Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


GARİBANLAR BEDEL ÖDÜYOR

GARİBANLAR BEDEL ÖDÜYOR


Böyle bedel ödemek çok acı. Garibanlara balık tutması öğretilmiyor. Balık yemek öğretiliyor. Önce garibanlar borçlandırıldı. Sosyal devlet olarak bu garibanlar bakılması gerekirken. AKP iktidarından öncede garibanlar yardım ediliyordu. Fakat garibanın yardım aldığını kimse bilmezdi. Ve yardım karşılığında garibandan bir şey beklenmezdi.

Şimdi öyle mi? Partiye kaydını yaptır. Yardımı al deniyor. Seçimlerde meydana masa kondu. Partiye kaydını yaptırana paket verildi.  Ne alıyor garibanlar yardım olarak. Kömür, odun, makarna, yağ, pirinç, şeker gibi gıda maddeleri veriliyor. Bunlar ile vatandaş kandırılıyor. Bunları alınca da kendisini AKP´ye borçlu hissediyor. Gidiyor bu aldıklarının karşılığında oyunu AKP´ye veriyor.

Gariban bilmiyor ki. Devletten aldığı bu yardımın hakkı olduğunu bilmiyor ki. Ondan sonrada iktidar şu kadar kömür yardımı yaptık diye övünüyor. Hâlbuki doğuya yapılan yardımın yanında devede kulak kaldığını bilmiyor. Doğuda olan olaylarda şu yaz gününde barikatlar kömür torbaları kuruluyor. Kimler tarafından kuruluyor bu barikatlar? PKK yandaşları tarafından, evinde sokağa barikat kuracak kadar kömürü bulabiliyor. Batıdaki garibanlar ise yarın ton kömüre AKP´ye oy vermeye mecbur kalıyor. İki ayda 114 şehit verildi.

Bir saraydan, bir villadan, konforlu sitelerden şehit cenazesi kalktığını gördünüz mü? Şehitlerin çoğu köy ve kasabalardan oluyor. Yani garibanların çocukları şehit oluyor.  Milli savunma bakanı şimdiki meclis başkanı şu cümleyi söyledi. Çok dikkatli okuyun. ?Gençler aileleri şehit maaşı alsın diye. İntihar ediyorlar? diyor. Böyle bir şeyin olacağına inanan hiç kimse çıkmaz. Belki bakan beyde inanmamıştır. Bir aile çocuğunun şehit parasına muhtaç duruda ise, çocuğuna sen intihar et diyebiliyorsa.  Bu devletin ayıbıdır. Bakan beye göre şehitlerin aileleri vatan sağ olsun diye yalan söylüyorlar. Oğlumun şehit maaşı sağ olsun demeleri gerekmez mi? Bu zihniyette olan bir kişi şehitlere nasıl saygı gösterir?

Bakan olmuş amma adam olamamış. Ey gariban vatandaşlarım. Aldığınız kömürün ve diğer gıdaların bedelini evlatlarınız canları ile ödüyorlar. Aldığınız yardımların karşılığın da oyunuzu AKP´ye vermekler. Aldıklarınızın bedelini ödemiş olmuyorsunuz. Size iş imkânı sağlayamadıkları için. Gariban kalıyorsun. Çocuğuna paralı askerlik yaptıramıyorsun. Evladını vatanın bölünmez bütünlüğünü korusun diye askere ellerine kına yakarak gönderiyorsun. Yanlış politikalar yüzünden. Evladın ay yıldızlı al bayrağa sarılmış tabutun içersin de geliyor. Daha iki üç gün önce sınırda nöbet tutan bir askerimiz. Suriye tarafında açılan ateşle şehit edildi.

Kimdi şehit etti? Kamplar kurup eğitim yaptırdığımız eline silahını verdiğimiz özgür Suriye ordusunun militanı tarafından şehit edildi. Bu yanlış politika değil de nedir? Barış süreci başlamadan önce doğuda dağ komando birliği vardı. Bunlar dağlarda devamlı arama tarama yapıyorlardı. PKK´ya göz açtırmıyorlardı. Bu komandolar PKK´nın adeta Azrail´i idiler. Barış süreci başlayınca bu birlik doğudan çekildi. Kırsal kesim PKK´ya terk edildi. Asker kışladan çıkarılmadı. Polis karakoldan çıkarılmadı. PKK doğuda istediği gibi hareket etti. İstihbarat çökertildi. Sürece zarar verecek hiçbir eylemin. İçerisine asker ve polis sokulmadı.

Güçlerine güç kattılar. Silah ve mühimmat depoladılar. AKP iktidarı kaybedince barış sürecini bozdu. Masaya oturduğu örgütle masayı devirdi. Müzakereyi bıraktı. Mücadeleye başladı. Bu yanlış politika değil de nedir? Şimdi şehit üzerine şehit geliyor. Birisinin acısı içimizden çıkmadan ikicisi, üçüncüsü geliyor. İşte gelen bu şehitlerde hep garibanların çocuklar. Başbakan ?evlatlarımızı feda etmeye hazırız? dedi. Sayın başbakan hangi evlatlardan bahsetti acaba? Bir eli yağda, bir eli balda, yediği önünde yemediği arkasında olan evlatlardan mı bahsetti?  Aileleri ile birlikte klimanın karşısında keyif çatanlardan mı bahsetti? Yoksa hayatı boyunca klimanın karşısında oturmamış. Aksine güneşin altında ekmek parası için çalışan garibanlardan mı bahsetti? 

Bu garibanlar bu evlatlarını askerlik çağına getirene kadar ne fedakârlıklar yaptıklarını bileniniz var mı acaba? Garibanların çektiği acılar yetti artık. Çekin elinizi garibanlardan. Eksik olsun sizin verdiğiniz yardımlar. Eskiden bu kadar fakir yoktu. Sizin sayenizde fakir sayısı arttı. Bu garibanlar çocuklarına paralı askerlik yaptıracak parayı bulamadıkları için bedel ödüyorlar. Sosyal yardım devletin bir birimidir. Buradan yapılan yardımlar devletin yaptığı yardımdır. Partiye üye ol yardımı al denilerek. Bunları metazori kendinize bağlamaktan vazgeçin. Böyle yapmakla vebal altına giriyorsunuz. Kendiniz vebal altına girmekle kalmıyorsunuz. Garibanları da vebale ortak ediyorsunuz. Saygılarımla.

                                                                    12 ? 09 ? 2015 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44