Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


GEÇMİŞTE BU ÜLKEDE NELER VARMIŞ

GEÇMİŞTE BU ÜLKEDE NELER VARMIŞ


  2001 Senesine kadar Türkiye yasakların, yolsuzların, baskıların olduğu bir ülke imiş. Başbakan Ahmet Davutoğlu Mardin de ki konuşmasında böyle diyor. Ya biz bu ülkede yaşamamışız. Ya da sayın başbakan bu ülkede değilmiş. Öyle ya 2002 de AKP iktidar olduktan sonra. Yasaklar, yolsuzluklar ve baskı tarihe karışmış. Madem bunlar vardı da? Neden hesap sormadınız? Geçmişte kim yolsuzluk yaptı ise cezasını çekmiştir. İki tane bakan yolsuzluktan dolayı hapis yattığını biliyor mu acaba başbakan? Yolsuzluk yapmayı bırakın. Dedikodusu çıkanlar dahi mahkemeye verilmiştir. Kendi bakanlarının yüce divana gitmesi için. Mevcut olan hükümet üyeleri yüce divana göndermek için. Evet, oyu kullanmışlardır. Pekiyi 17 ? 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna adı karışan bakanların. Yüce divana gönderilmesi için. Mecliste yapılan oylamada. AKP milletvekilleri ve başbakan Ahmet Davutoğlu dâhil hayır oyu kullanmışlardır. Siz geçmişte yolsuzluk ülkesi olduğunu nasıl söylersiniz. Böyle bir iddiayı gündeme getirirken önce aynaya bakacaksınız. Geçmişten önce daha yakın tarihte olan olayı yolsuzluğu aynada göreceksiniz. Öyle bol keseden atarak milleti kandırarak kendinizi aklayamazsınız. Bu olayın hesabı verilmeden bu olay her zaman karşınıza gelecektir. Bir gün bunun hesabı mutlaka sorulacaktır. Bu olay AKP milletvekillerinin şuur altına yerleşmiş, bundan kurtulamıyorlar. Bu dönem AKP kadın milletvekili meclisteki konuşmasında ? biz hırsızlık yapmadık demiyoruz? demedi mi? Demek ki vicdanın rahat değil ki itiraf ediyor. Almanya deniz feneri olayı için. Son senelerin en büyük yolsuzluğu dedi. Ve yargıladığı kişileri cezaya çarptırdı. Asil failler Türkiye de dedi, isimlerini dahi söyledi. AKP iktidarı ne yaptı? Bunun üzerini örttü. Bunlar hakkında iddianame hazırlayanlar görevlerinde aldı. Bu olay AKP iktidarı döneminde olmadı mı?

Özelleştirme adı altında hatırlı kişilere satılan yerler. Millet menfaati gözetilmemiştir diye. Anayasa mahkemesi satışı iptal ederek geri alınması için karar verdiği halde. Geri almamak için. Satılan yerler için özel kanun çıkarılmadı mı? Satışı 5 seneyi geçen yerler geri alınmaz diye kanun çıkarılmadı mı? Bu bir yolsuzluk değil de nedir? AKP yolsuzlukla mücadele edeceğiz diye. 2002 senesinde iktidara geldi. Fakat yolsuzluk konusunda sınıfta kalmıştır. Onun için geçmişe çamur atarak bunları millete unutturamazsınız. Bu konuda çamur atmak için. Önce bunların temizlenmesi gerekir. Şayet denildiği gibi yolsuzluklar ülkesi idi ise. Neden? Hesap sorulmadı? Yolsuzlukla mücadele etmek için. İktidar olan bir parti, böyle yolsuzlukların üzerine gitmesi gerekmez miydi? Her şey iktidarın elinde olduğu bir zaman iktidar için bulunmaz fırsattır.

AKP´nin mücadele edeceği birde yasaklar vardı. 2001 senesinden önce ülke yasaklar ülkesi imiş. Örfü idare döneminde sokağa çıkma yasağı konmuştur. Bu yasaklar ihtilal döneminde konulmuştur. Güvenliğin sağlanması için. Sokağa çıkma yasağın konmuştur. Bunu kimse inkâr edemez. Nasıl bu günlerde doğuda sokağa çıkma yasağı konmuş ise. O dönemde de ayni yola başvurulmuştur. Bu gün konan sokağa çıkma yasağı yerinde bir yasaktır. Gelelim hak aramak ve seslerini duyurmak için. Demokratik bir hak olan gösteri ve yürüyüşlere gelen yasaklamaya. Bu gösteri ve yürüyüş eylemlerini kim yasakladı? Bilhassa son dönemlerde yürüyüş ve gösteri yapmak için. Sokağa çıkanları polise kim dövdürüyor? Eskiden işçi sendikaları yürüyüş ve gösteri yaparlardı. Şimdi hiç sokağa çıkabiliyorlar mı? İsrail hemen hemen her Cuma protesto edilirdi. Hiçbir zaman yasaklanmamıştır. Ve polisler tarafında dövülmemişlerdir. Ayrıca turban için eylemler yapılırdı. Kimse bir şey demezdi. Ve demokrasi kurları içersinde bunlar engellenmezdi. Öğretmenler atama yapılamadıkları için. Sokağa çıkıyor! Polis tepelerinde! Madem yasak yok. Neden gösteri yapmalarına ve seslerini duyurmaları engelleniyor? Ellerinde top yok tüfek yok. Sağa sola Molotof atan yok. Eskiden her toplum sesini duyurmak için. Rahat bir şekilde yürüyüşünü ve gösterisini yapardı. Demek ki o zamanlar yasak yokmuş. Yasağı getiren AKP iktidarlarıdır. Milletin bir araya gelmesinden korkuyorlar. Yasaklar korkuya karşı konur. Demokratik bir ülkede vatandaşların gösteri ve yürüyüş hakları vardır. Demokrasi olan ülkelerde, gösteri ve yürüyüş yapanlar. Polis tarafından korunur. Gösteri ve yürüyüş yapanlara zarar verilmesin diye. Polis tedbirini alır. Bizde ise tam tersi olur. Polis gösteri yapanları kadın erkek demeden yerlerde sürükler. Gözaltına alır! Öyle eskiyi kötülemek için. Meydanlarda şov yapmak demokrasi olan bir ülkeye yakışmaz.

Vatandaş AKP döneminde baskı altında tutulmuştur. Bir defa hiçbir dönemde olmaya ayrımcılık yapılmıştır. Benden olanlar! Benden olmayanlar diye, Vatandaşlar ayrıştırılmıştır. Hiçbir dönemde taraf olmayan bertaraf olur denilmemiştir. Bu söylem yalnız AKP döneminde söylenmiştir. 2001 senesinden önce Türkiye yasakların, yolsuzlukların ve baskıların olduğu bir ülke imiş. Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış. Bu dönemde olanları geçmişe taşıyarak aklanmaya çalışılıyor. Bu konuya bir sonraki yazımda devam edeceğim. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 08 ? 02 ? 20161 Mustafa KOÇAL

                        

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44