin’den toprak almaya mı kalkıştı? Filistin topraklarını satacağı kadar İsrail’e sattı. Filistin şimdi sattıkları toprakların ceremesini ödüyor. Şimdi ellerinde kalan topraklarını birileri almaya kalkıştı da? Onun için mi “Filistin toprakları satılık değildir” diyorsunuz? Birileri Filistin’in toraklarını bize alıverin dedi de? “Onların toprakları satılık değildir” dediniz. Böyle diyen birisine “onların toprakları satılık değil. Gelin bizden toprak alın mı” dediniz?

Filistin’in topraklarını koruma görevi mi üslendiniz? Şayet böyle ise? Ülkemizde nerede ise elimizde toprak kalmadı. Ülkenin her tarafında o kadar çok toprak satışı oldu ki? Ben ülkemizin ileride Filistin’e döneceğinden endişe ediyorum. Türkiye’nin toprakları hem devlet tarafından yabancılara satılıyor. Hem de şahıslar tarafından satılıyor. Bunlardan haberiniz var mı İbrahim Bey? Filistin’in topraklarının satılması veya satılmaması bizi hiç ilgilendirmiyor? Bizi kendi topraklarımızın satılması ilgilendiriyor. Köy arazilerinin satışının önünü açan iktidardır. Çünkü köy kanununun 87’ci maddesi köy arazileri satılamaz diyordu.

Bu maddeyi iktidar kaldırdı. Kanunda bir yerin topraklarının %10’un dan fazlası satılamaz diyordu. 7 il kotayı aştığı için kanunda değişiklik yapan iktidardır. Kanun değiştirilerek Ülke yüz ölçümünün %10’nu aşamaz şeklinde değiştiren iktidar değil midir? Birde karşılıklılık denen bir madde vardı. Bunu da kaldıran iktidar değil midir? Bu ne demektir? Yabancı ülkeden birisi ülkemizden bir mülk aldığında. Ülkemizden birisi başka bir ülkeden o değerde mülk almadıkça satış gerçekleşmiyordu. Bu maddede kaldırıldı. Şimdi dünyanın neresinden olursa olsun birisi gelip ülkemizde mülk sahibi olabiliyor.  Sarayda oturmayın. Köyleri gezin köylülere sorun bakalım ellerinde ki arazileri ne olmuş? Açıktan sorun! Köyünüze birileri gelip arazinin yerini dahi görmeden toprak alıyormuş?

Bu doğru mudur diye sorun. Bakalım ne diyecekler. Ben mahalli seçimlerde çok köy dolaştım. Köylülere sordum! Köyümüzde toprak kalmadı dediler. Neden sattınız dediğimde? Benim arazimin değeri iki bin lira. Gelenler veriyor 6-7 bin lira. Borcumda olduğu için sattım diyor. Bu toprakları alanlar arazinin yerini dahi görmüyorlarmış. Tapuyu getir paranı al diyorlarmış. Bu arazileri alanlar kesinlikle Türk değildir. Neredenbiliyorsunuz diye bilirsiniz? Türkler 2 bin lira değeri olan bir araziye 6-7 bin lira vermez. Sorar soruşturur ona göre fiyat verir. Ayrıca araziyi görmeden satın almaz. Bu arazileri birleri yabancılar için satın alıveriyor. Bizim halkımız eli ile tutmadığı ve gözü ile görmediği bir şeyi kesinlikle satın almaz.

Bakmayın son zamanlarda internetten bir şeyler aldıklarına. Daha yeni başladı bu internet işi. Alanlarda firmayı ve şirketi araştırıyor ondan sonra alıyor. Köyde yaşayanlar halen dediğim gibidir. Gözü ile görmediği veya eli ile tutmadığı bir şeyi alamazlar. Bu arazileri alanlar kötü amaç için alıyorlar. Sayın İbrahim Kalın beyin. Filistin toprakları satılık değildir dediğine bakmayın. Dışarıya karşı şirin gözükmek istiyorlar. Önce can sonra cana gelir. Önce kendi topraklarımızın durumuna bir baksınlar. Devlet kendisi sattıktan sonra vatandaşta satar.

Artık öf ve adetlerimizde unutuldu. Bizde baba yadigarı mülk satılmaz.  Baba ocağı tütsün derler. Zaman içerisin de yeni nesil bunları unutmaya başladı. İleride gelecek olan nesiller topraksız kalabilirler. Çünkü topraklarımız devamlı yabancılara satılıyor.  Ve devlet eliylede satılıyor. Onun için gelecek nesillerin durumu hiçte iç açıcı değildir. Allah hiç kimseyi vatansız bırakmasın. Toprak olmadan vatan olamaz. Vatan olmadan da millet olmaz. Ya Rabbim bizi ve çocuklarımızı vatansız bırakma. Allah çocuklarımızı vatansız bırakmasın. Âmin! Saygılarımla.

Türkiye laiktir, Laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 03-02-2020 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9722,09%0,80
  • DOLAR

    32,53% -0,03
  • EURO

    34,90% 0,36
  • GRAM ALTIN

    2422,03% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3994,55% 0,00
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli

Balıkesir

25.04.2024

  • İMSAK 04:37
  • GÜNEŞ 06:10
  • ÖĞLE 13:11
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:03
  • YATSI 21:30