Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


GEÇMİŞ HEP KÖTÜLENDİ

GEÇMİŞ HEP KÖTÜLENDİ


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

İktidar devamlı geçmişi kötüler. Geçmiş hükümetlerin bir şey yapmadıklarını dile getirir. Yapılanları görmezlikten gelir. Her mitingde yüzden aşağı olmamak üzere dev eserlerin açılışını (besmele ile)  yapar. Millette bu dev açılışlara kendini kaptırır. AKP’nin yüzlerce dev eser yaptığını zanneder. Balıkesir’de yapılan toplu açılış da 113 dev eserin açılışı yapılmış. 113 dev eser diye bir tabelayı’da yeni yapılan üst geçişin oraya asmışlar. Bu tabela asılmışta, neler olduğu belli değil. Hiç değilse yanına bir liste assalardı da o dev eserler nelerdir millet görseydi. Fakat ben iyi biliyorum ki. Üç dört sene önce açılışı yapılmış yerler yeni açılıyormuş gibi göstererek millet kandırılıyor. Millet bir tarafa odaklanıyor. Öbür taraftan götürülenler dev eserler ile gölgeleniyor.

Başbakanın kader arkadaşı rahmetli Erbakan döneminden beri beraber oldukları ve AKP’nin kuruluşunda bulunan, iki yakın arkadaş olduğu bilinen Abdüllatif Şener. Kurucusu olduğum partiden Erdoğan yüzünde ayrıldığını söylüyor. Abdüllatif Şener katıldığı TV programında. “At çok asil bir hayvan” dedi. “Ne demek istiyorsun?” diye sordular. “ At bizden önce anladı. Erdoğan’ı ilk sırtından atan o at oldu” diye cevapladı. Anlatmaya devam etti. “İçende yolsuzluk olmayan, tek metre yol yapmadılar. İçersinde hırsızlık olmayan tek metre metro yapmadılar. İçersinde rant olmayan tek metre bina dikmediler. İçersinde rüşvet olmayan, tek özelleştirme yapmadılar” dedi. Özelleştirme ile bir örnek verdi. “Özelleştirmeden sorumlu bakandım. Galataport ihalesini yapmışlar, imzalamam için getirdiler. Baktım, 28 yılı ödemesiz bağlamışlar. Devletin kasasına 28 yıl para girmeyecek. İmzalamadım. Başbakan aylarca benimle konuşmadı. Özelleştirme idaresini benim bakanlığımdan aldılar. Bende istifa ettim” dedi. Başbakanın kötülediği geçmişte bunlar olmadı.

Bütün kamu kuruluşlarını devletin sırtında bir kambur diye satan iktidar. Neden? TOKİ yi başbakan kendisine bağlı olarak kurdu? En çok yolsuzluk yapılabilecek bir yapıya sahip olan sektör inşaat sektörüdür. Birde şu bölünmüş yol hikâyeleri var. “Biz şu kadar bölünmüş yol yaptık” diye övünüyorlar. Bir tane sıfırdan yapılan bir yol göstersinler. Geçmiş iktidarların yaptıkları projeleri yaptılar. Sıfırdan yapılmış iki tane yol gösterebilirim. Balıkesir- Akhisar- Manisa- İzmir bu yollar sıfırdan yapılmıştır. Balıkesir-Edremit bu yolun çok yeri sıfırdan yapılmıştır. Tepelerden giden yollar vadiye indirilmiştir. Bu yollar yapılırken yolun geçtiği yerlerde istimlâk yapılması gereken yerler bugünler düşünülerek istimlâk edilmiş ve parası ödenmiştir.

O kadar tesisler yapılmış. O yapılan tesislerin hepsi satıldı. Hiç değilse sattığınız tesislerin hatırına binaen teşekkür etmeyi bırakın da. Kötülemeyin bari! Geçmiştekilerin yaptığı karayolları ve köprüler satılmıştı. Fiyatını ucuz bulan başbakan bu satışı iptal ettirdi.  “Geçmiş iktidarların bıraktığı IMF borcunu biz sıfırladık” diye övündüler. Hâlbuki IMF den kendileri de 18 milyar dolar borç almışlar. Burada geçmişi kötüleyip kendilerine paye çıkarma olayı var. IMF den borç almadık dediler borç almışlar. 23,5 milyar dolar borçlarını biz ödedik denildi. Pekiyi alınan 18 milyar dolar nasıl ödendi. AKP 11 senede 401 milyar dolar faiz ödemiş. Bu iktidar geçmişi bu kadar kötülüyor ya. Geçmiş bütün iktidarların bıraktığı borç 220 milyar dolar. 401 milyar dolar faiz ödendiğine göre. Aldığı borcun miktarını siz tahmin edin. Bu faiz çok miktarda borç alındığının bir göstergesidir. Bir de özelleştirmeden gelen 50 milyar dolar var. Bu olaylar geçmiş hükümetlerin kötülenecek bir olay yapmadıklarını göstermekte dedir.  Geçmiş kötülenerek bugünlerde meydana gelen olaylar gizlenmeye çalışılmış. Bir deyim vardır. Milleti cambaza bak diye kandırmışlar. Millet cambaza bakarken bazıları malı götürmüş. Cumhuriyet tarihinde görülmemiş olaylar yaşanıyor. Geçmişi kötüleyenlerin

İleri de karşılarına bugünkü olaylar nasıl çıkacak merak ediyorum. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk sevdalıları!

  NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !  

17- 01- 2014 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44