Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


FIRATIN DOĞUSU KARMAŞASI

FIRATIN DOĞUSU KARMAŞASI


Fırat´ın doğusu için. Buradaki terörist şebekesini yok edene kadar mücadele edeceğiz diye beyanlarda bulunuldu. Operasyon yapılacağı sinyalleri verdik. Bir gece ansızın gelebiliriz denildi. Geldiğimiz noktaya bakıldığında güvenli bölgeye razı olduk. Fakat bu güvenli bölgenin kontrolü kimde olacak konusu konuşuluyor. Amerika Fırat´ın doğusuna terör örgütü PYD ile YPG´nin yerleşmesini istiyordu.

Ve bu terör örgütlerine her türlü desteği hiçbir zaman kesmedi. Hala destek vermeye devam ettiği gibi savaş araç ve gereçlerini vermeye devam ediyor. Amerika başkanın ne yaptığı belirsizliğini koruyor. Askerlerimizi Suriye´den çekeceğiz demesine rağmen bu sözünde durmadığı gibi daha asker takviyesi yapıyor. Fırat´ın doğusunun terör örgütlerinde kalması istiyor. Onun için şimdi güvenli bölgeye Avrupa ülkelerinden oluşan bir ordunun bu bölgeyi kontrolünden yana tavır koyuyor.

Bu güvenli bölgenin güvenliğinin sağlanmasını Rusya Esat´ın kontrolüne verilmesini istiyor. Türkiye bizim 91 kilo metlik sınırımızın güvenliğini başka birisine bırakamayız diyor. Daha önce Rusya, İran ve Türkiye üçlü ittifak yaptılar. Ben o zaman bu ittifak Türkiye´yi Esat´a götürür demiştim. Aradan zaman geçti. Rusya dışişleri bakanı çözüm Şam da demişti. Şimdi Rusya güvenli bölgenin kontrolünün Esat´a verilmesini istiyor.

Amerika için sen nasıl müttefiksin diye sitem ediliyor. Amerika baştan beri Suriye de kendi menfaati doğrultusunda hareket etti. Amerika Türkiye arasında o kadar çelişki yaşandı. Rusya dan aldığımız S 400 tüzelerini dahi eleştiriyor. Suriye de ki terör örgütlerine her türlü yardımı yapıyor. Nerede ise terör örgütlerinin hamisi durumunda olmasına rağmen bir türlü Amerika´dan kopamıyoruz. Terör örgütlerini kollamak için.

Türkiye Suriye deki Kürtlere saldıracak olursa. Ekonomilerini mahvederim tehdidinde bulundu. Bizim yöneticiler sadece bizi üzdü dediler. Ve arkasından ticari anlaşma yapıldı. Sen nasıl müttefiksin deniyor. Arkasından ticari anlaşma yapılıyor. Amerika denince akan sular duruluyor. Başka bir devletle böyle sorunlar yaşasaydık. Köprüleri çoktan atardık. İsrail bir Amerika bu iki devletlere bağırıp çağırıyoruz. Bir türlü bu iki devletle köprüleri atamıyoruz. Bu güvenli bölge sorunu nasıl çözülecek merak konusu oldu.

Bu güvenli bölgenin koruyucusu kim olacak tartışması yaşanıyor. Amerika Avrupa ülkelerinden oluşan bir ordu tarafından kontrol edilmesinden yana tavır koyuyor. Rusya Esat güçleri tarafından kontrol edilmesini öneriyor. Rusya da, İran, Türkiye ve Rusya üçlü ittifak yaptı. Rusya ve İran Esat yanlısı olduğu halde bu ittifakta yer aldık. Rusya gibi İran da bu bölgenin Esat tarafından kontrol edilmesi taraftarı olacaktır. Başka, başka devletlerin kontrolünde olmasından Esat´ın kontrolünde olması bence daha iyidir.

Hiç değilse kendi topraklarını kontrol etmiş olur.  Sınırımız dan 32 KM uzaklıkta olacak bu güvenli bölgenin kontrolü bizde olursa hiçbir zaman çatışma eksik olmaz. Esat´ın kontrolünde olur ise. Suriye ordusu kendi topraklarını korumak için çaba harcar. Türkiye´nin Esat´ı istememesinin tek sebebi, özgür Suriye ordusunun durumunun ne olacağıdır. Biz Suriye de teröristlerden temizlenen yerleri bu özgür Suriye ordusuna bırakmadık mı? Fırat´ın doğusunda terör örgütlerinin kökünü kazıyacağız dedik.

Farz edelim böyle bir şey yaptık. O zaman Fırat´ın doğusunu kime bırakacağız? Bu topraklar Esat´ın toprakları değil mi? Türkiye orada kalmaz. Kalırsa Suriye´nin topraklarını işgal etmiş olur. Suriye´nin toprak bütünlüğünün korunmasından yanayız demiyor muyuz? Özgür Suriye ordusuna bırakılırsa Suriye´nin toprak bütünlüğü ortadan kalkmış olmuyor mu? Çünkü bu özgür Suriye ordusu da terör örgütüdür. Kendi devletine başkaldıranlara ne deniyor? Terörist denildiğine göre bu özgür Suriye ordusu da bana göre terör örgütüdür. Bu güvenli bölgenin kontrolünün Esat güçlerine verilmesi en mantıklı yoldur. Ne olacağını, bekleyip göreceğiz. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 20-02- 2019 Mustafa KOÇAL     

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44