Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


GELECEK GEÇMİŞTEN İYİ OLMAYACAKTIR

GELECEK GEÇMİŞTEN İYİ OLMAYACAKTIR


Geçmiş 16 senede neler yaşandı ise. Gelecekte geçmişten farklı olmayacaktır. İstikrarı bozmayalım diye oy istediler. Fakat istikrar sağlanamadı. Koalisyonları öcü gibi gösterdiler. Kendileri koalisyon kurdular. Erken seçimi öngörmüyorlardı. Erken seçimleri kendileri getirdiler. Paralı askerliğe karşı idiler kendileri getirdiler. Başkanlık gelecek ülke uçacak dediler. Ülke uçmadı amma enflasyon uçtu. Cari açık uçtu. Asayişi sağlayacağız dediler. Asayiş sağlanamadı. Cinayetler, adam kaçırmalar, çocuk kaçırmalar aldı başını gitti.

Fakat ülkede çok tehlikeli bir silahlanma olayı var. Bildiğimiz terör örgütleri var. Bunlara dış ülkelerin silah yardımı yaptıkları bilinen bir olay fakat bilinmeyen örgütler var. Son günlerde bir Adnan Oktar olayı ortaya çıktı. Suçlamaların içerisinde casusluk dahi var. Fakat bunun yanında silahlı örgüt kurduğu da var. Bu silahlı gurup kendisini korumak için midir? Yoksa başka bir amaç ile mi kurulmuştur? Bunu yargılama sürecinde göreceğiz. Birde Sadak diye silahlı bir örgütten bahsediliyor. Seçim gecesi İstanbul da bir parkta silahlı kutlama yapıldı.

Sosyal medyadan yarım saat canlı yayın yapıldı. Kadınlar, çocuklar genç ihtiyar yüzlerce kişi tüfekler ve tabancalar ile yarım saat havaya ateş ettiler. Yerler boş kovan ile doldu. Bir kişi mikrofona beyanat da bulundu. ?Silahlanma sıkıntımız yok. Çocuklarımızın ve hanımlarımızın hepsinin silahı var? diyor. Bu ateş edilen parkta poliste vardı. Onlar yalnız seyrettiler. İçişleri bakanının bunlardan haberi var mıdır? Olmaması mümkün değil.

Çünkü orada emniyet mensupları da vardı. Şimdi sıkı durun buna ne diyeceksiniz bende merek ediyorum. Cemaat lideri Müslim Gündüz ne diyor?  Erdoğan emretsin Cihad için askerlerim hazırdır. Bütün Cumhuriyetçileri kendi kanlarında boğalım? diyor. Ülkede bir silahlanma merakı var. Bunun sebebi nedir anlamak mümkün değil. AKP iktidarı silah edinmeyi bakkaldan ekmek almaktan daha kolay duruma getirdi. Evine ekmek götüremeyen kişinin belinde tabancası var. Ben bu silahlanmayı tehlikeli görüyorum. İçişleri bakanı bu konunun üzerinde durmalıdır.

Ülke başkanlık sistemi ile yönetiliyor. Kabine kuruldu. Enflasyon son 15 senenin en yüksek duruma çıktı. Cari açık bu sene rekor kıracağa benziyor. Fiyatlar aldı başını gidiyor. Hazinenin ve maliyenin başına başkan damadını getirdi. Bu bizde yadırganıyor. Bizde yadırganması önemli değil. Dış ülkelerde daha çok yadırganıyormuş. Bilhassa yatırımcılara damadın atanması güven vermiyormuş. Onun için Türkiye de ki yatımlarını götüreceklerini söylüyorlarmış.

Ülke yönetimi ahbap çavuş ilişkileri ile yönetilmez. Atanan birisi hata yapacak olursa. Yakınına bir şey söyleyemezsiniz. Fakat yabancı birisi olursa rahatlıkla hatasını hatırlatabilirsiniz. Enflasyonun ve faizlerin çok yakında düşeceğini başkan söylüyor. Fakat durum hiçte öyle gözükmüyor. Dış ilişkilerde tecrübeli ve deneyimli kişilerin olması önemlidir. Ayrıca dalında ehil olması önemlidir. Peygamber efendimiz bir hadisinde şöyle buyuruyor. İşi ehline tevdi edin diye buyuruyor. Fakat Türkiye de buna hiç dikkat edilmiyor.

Berber terzi yapılabiliniyor. Terzide berber yapılabiliniyor. Onun içinde başarı sağlanamıyor. Geçmiş senelerde ne oldu ise. Gelecekte aynisi olacaktır. Daha da kötüye gideceğimizi tahmin ediyorum. Temennim iyiye gitmemizdir. Fakat kişiler değişmiş olsa da zihniyet aynidir. Kafalarında geliştirdiklerini aynen uyguluyorlar. Cumhuriyete karşı oldukları bilindiği halde, cumhuriyeti benimsemiş gibi görünüyorlar. . Atatürk´ü tarihten silmek istemelerine rağmen, Atatürkçü görünmeye çalışıyorlar. Geçmişteki düşünceleri ne ise bu gün ve gelecekte de ayni olacaktır. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!  

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44