Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


GARİBANLAR EZİLİYOR

GARİBANLAR EZİLİYOR


Bir gariban ailenin bana başından geçenleri anlatmasından çok etkilendim. Bir annenin bu dramını diledikçe dehşete düştüm. Bu annenin oğlu hemşirelik imtihanı girmiş kazanmış. Ayrıca annesine anne ben asker olmak istiyorum. Bu vatanıma asker olarak hizmet etmek istiyorum demek. Astsubay okuluna müracaat etmiş. Müracaatına olumlu cevap gelmiş. Oğlunu kayıt yaptırmaya götürmek için hazırlık yapmışlar.

Tam gitmeye hazırlanırken bir mesaj geliyor.  Oğlunuz hakkında yapılan güvenlik araştırmada olumsuzluk ortaya çıktı. Kayıt yapılması mümkün değil deniyor. İlgili yerer gidiyorlar. Neden böyle olduğunu sorular. Yapılan güvenlik araştırmasında dayısının FETÖ ile ilgisi olduğunu anlaşıldı. Diye bir cevapla karşılaşıyorlar. Anne oğlunun bu örgütle hiçbir ilgisinin olmadığını. Oğlunun vatansever, milliyetçi olduğunu söylemesine rağmen yapabileceğimiz bir şey yok diye cevap vermişler. Müracaat ettikleri ilgili yerden eli boş dönmüşler.

Acaba arkalarında sırtını dayayacak birileri olsaydı? Durum böylemi olurdu? Bir örnek vererek bu konuyu biraz aydınlatalım. General Mehmet Dişli 15 Temmuz kalkışmasında başrollerde değil miydi? Bildiğim kadarı ile şimdi yargılanıyor. Kardeşi Şaban Dişli AKP milletvekili değil miydi? İki kardeşten birisi General birisi milletvekilli ayni anadan ayni babadan olmuşlar. Bunların birbirine göre fikir ayrılıkları olabilir mi? Olması da normaldir. Kan bağları olmasına rağmen. Şaban Dişli şimdi Hollanda büyükelçisi olarak atanmadı mı? Kardeşinin FETÖ´CÜ olması bir soru yaratmıyor.

Öbür tarafta dayısının FETÖ ile ilgisi var diye askeri okula alınmıyor. Kardeşin FETÖ´CÜ olması sorun olmuyor? Fakat garibanın dayısı sorun oluyor. Kan bağları dahi yok. Kan bağı derken ayni anadan babadan olmadıklarını belirtmek istedim. Garibanın oğlu böylelikler severek ve isteyerek vatana asker olarak hizmet etmekten mahrum ediliyor. Ondan sonrada bu ülkede neden yoksulluk devamlı artıyor diye yakınılıyor. Bu gariban annenin başından geçen olay bununla da kalmıyor. Yukarıda oğlunu hemşirelik imtihanını kazanmış olduğunu söylemiştim. Deli kanlı vatana asker olarak hizmet etmek istediği için. Hemşireliğe müracaat etmemiş.

Bu olay olduktan sonra Hemşirelik için müracaat etmiş. Müracaatı kabul edilmiş. İşe başlamış! Ne güzel değil mi? Delikanlının parmağında yüzük varmış. Yüzüğün üzerinde Ay yıldız varmış. Nasıl ay yıldızlı yüzük taşırmış. Her gencin bir hoşlandığı şey vardır. Birileri de koluna veya vücudunun başkan yerlerine dövme yaptırır. Bu delikanlıyı yüzüğünde ay yıldız var diye işten çıkarmışlar. Böyle bir kuralınız var ise çağırırsınız delikanlıyı bizim böyle bir kuralımız var. Yüzüğü işyerinde takma dersiniz. Artık bu ülkede insanlar zevkine bir şey kullanamayacaklar mı? Askeri okula dayısının FETÖ ile ilgisi var diye kabul edilmiyor.

Hemşirelik dede ay yıldızlı yüzük taktığı için işten çıkarılıyor. Nereye gidiyoruz? Allah aşkına! Böyle bir olayı kabul etmek mümkün değil. Garibanı daha da garibanlaştırmak diye işte buna denir. İşsizlik neden artıyor? Diye sormayın! Sudan bahaneler üreterek okula almazsanız. Yine sudan bahane ile işten çıkarılırsa. İşsizlikte artar yoksulluk da artar. Garibanlar daha gariban edilmeye çalışılmasın. Bu ülkenin yükünü garibanlar çekiyor. Askerliği garibanlar yapar. Vergiyi garibanlar öder. En ağır işlerde asgari ücretle garibanlar çalışır. Paralı askerliden kimler yaralanıyor?  Çocuğuna çürük raporunu kimler alıyor?

Bu ülkede askeri hastaneler kapatıldığında beri 160 bin genç çürük raporu almış. Şehit olan kahramanlarımızın % 90´nı garibanların çocuklarıdır. Zaten bu paralı askerliği parası olanlar için uyguluyorlar. Nasıl olsa garibanın çocukları parası olanların rahat yaşaması için. Karda kış da, soğuk da sıcak da nöbet tutuyor. Bakın iki garibanın çocuğu soğutan donarak şehit oldu. Donarak şehit olmak da var denildi. Bu çağda bu kabul edilemez. Kimse yanıltıcı beyanda bulunmasın. Evladımın üzeri açılmıştır diye.

Gece yatağından kalkıp çocuğunun üzerini örten bir anneye oğlun soğuktan donarak şehit oldu diye. Nasıl söylendi? Bizim askerinizin giysisi eksi 40 dereceye dayanıklıdır diyorlar. Bu donarak şehit olan iki askerimizin üzerinde bu elbisenin olduğunu ima ediyorlar. Şehitler giysileri ile defnedilirler. O zaman açsınlar mezarların baksınlar. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere!  Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE 04-11- 2018 Mustafa KOÇAL

Not. Bahsettiğim aileni ismi bende mahfuzdur.

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44