Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


GELDİĞİMİZ NOKTA

GELDİĞİMİZ NOKTA


Bu gün geldiğimiz nokta hiçte iç açıcı bir nokta değil. Katar´dan doğalgaz alabilecektik de? Neden daha önce Katar´dan almadık? Benim milletim çile çekmeye alışıktır demek. Çileli günlerin yakın olduğunun habercisi midir? Elektrik üretimi dahi doğalgaza bağlıdır. Kör topal giden sanayi doğalgaz olmayınca nasıl çalışacak. Bir kişi tezek yakarız dedi diye. Bunu çok büyük bir marifetmiş gibi. Başbakanın gülerek bunu söylemesi ne derece doğrudur?

Tabii kaynaklarımızla elektrik üretiminden neden vazgeçildi? İşin daima kolayına kaçılıyor. Milli olanın değeri daha iyidir. Amma milli olmasında nasıl olursa olsun. Mantığı ile hareket edilirse durum bu noktaya gelir dayanır. İçeride bir olay ile uğraşıyorduk. Şimdi birde enerji sorunu çıktı. Ülkenin her geçen gün sorunları çözüleceği yerde sorun üzerine sorun çıkıyor. Erzurum da ki vatandaş tezek yakarız dedi diye. Herkes tezek mi yakacak zannediyorlar. İçeride PKK sorunu çözümsüzlüğe doğru gidiyor. Zaten çözümsüzlük hâkimdi. Şimdi daha da çözümsüz hale geldi. Devlet doğudaki olaylarla baş edemez hale geldi.

65 metre kare yere bir devlet 4 gün giremiyorsa burada bir sorun var demektir. Oralarda tecrübeli, deneyimli elemen yok demektir. Terörle mücadele edenlerin tecrübeli deneyimli kişiler olması gerekir. Eylem yapılacağı haberi alınıyor. İki polis bir taksiyi durduruyor. Polis gidiyor taksini kapısını açıyor. İçerideki terörist ateş ediyor. Polis şehit oluyor. Burada eğitim zafiyeti yok diyemezsiniz. Oraya giden ekibe neden yelek giyme zorunluluğu konmaz. Orada durdurulan taksinin kapısını neden polis açar? Orada eğitimli kişi böyle davranmaz. Çeker silahını taksidekilere arabadan dışarı çıkın ve elimizi başınızın üzerine koyun der. İkinci poliste taksiden açılan ateşle yaralanıyor. Polisin önünden geçen teröriste polis ateş ediyor, vuramıyor.

Bu eğitimsizlikten kaynaklanıyor. Karakoldan çıkmadan önce çok kısa bir konuşma yapılmaz mı? Göreve gidenler yeleklerini giysinler. Gözünüzü dört açın denilmez mi? Bunlar önemsiz gibi gözükür. Amma bir telkin bir hayat kurtarır. 1 Kasımda genel seçim yapıldı. 2 Kasımda asker sevkiyatı vardı. Bu askere gidenleri şu 10- 15 gün içerisinde doğudaki birliklere gönderirler. Çünkü birliklerin askere ihtiyacı var. 7 Haziran seçimlerinde sonra eylemler başlayınca. Başbakan Ahmet Davutoğlu ?evlatlarımızı feda etmeye hazırız? demişti. Hangi evlatlar idi? Parası olmayanların evlatları değil miydi? Çünkü kendi evlatlarına paralı askerliği yaptırmışlardı. 2 Kasımda askere aldıkları gariban çocuklarına kısa bir eğitimden sonra terörle mücadele etmeye göndereceklerdir. Rus uçağının düşürülmesi olayı var. Bu olaydan dolayı olan sorunlar var. Şimdi güney sınırımızda Rusya sorunu var. Güney sınırlarımız da 4 düşman bizi bekliyor. PKK, PYD, IŞİD ve Rusya Suriye´yi saymıyorum.

Suriye´nin düşmanlığı bunların düşmanlığının yanında sol da sıfır kalır. Rusya´nın Laziya limanına uçak gemisi göndermesine ve Suriye de bir hava alanı daha yapmasına karşın. Fransa, İngiltere ve Almanya Türkiye´yi koruma amacı ile hava birlikleri göndermeye karar verdi. Ve incirlik üssünün açılmasını talep ettiler. İncirlik üssünü açmaya mecburuz. Böyle olunca da savaşın göbeğindeki ülke Türkiye olmuş oluyor. Rusların Laziya limanındaki uçak gemisinde bulunan bütün füzelerin rotaları Türkiye´ye yönlendirmiş durumda. 300 kilo metrelik bir alanda her türlü hedefi imha edebilecek durumdalar. Akdeniz de hareketlilik başladı. NATO devletlerinin deniz kuvvetleri birer ikişer Akdeniz´e gönderiliyor. Şu anda Rusya kıskaca alınmış durumda. Fakat Çin ve İran´ın Rusya´nın yanında yer aldıkları biliniyor. Fakat nasıl bir eylem yapacakları açıklanmış değil. Fakat bir yerden bir kıvılcım çıkarsa Allah korusun üçüncü dünya savaşı kapıda demektir.

Böyle bir savaş başlarsa işimiz çok kötü olur. Cumhurbaşkanımız ?göğüs göğse çarpışırız? diyor. Tüfek icat oldu mertlik bozuldu. Teknoloji savaşı yapılıyor artık. Adam Laziya limanından 300 kilo metrelin alan içersinde her türlü hedefi imha edebiliyor. Şayet Allah korusun üçüncü dünya savaşı çıkacak olursa Suriye´den daha çok zararı görecek olan ülke Türkiye olacaktır. Hali ile güney sınırımızı kontrol altına almaya çalışacağız. Burada şu anda kontrolümüz altında olan çok az bir sınır var. Diğer taraflar PYD ve IŞİD´ın kontrolün de. Hali ile birliklerimizi güney sınırımıza kaydırmak zorundayız. Bu karmaşadan yararlanmak isteyen PKK doğu Anadolu ve güney doğu Anadolu´yu kontrolü altına almak isteyecektir. İki cephede mücadele etme durumunda kalacağız. Stoklarımızda iki cephede mücadele edebilecek mühimmatımız var mı acaba? Böyle bir olayla karşılaşır isek. O zaman terör örgütlerine verdiğimiz silah ve mühimmatları çok ararız.

Böyle bir savaşın sonunda masaya oturulduğunda doğu Anadolu da Kürdistan´ın kurulması kaçınılmaz olacaktır. Çünkü NATO devletlerinin içersinde Kürdistan´ın kurulmasını isteyen birçok ülke var. Almanya dahi Barzani´ye silah ve mühimmat yardımı yapıyor.  Müslüman ülkeler birliği dahi yanımızda yer almayacak. Çünkü bu Müslüman ülkeler biriliği Rusya´nın yanında yer aldı. Bizim bu ülkelere gösterdiğimiz yakınlığı hiçbir ülke göstermemiştir. Müslüman kardeşlerimiz diye yere göğe sığdıramadığımız bu ülkelerin içerisinde kuzey Kıbrıs cumhuriyetini tanıyan bir tek ülke çıkmamıştır. Onlar bize mesafe koyuyor. Biz ise aramızdaki mesafeyi kaldırıyoruz. Allah ülkemizi şer düşmanlarda korusun. Ülkemiz üzerinde kötü emel besleyenleri kahhar ismi ile kahretsin. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44