Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


GEÇMİŞE DEĞİL BU GÜNE BAKALIM

GEÇMİŞE DEĞİL BU GÜNE BAKALIM


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Tayyip Erdoğan geçmişten bahsederken sanki o dönemi dolu dolu yaşamış gibi bahsediyor. “Ah sevgili kardeşlerim. Siz bu CHP’yi bilmezsiniz. Azeri kardeşlerimize sınırı açmadı. Onarlın başına ne geldiyse CHP yüzünden geldi” diyor. CHP’nin tek partili dönemi kapanalı 65 sene oldu. O günün şartları onu gerektirmiştir. Geçmişte böyle bir olay yaşandı ise. Bu günü mazur göstermeye bir mazeret değildir. Hali hazırda yaşanan bir olay var. Irakta Türkmenler kaderleri ile baş başa bırakıldı.

 Bizden yardım istiyorlar Türkmen lideri “biz Türkiye den siyasi yardımdan başka bir şey istemiyoruz” diyor. Tayyip Erdoğan ise “hiç kimse bize Türkmen milliyetçiliği ile gelmesin. Biz her türlü milliyetçiliği ayaklarımızın altına aldık” diyor. Bu Türkmen kardeşlerimize sınırımızı açmıyoruz. Suriye vatandaşlarına sınırlarımızı olabildiğince açıyoruz. Suriye vatandaşları Arap ırkından Türkmenler ise Türk ırkındandır. Geçmişte yaşanan bir olayı anlatarak, bu gün yaşanan olaylara mazeret olarak gösterilmesi kabul edilecek bir olay değildir.

Yine IŞİD’tın elinde rehin olan konsolosluk personeli var. Tayyip Erdoğan “elinizdeki rehineleri bırakın” diye adeta rica ediyor. Ricadan anlamıyorlar! Ne yapacağız? İktidar değil miydi? Bunlara her türlü yardımı yapan? Arap ırkından olanları sınırları açtınız. Ne oldu? Maraş ta ki olaylara bakın? Suriyeliler yüzünden olaylar çıkıyor. Önce can, sonra canan gelir. Bizde ise tam tersi oluyor. Önce canan geliyor. Her nedense cana sıra bir türlü gelmiyor.

Tayyip Erdoğan geçmişteki olayı dolu dolu yaşamı gibi anlatıyor. Tayyip’in yaşı bu olayı yaşamış olmadığı açıktır. Çünkü bu olayı hatırlayanlar en az 75 yaşın üzerinde olanlardır. Cumhurbaşkanı olursan 76 milyonun cumhurbaşkanı olacağım diyeceksiniz. % 27 oy oranı olan bir partiyi düşman göstereceksiniz. Cumhurbaşkanlığı seçiminde düşman gösterilenlerin ve öteleştirilmeye çalışılanları sahası genişledi. CHP ve MHP’nin yanı sıra birde cemaat var. Bundan önceki seçimlerde dua ile başlamamıştır. Her nedense bu seçime dualarla başladı. Dini bilgisi olan ve Müslümanlığı dolu dolu yaşayan bir aday var karşısında. Ayrıca Tayyip Erdoğan Türk ırkını yok kabul ediyor. Karşısındaki aday Türklüğü ile gurur duyduğunu ilan ettiği gibi. “Türkoğlu türküm” diyor. Müslüman Müslüman’ın kardeşlidir. Bir Müslüman, Müslüman kardeşini aşağılamaz. Monşer diye aşağılamaya çalışıyor. Bir devlet adamı cumhurbaşkanı adayı için vazo ve saksı gibi küçük düşürücü kelimeler kullanmaz. Bunlar devlet adamına yakışmaz. Bunları ancak kibrine yenik düşenler kullanır. İnsanları horlamakla, aşağılamakla, öteleştirmeye çalışmakla zafere kazanılmaz.

Bizim istediğimiz cumhurbaşkanı insanları rengine, dinine, mezhebine göre ayrıştırmayan. İnsanların inançları ile alay etmeyen. Kimliklerine göre ayırt etmeyen. Herkesi vatandaşı olarak gören herkesi kucaklayacak bir cumhurbaşkanı istiyoruz. Vatandaş olarak bu bizim hakkımızdır. Ağır taşı ne yel kaldırır! Nede sel götürür! Cumhurbaşkanı halkından korkmadan halkının arasında dolaşabilen olmalıdır. Herkesle görüşebilen herkesle tokalaşa bilen birisi olmalıdır.  Yolsuzluğa karşı olan ve yolsuzlukla mücadele eden birisi olmalıdır. Cumhurbaşkanlığı yeminine sadık kalacak birisi olmalıdır. Kurumlar arasında iletişimi sağlayacak birisi olmalıdır. Kesinlikle taraf olan birisi olmamalıdır. Tayyip Erdoğan “ben taraf olacağım” diyor. “Milletimden yana taraf olacağım” diyor. Böyle bir sözü Tayyip Erdoğan’dan duymak insanı şaşırtıyor. 12 sene milletten tarafa olmadı ki şimdi milletten tarafa olsun. Ekmelerdin İhsanoğlu ne diyor? “Ben gençlerine çapulcu dedirtmem. Ben hiç kimseye sıkma baş dedirtmen” diyor. Bunları söyleyen kişi gezi parkı olaylarında polisin gaz fişeği ile hayatını kaybeden gençlerin ailelerini mitinglerde taraftarlarına yuhalatmaz. Tayyip Erdoğan ilk günler bu kadar gergin değildi. Demek ki kendisi için ters giden bir şeyler var. İlk günlerde yaptırdıkları anketlerde Erdoğan açık ara önde idi. Son anketlerde aradaki fark kapandı. Geçmişi bırakalım son 12 senenin mütalaasına bakalım. AKP’nin 12 senede yaptıkları yapacaklarının teminatı olacaktır. 12 senede yapılanlarını kafanızda canlandıracaksınız olayları inceleyeceksiniz ondan sonra. Ben kimim? Ben hangi ırktanım? Türk mille timiyim yoksa başka bir ırktan mıyım diye kendi kendine soracaksın. Sandığa mutlaka gidip oyunu kullanacaksın. Oy kullanmayanların konuşmaya hakkı olmayacaktır. Nasıl AKP seçmeni davasına sahip çıkıyorsa sende davana sahip çıkacaksın. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 15 – 07- 2014 Mustafa KOÇAL  

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44