Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


GARA OLAYI

GARA OLAYI


Bu Gara ya 13 vatandaşımız nasıl toplandı. Kaçırma olayları doğu Anadolu da kuzey ile güneyi bağlayan karayolunda gerçekleşmiş. Kaçırılanların birisi anlatıyor. Otobüste kimlik kontrolü yapılmış. Bu kişiye sen aşağı ine deyip otobüsten indirmişler. Sonra kuzey Irak’taki Gara ya götürmüşler. Bu militanlar yol kesip kimlik kontrolü yapıyorlar. Hiç mi bu karayolunda Kontrol merkezleri yok? Hadi bunu geçelim. Sınırdan kuzey Irak’a nasıl geçiyorlar. Sınırdan nasıl geçiyorlar.

Demek oluyor ki sınır güvenliği diye bir şey kalmamış. Sınırda termik kameralar vardı. Sınıra birisi yaklaştığında kameraya yansıyordu. Habur giriş kapısından davul zurna ile PKK militanlarının girdiği günlerde. PKK termal kameraların kaldırılması istedi. Bu sınırdaki bütün termik kameralar kaldırıldı. Bu kaçırdıkları kişiyi ellerini kollarını sallayarak Kuzey Irak’a geçirmişler. İşte bu 13 kişiyi böyle kaçırmışlar.

Bu bir zafiyettir.  Onlar arabaları durdurup kimlik kontrolü yapabiliyorlar. Sınırdan kolayca girip çıkabiliyorlar. Bunları hiçbir güvenlik güçlerimiz görmüyor. Değerlendirmeyi sizlere bırakıyorum. Şimdi bu 13 kişi Türkiye’denkuzey Irak’a bu yollarla götürülmüş. 6 sene bu 13 kişiyi kurtarmak için çok çaba harcadık diyor. Bir sürü insan hakları dernekleri var. Her halde Türkiye’deki insan hakları dernekleri kapatılmış. Dış ülkelerden bir derneğe müracaat edile bilinirdi.

Aracı kullanılırdı. Seçimde Öcalan’dan yardım istendi. Bu olayda oda kullanıla bilinirdi. Bunun sayısız örnekleri var. Hani var ya ben yaparım alışkanlığı? Pekiyi 6 senedir neden böyle bir girişim yapılmadı da şimdi yapıldı. Yeni anayasanın yapılabilmesi için. Siyasi propagandalar yapıldı. 2023 de aya insan gönderileceği dahi açıklandı. Yalnız bir başarılı operasyon gerekiyordu. Bunu daha önceki yazımda da yazmıştım. İktidardan bir açıklama yapıldı.

Çarşamba günü Müjde vereceğim denildi. Bazıları bunun ay ile ilgili olacağını düşündüklerini açıkladılar. Ben bir operasyon olacağına adım gibi emindim. Fakat Gara isimi hiç duyulmamıştık. Ve burada 13 vatandaşımızın 6 senedir tutulduğunu hiç kimse bilmiyordu. Aniden Gara operasyonu başladı. 3 şehit verdik. Ertesi gün mağarada 13 vatandaşımızın cesetleri ile karşılaşıldığı açıklandı. Ve şehit edilen bu 13 vatandaşımızın 6 senedir burada tutulu oldukları açıklandı.

Şimdi iktidar tarafında bu vatandaşlarımızı nasıl kurtarırız diye düşündük denildi. Ben şimdi soruyorum! 6 senedir buradan hiç istihbarat haberi alınamadı ise bunda bir sorun var demektir. İstihbarat iyi çalışmıyor demektir. Şayet bu operasyon başarılıolsaydı. İktidar inlerine girdik bu operasyonu başardık diyecekti. Ben daha önceki yazımda da söyledim. Rehin kurtarma olayı operasyon ile yapılmaz. Böyle olaylar için yetiştirilmiş SAS komandolarımız var. Bolu komanda birliğimiz var. Bunlar bu işi tere yağdan kıl çeker gibi başarırlardı.

Operasyon olayı yanlıştır. Bu operasyonu Hulusi Akar yönetmez. Askeri bir operasyonu ancak genelkurmay başkanı yönetir. Suudi Arabistan kralı ölüyor. Ülkede yas ilan ediliyor. 13+ 3 = 15 evladımız şehit oldu. Yas ilan edilmiyor. Aksine AKP il kongreleri yapıyor. Bayram yeri gibi, birde kongreye şehit annesini telefonla bağlıyorlar. İçi yanan o annenin ağlamasını millete dinletiyorlar. Hani bunlar anneler ağlamasın diyorlardı? Anneleri ağlatıp birde millete dinletiyorlar. Gara ya yapılan operasyonun ne için yapıldığını net olarak söyleyen birisi yok.

Tutulan 13 kişiyi kurtarmak için mi yapıldı? Yoksa orda ki teröristleri imha etmek için mi yapıldı? Şayet oradaki teröristleri imha etmek için yapıldı ise? Bu yanlıştır. Zaten Gara denilen yer çok küçük bir arazi imiş. Bu düşünce ile yapıldığını düşünelim. O teröristlerin ellerinde tuttukları 13 kişiyi şehit edebileceklerinin hesabının yapılması gerekir. Ne tekim öyle olduğu kanısındayım. Çünkü 50 civarında teröristin imha edildiği söylendi. Buraya uçaklarla operasyon yapılma yerine karadan operasyon yapılsaydı. Başarılı olunurdu.

Mağara yakınına Helikopterler komandoları indirirdi. Komandolar mağarayı ablukaya aldıktan sonra. Öbür taraftaki teröristleri imha etmek için uçaklar kullanılırdı. Bu operasyon daha çok konuşulur ve çok su götürür. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 20-02-2021 Mustafa KOÇAL   

  • BIST 100

    9722,09%0,80
  • DOLAR

    32,55% 0,01
  • EURO

    34,86% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2430,53% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3994,55% -0,61
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli

Balıkesir

25.04.2024

  • İMSAK 04:37
  • GÜNEŞ 06:10
  • ÖĞLE 13:11
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:03
  • YATSI 21:30