Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


FIRAT´IN DOĞUSUNA OPERASYON KARARI VERİLMİŞ

FIRAT´IN DOĞUSUNA OPERASYON KARARI VERİLMİŞ


Günlerdir konuşulan Fırat´ın doğusuna operasyon kararı verilmiş. Kısa sürede başlayacağı söyleniyor. Operasyonun adı barış pınarları olarak adlandırılmış. Amerika ya süre verildi. Bu süre içerisinde ABD hiç cevap vermedi. Terör örgütlerine silah ve mühimmat yardımı yaparak. Bir nevi Türkiye´ye cevap vermiş oldular. Süre eylül sonuna kadardı.

Süre dolduktan sonra dahi tırlarla tank yardımı yaptılar. Bu arada Rusya bir beyanda bulundu. ?Türkiye kendi güvenliğini koruması hakkıdır. Fakat Suriye´nin toprak bütünlüğüne saygı göstermesi gerekir? dediler. Bu beyan ben Suriye´nin yanındayım demektir. Fırat´ın doğusundaki topraklar. Suriye´nin toprakları demektir. Kararı verdik. Ondan sonrada bazı ülkelerin destek vermesini istedik. Doğu Akdeniz denasıl yalnız kaldı isek. Burada da yalnız kalacağız.

Allah ordumuza güç kuvvet versin Mehmetçiklerimizi her türlü kazadan beladan korusun. Yanımızda olanlar başında beri bizimle hareket eden özgür Suriye ordusu var. İsmi ilk defa duyulan yeni bir örgütte bizimle hareket edeceğini söyledi. Bunların silah ve mühimmatlarını biz karşılıyoruz. ABD hala sessizliğini koruyor. Bizi bu Suriye batağına soktular. Şimdi bizi yalnız bıraktıkları gibi. Bir de karşımızdaki terör örgütlerini her konuda desteklediler.

İşin sonuna gelindiğinde ise, karşımıza dikilecekler. Bu terör örgütlerine yaptıkları bunca destekten sonra. Birde askeri güç desteği verirlerse? O zaman işimiz çok amma çok zorlaşır. Bu işten en zararla kurtulmanın tek yolu. Rusya ile İran´ın gösterdiği yoldur. Rusya ile İran Esad ile masaya oturmamızı tavsiye etmişlerdi. Rusya´nın son beyanatı yine ayni söylemi çağrıştırıyor. Suriye´nin toprak bütünlüğüne saygı gösterilmeli diyor.

Şimdi bu macera düşkünü manyak ABD başkanı bize askeri güç kullanmaya kalkarsa. Kendi elimizle Fırat´ın doğusunda Kürt devletini kurdurmuş oluruz. Fakat Rusya ile İran´ın gösterdiği yolu izlersek. Fırat´ın doğusu terör örgütlerinden temizlemiş oluruz. Yapılacak iş Esad ile masaya oturup. Operasyona barış pınarları ismini koyduğumuza göre. Önce barış pınarı Şam´a inşa edilmeli. Rusya destekli Esad´ın ordusu ile birlikte operasyon yapılırsa? ABD Rusya ile savaşı göze alamaz.  Çünkü Rusya Suriye de ABD´yi istemiyor.

Operasyona Rusya destekli Esad´ın ordusu da dahil olunca. Rusya destekli bir operasyona dönüşecektir. Bu operasyon ile ilgili sınır boyundaki hazırlıklara bir göz atalım. TV haberlerinde bir resim karesi dikkatimi çektir. Bir resim karesinde 4-5 adet tank dikkatimi çekti. Demek ki kara harekâtı TANKSIZ olmuyor. Zaten kara harekatının en önemli silahı tanktır.Bunun bilinci içerisinde olunmasına rağmen. Tank palet fabrikasının satılmasına bir anlam veremiyorum.

Operasyonun ismi barış pınarları olarak konmuş. Barış pınarı değil barış pınarları. Bunun anlamı barışa ihtiyacımızın çok olduğunu gösteriyor. Şu barış pınarlarından bir tanesini önce bir meclisin bahçesine dikilse de. Meclis bu barış pınarından barışı içse de önce meclise barış gelse. Yalnız meclis yetme!Bu barış pınarının ülkenin birçok yerine dikilmesine ihtiyacımız var. Ülke artık gerginlikten bıktı usandı. Cumhur ittifakı ortamı germek için. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlunun dokunulmazlığının kaldırılarak.

Terör örgütleri ile ilişkisinden dolayı yargılanmasını istiyor. Bu olay iyice kabak tadı vermeye başladı. Kılıçdaroğlu ?dokunulmazlığımı kaldırmazsanız namertsiniz? diyor. Hadi bakalım kaldırın! Kendinden emin olmayan bir kişi bunu söyleyemez. Kimin terör örgütleri ile masaya oturduğunu cümle alem biliyor. En basiti Oslo görüşmeleri. Bu görüşmeyi Kim yaptı?  Kandil ve mahmur kampında gelen PKK militanlarınınsınırdan içeriye rahatça girmelerini sağlamak içim. Sınıra seyyar mahkemeyi kim kurdurdu?

Dolmabahçe sarayında kim mutabakat imzaladı. Bunları kılıçdaroğlu mu yaptı? Artık milleti böyle şeylerle oyalayıp da millete karşı yapamadıklarınızı gündemden düşürmeye çalışılmasın. Barış pınarları harekâtında Allah ordumuza güç kuvvet versin. Şimdilik tanka ihtiyaç duyulmasın. Tayyip Erdoğan biz iktidardan gidersek savunmamız zayıflar diyor.Tank palet fabrikasının savuna ile ilgisi yok herhalde? Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 07-10-2019 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44