Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


FOTERLİ SİYASET

FOTERLİ SİYASET


Birileri senelerce bu ülkeye hizmet etmiş. Cumhurbaşkanlığı yapmış bir devlet adamını alay konusu yapması kadar yakışıksız bir şey olamaz. O foterli dönemde bu ülkeye bakın neler yapılmış. Göründe utanın!       Sağlık kurulu ve hastane 1.378. İlkokul 17. 013 ortaokul 6.160 lise 1.843 meslek lisesi 1.592. İmam hatip lisesi 569. Fakülte ve yüksek okul 785. İmalathane ve fabrika 10.770. Karayolu stabilize yol ve köy yolu 54.667 kilo metre. Turistik otel ve tatil köyü 1.349. Hava limanı 31. Baraj 450. Cami 32.131. boğaz köprüsü 2.F 16 savaş uçağı. SEKA kâğıt fabrikaları, sigara fabrikaları, şeker fabrikaları gibi daha birçok tesisler. Foterli siyaset dönemlerinde yapılmıştır. Hani iktidar diyor ya. Cumhuriyet döneminde yapılmamış. Biz geldik yaptık diyerek demokrat partinin yaptıklarına sahip çıkma gayreti içersindeler. Menderes ve Demirel döneminde ülkeye birçok tesis kazandırılmıştır. Onlar yaptılar. Foterli siyaset diye dalga geçenlerde. Onların yaptıklarını birer ikişer sattılar.

O foterli siyaset döneminde ayrımcılık yapılmadı. Vatandaşın karnı tok sırtı pekti. Bu kadar yoksul yoktu. Rejim konuşulmazdı. Cumhuriyet dönemine reklam arası denilmezdi. Milli bayramlar erozyona uğratılmamıştır. Demokrasi bu dönemdeki gibi askıya alınmamıştır. İnsanların özgürlülükleri kısıtlanmamıştır. Sesini duyurmak isteyenlerin yaptıkları yürüyüşler engellenmezdi. Vatandaş polisle karşı karşıya getirilmezdi. Ülke sorunları mecliste halledilirdi. Hiçbir zaman ben yapıtım oldu denilmezdi. Biz yaparsak olu denilmezdi. Hiç kimse makul şüpheden dolayı gözaltına alınmazdı.

Hiç kimseye vatan haini denilmezdi. İnanışlarından dolayı kimse ile alay edilmezdi. Sen önce mezhebini söyle denilmezdi. Basın yasağı konmazdı. Basın mensuplarını işten attırmak için patronlarına baskı uygulanmazdı. Hiçbir zaman taraf olan bertaraf olur diye bir söz söylenmezdi. Fikir özgürlüğüne saygı gösterilirdi. Yazılmamış kitaptan dolayı kimse hapse atılmazdı. Fikir ve düşünce özgürlüğüne saygı gösterilirdi. Irkçılık kesinlikler söz konusu olmazdı. Benden olanlar benden olmayanlar diye vatandaşlar ayrıştırılmazdı. Komşu ülkelerle dostluklar bozulmazdı. Komşu ülkelerin iç işlerine karışılmazdı. Hele komşu Ülkerlerin isyancılarına kesinlikle yardım edilmezdi. Gösteri yapanlar için. Bırakın yürüsünler yolar yürümekle aşınmaz diye müsamaha gösterilirdi.

Terör ile etkin mücadele edilirdi. Ülkenin bölünmesi gündeme getirilmezdi.  Terör örgütü ile masaya oturmak kimsenin aklının ucundan dahi geçmezdi. Ülkesi borçlu vatandaşı borçlu bir durum yaratılmamıştır. Ülke borç batağına sürüklenmemiştir. Yolsuzluk söz konusu olmazdı. Yolsuzluk yapan mutlaka cezasına çekerdi. Bu gün ise yolsuzluk meşru hale getirilmiştir. Açıkçası ülkenin çivisi çıkarılmamıştır. Bugün elini nereye atsan pis kokular yayılmaya başlıyor.

Türk ırkı yok diyen birileri çıkmıyordu. Şimdi önüne gelen Türk ırkı diye bir ırk yok diyor. O foterli siyaset döneminde böyle bir şey söylemeye kimse cesaret edemezdi. Foterli dönemden sonra gelenler kendileri bunu söylüyor. Bu dönemde dini siyasete alet edenlerdir. Dindarlıktan bahsederler amma dinin yasaklarının aksini yaparlar. En büyük şirki dahi şahsi menfaatleri için işlerler. Dini ahlakı sıfırlamışlardır. Paraları sıfırla denildiği gibi. Dini ahlakta sıfırlanmıştır. Allah, kura-n, iman ağızlarından düşmez. Fakat Allahın emri olan yetim hakkı ve kul hakkı yemekten geri durmazlar. Nerede kaldı Müslümanlık? Nerede kaldı din, iman? Müslümanlık sözle yaşanmaz. İcraatla yaşanır! Allahın emir ve yasaklarına uymakla yaşanır. Bunun yanında İslami ahlak kurallarına uymakla yaşanır. Ülkede foterli dönemden sonra böyle dönem yaşanıyor.

Bir devlet adamı ağzından çıkacak sözü düşünerek ve tartarak söylemelidir. Bu makamlar gelip geçidir. Fakat baki olan insanlıktır. Ne imiş? Foterli siyasetten noterli siyasette gelinmiş. Akılları sıra bir yerlere gönderme yapıyorlar. Bu muhterem bir devlet adamı ile alay etmektir. Düşünmüş olsa ben bu kişinin yaptığı okullarda okudum. Allah razı olsun demesi gerekirken. Dalga geçmek alay konusu yapmak yakışmaz. Yarın sizin arkanızdan da bir şeyler söyleyenler çıkar. İnsan ne ekerse onu biçer. Hiç gördünüz mü arpa ekipte buğday biçeni? Saygılarımla.

Biz Türkoğlu Türk'üz! Böylede kalacağız! Bizi Türklüğümüzden kimse vazgeçiremez. Türklüğümüzle gurur duyuyoruz!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 01 – 05 – 2015 Mustafa KOÇAL

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44