Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


GAFLET UYKUSUNDAN UYANALIM

GAFLET UYKUSUNDAN UYANALIM


Ne zamana kadar gaflet uykusuna devam edeceğiz. Söylenenleri duymuyorsak sağırız demektir. Olayları görmüyorsak körüz demektir. Olayları görüp söylenenleri duyuyorsak gaflet uykusundayız demektir. Artık gaflet uykusundan uyanalım. Ülkede vahim olaylar oluyor.  Bu gaflet uykusundan uyanamıyor isek. Uyandığımızda her şey bitmiş olacaktır. Ülkenin cumhuriyet ile ede etiği kazanımların hepsi kuş olup uçacaktır. Ne oldu? Tek dil diye batı bölgelerinde bağırılıyordu. Bu teraneyi daha önce dinlemiştik. Tek dil diyenler. Doğudaki bir ilde ben tek dil demedim. Tek din dedim diye u dönüşü yapılmıştı. Türkiye cumhuriyeti anayasasında, ülkenin resmi dili Türkçedir. İbaresi yazılıdır. Ta cumhuriyetin kurulduğu günden beri bu ibare anayasada vardır. Şimdi başbakan Diyarbakır il kongresinde Kürtçe konuşuyor. Bu konuşma nerede yapılıyor. Anadilde eğitim istiyoruz. Kendi dilimizi konuşmak hakkımız diyen bir bölgede. Devleti yöneten başbakan Kürtçe konuşuyor. Sizlerle konuşabilmek için Kürtçe öğreniyorum diyerek. Seçim yatırımı yapıyor. Bunu bir başbakanın konuşması hatadır. Zaten adamların istediği bu değil mi? Özerklik ile birlikte ülke çift dilli olacaktır. Bu ayni zamanda özerkliğe ışık yakmaktır. Bunun anlamı budur. Bu konuşmayı duymuyor ve olayları göremiyorsak hem sağır hem de körüz demektir. Artık kulaklarımızı açalım. Gözümüzü açıp gaflet uykusundan uyanalım.

Bu olayların bizi nereye götüreceğini iyi analiz edelim. Burada bir anlaşmanın olduğu aşikâr gibi gözüküyor. Ver oyu al özerkliği söz konusunun olması kuvvetle muhtemel gibi gözüküyor. Neden seçim döneminde böyle bir davranış sergilendi? Bu olayın böyle olduğunu perçinleyecek söylemlerde var. Kobaniye selam gönderilmesi. Oradaki herkesin alınlarından öpüyorum denilmesinin seçim döneminde söylenmesinin bir anlamı var. Cumhurbaşkanı orada savaşanlara terörist demişti. Şimdi kardeşleri oldu. Alınlarından öpücüğü aldılar. Bu olaylar anayasayı değiştirme hesaplarıdır. Bu planlı bir şekilde yapılıyor. Ve yapılmaya da devam edilecektir. Başbakan batıya gelir. Tek dil, tek bayrak, tek vatan, tek milletten bahseder. Bu olaydan sonra artık tek dil demenin bir anlamı kalmamıştır. Anayasayı çiğneme pahasına bu Kürtçe konuşma yapılmıştır. Olacakları kısaca bir gözden geçirelim. Tabi AKP’nin A planı gerçekleşirse. Şimdi bazı yerlerde ziraat bankası binalarında tadilat yapıldı. Tabelalardan T.C. kaldırıldı. Kaldırılmaya devam edilecek. T.C’nin kaldırılması demek Türkiye cumhuriyetinin kaldırılması demektir.

AKP milletvekili Tülay Babuçcu’nun söylemini hatırlayalım. “İmparatorluğun 90 senelik reklam arası bitmiştir”. Bunun anlamı cumhuriyet döneminin bir reklam arsı olduğunu ve sonunu geldiğinin açık ifadesidir. Sözlerimin arkasındayım  “kabul etseniz de, etmeseniz de bu film 2023 de vizyona (gösterime) girecektir” diye devam ediyor. Bu güne gelinceye kadar her fırsatta hedefimiz 2023 diyorlardı. En sonunda ağızlarındaki baklayı Tülay Babuçcu çıkardı. Kendisinin de 90 senelik reklam arasının ürünü olduğu bir gerçektir. Ben bu söylemleri kendisinin söylediğine inanmıyorum. Birilerinin söylettiği kanısındayım.  Böyle söylersen tekrar milletvekili seçilebilirsin denildiğin düşünüyorum. Bu olayın milletin ortak değeri olduğunu unutmuş olmalı. Kendi ayağına kurşun sıkmıştır. Bu olayı anlatmamın gayesi, cumhuriyet için kafalarındaki olan düşüncelerini ortaya koymuş oldular.

AKP arzuladığı milletvekili sayısına ulaşır ise kendilerinin hazırladığı anayasayı gündeme getirecektir. Anayasayı değiştirecek çoğunluğu elde ederlerse meclise getirecekler. Böylelikle anayasayı değiştirerek çok arzuladıkları başkanlık sistemine geçilecektir. İşte turpun büyüğü o zaman heybeden çıkacak. Türk kelimesi anayasadan çıkarılacak. Anayasanın değiştirilmesi teklif dahi edilmeyen maddeleri değiştirilecek.  Atatürk devrimleri kaldırılacak.  Cumhuriyet kaldırılacak yeni bir rejim sistemine geçilecek. Tek adamlık dönemi başlayacak. Demokrasi diye bir şey kalmayacak. Padişahım çok yaşa dönemi başlayacak. Güvenlik yasası diye çıkarılan yasanın makul şüphe maddesi bütün haşmeti ile devreye girecek.  Özgürlükler tamamen kısılacak. AKP’yi eleştirenlerin kanı bozuk diyenler devreye girecek. AKP’yi eleştirenler hem AKP’nin hasmıdır. Hem de Türkiye’nin hasmıdır diyenlerin sayesinde. Makul şüpheden dolayı tutuklamalar artacak. AKP’li olmayanlar sıkça ifadeye çağrılacak. Makul şüpheden yargıya gönderilecekler. Kendisini ispat edene kadar, tutuklu kalacaklar. Devir bizim devrimiz diye sokaklarda hava atıp sağı solu rahatsız edenler artacak. Özerklik isteyenler emellerine ulaşacak. Bebek katili makbul adam olarak serbest kalacak. Bu konuya daha açıklamalı bir şekilde daha sonra yine devam edeceğim. Gaflet uykusundan uyanmazsak karşılaşacağımız olayların bazıları bunlardır.  saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!  27 – 01 – 2015 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44