Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


GAZİ MUSTAFA KEMAL

GAZİ MUSTAFA KEMAL


Şimdiye kadar Gazi Mustafa Kemal deniyordu. Şimdi Atatürk oldu. Birisini kötülemek için Atatürk denilmesi bana samimi gelmiyor. Kemal Kılıçdaroğlunu kötülemek için. Atatürk´ün partisinin başındaki zat gayri yerli gayri millidir. Atatürk hem yerli hem de millidir. Bunu AKP genel başkanı Tayyip Erdoğan söylüyor. Şimdiye kadar hep Gazi Mustafa Kemal derdi.

Şimdi hem Atatürk diyor. Hem de Atatürk´ün yerli ve milli olduğunu söylüyor. Bu çok büyük bir gelişmedir. Acaba nedendir? Geçtiğimiz 10 Kasımdan sonrada Atatürk´ü sahiplenmeye başlamışlardı. İyi güzelde Atatürk´ü aşağılamaya çalışanlara. Hatta küfre varan söylemlerde bulunanlara neden bir şey söylenmiyor. Anıtkabiri de yıkacağız diyenlere neden ses çıkarılmıyor. AKP milletvekillerinden birisi Atatürk´ü sevenler Müslüman değildir diyor.

Ses çıkaran olmuyor. Atatürk´ün kazandığı kurtuluş savaşını keşke Yunanlılar kazansaydı diyen zata neden ses çıkarılmıyor? Şayet samimi olarak Atatürkçü oldu iseniz? Bunlara bir şeyler söylemeniz gerekmez mi?  Atatürk Türk değildi diyenlere ses çıkarılmıyor. Ondan sonra Atatürk hem yerlidir. Hem de millidir deniyor. Atatürk ismi ders kitaplarından neden çıkarılmaya çalışılıyor? Göstermelik olarak bir iki cümle ile bahsediliyor.

Stadyumların isimleri Atatürk stadyumu idi. Şimdi arena stadyumu oldu. Andımızın kaldırılmasını bir etnik gurup istedi diye. Neden andımızı kaldırdınız? Bahane olarak da ırkçılık içeriyordu denilmedi mi? Hâlbuki anayasa mahkemesi andımızın ırkçılık içermediğine karar verdi. Neden kaldırıldığı bellidir. İktidarın hoşlanmadığı iki kelime geçtiği için kaldırılmıştır. Atatürk ve Türk kelimesi andımızda geçtiği için kaldırılmıştır. Bir TV kanalında sarıklı cübbeli üç dinci geçinen zatlar oturmuşlar Atatürk´e ver yansın ediyorlar.

Ne imiş? Atatürk ilahiyatçıları Çanakkale göndermiş. Size ölmeyi emrediyorum demiş. Benim bildiğim kadarı ile Çanakkale savaşlarına din adamları gönderilmemiştir.  Ne imiş çalmış çırpmış ondan sonrada devlete bağışlamış bu makbul değildir. Diye ipe sapa gelmeyen sözler söylüyorlar. Eskiden radyolarda daha sonra TV´lerde kandillerde okunan mevlitten sonra yapılan dualarda Atatürk ve arkadaşlarından bahsedilirdi.

Şimdi TV de yapılan dualarda Atatürk ismi geçmez oldu. Allah aşkına bu Atatürk kime ne yaptı da? Atatürk düşmanlığı türedi? Atatürk´ü aşağılamak ve itibarsızlaştırmaya çalışmak nedendir? Bizim bilmediğimiz. Sizin bildiğiniz bir şey varsa onu açık açık söyleyin de bizde bilelim. Yeni yetişen nesle Atatürk anlatılmasın ve Atatürk hakkında bir şeyler öğrenmesin diye çaba harcanıyor. Çocuklara ev ödevi yapmaları için kitap dağıtılıyor. Atatürk ten o kitapta katil diye bahsediliyor. Bunu bizler ancak Atatürkçü yayın kuruluşlarında öğrenebiliyoruz.

İktidarın yarattığı havuz medyasında Atatürk ile ilgili bir şey yer almıyor. Üzerinde Atatürklü tişört var diye vatandaş meclise alınmıyor. Üzeri çıplak meclise giriyor. Bu olay ülkenin yüzkarasıdır. Dünyanın takdirine mashar olmuş bir devlet adamının resmine dahi böyle muamele yapılması utanç verici bir olaydır. Bu ülkenin sahibi Türklerdir. Türklerin lideri de Atatürk´tür.  Atatürk kurtuluş savaşını kaybetseydi. Şimdi Türkiye cumhuriyeti devleti diye bir devlet olmazdı. Orta Anadolu da bir koloni devlet´i gibi küçük bir devlet olurdu.

Özgürlüğümüz olmazdı. Ezan sesi duyulmazdı. Camiler olmazdı. Onun bunun kölesi olurduk. Yapıp kalkıp Atatürk´e dua etmemiz gerekirken. Nerede ise yapıp kalkıp Atatürk´e hakaret edenler var. Bilhassa dinci geçinen bir kesim var. Onları ağzından Atatürk hakkında iyi bir söz çıkmaz. Yazıklar olsun. Bize puta tapıyorlar diyorlar. Biz Atatürk den icazet istemiyoruz. Biz Atatürk´e bize özgür bir ülke bıraktığı için. Minnet ve şükranlarımızı arz ediyoruz.

Esas puta tapan kendileridir. Allahtan başka kimseye biat edilmez. Şeyhlerinin abdest aldığı suyu içerek şifa bekleyenler. Bu kişiye öyle biat ediyorlar ki? Karşılamaya gittiklerinde önüne yatıyorlar. Şeyhleri üzerlerine basarak geçiyor. Bir yere dikiliyor. Gelip önünde secdeye kapanıyorlar. Ne zan muhterem eli ile dokunursa o zaman secdede den kalkıyorlar. Atatürk´ü sevmeyenler böyle kişiler. Biz Atatürk´ü sevenler. Kimseye Atatürk´ü sevinin demiyoruz. Gölge etmeyi sizden başkan ihsan istemiyoruz. Atatürk´ü bize kimse unutturamaz. Ne yaparlarsa yapsınlar unutmayacağız. Unutturmayacağız.  Saygılarımla.

 Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 01- 04- 2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44