Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


GERGİNLİĞE SON VERİLMELİDİR

GERGİNLİĞE SON VERİLMELİDİR


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Ülkede uzun zamandır gerginlik yaşanıyor. Şahsi ihtiraslar bir kenara bırakılarak. Ülke menfaati öne çıkarılmalıdır. Şeyh Edebali’nin oğluna yaptığı nasihat dikkate alınarak ülke menfaati düşünülmelidir.

İnsanlar vardır. Şafak vaktinde doğar, akşam ezanında ölürler. Avun oğlum avun. Güçlüsün, kuvvetlisin, akıllısın, kelamlısın ama bunları nerede kullanacağını bilmezsen. Sabah rüzgârında savrulur gidersin. Öfken ve nefsin bir olup aklını yener. Daima sabırlı ve iradene sahip olasın!

Bu nasihat hırslı ve öfkeli olanlara atfedilmiştir. Keskin sirke küpüne zarar verir derler. Hırslı, öfkeli kimselerde, nefsine hâkim olamayarak kendisine zarar verir. İnsanın kendisine yaptığını düşmanı yapmaz derler. Ülke bir makama seçilme yarışından çıktı. Bu yarıştan hakaretler, hor görmeler, aşağılamalar, öteleştirmeler gırla gitti. Siyaset arenasının alışık olmadığı kırıcı, incitici sözler sarf edildi. Siyasi terbiyesinden ödün vermeyenler. Bu söylemlere cevap dahi vermedi. Nezaketini bozmadı! Ne kadar olsa da kalben kırılmış ve incinmiştir. Bunların hepsi şahsi menfaatler için söylenmiştir. Artık bu kişisel menfaatleri bir kenara atıp, ülke menfaatlerini öne çıkarmanın zamanı gelmiştir.

Peygamber efendimiz bir hadisinde “ işi ve makamları ehli olanlara tevdi edin” buyurmuşlardır. AKP de bir belirsizlik yaşanıyor. Abdullah Gül siyasete AKP’de devam edeceğini açıkladı. Bu ben başbakan olmaya talibim demektir. Fakat Tayyip Erdoğan’ın yaptığı planlarda Gülün olmadığı anlaşılıyor. Çünkü tek gündemli kongre kararı alındı. Gül cumhurbaşkanlığı sıfatı ile AKP genel başkanlığına aday olamaz. Ya süresinin dolacağı 28 ağustosu bekleyecek. Aday olamayacak! Ya da istifa ederek aday olacak. 27 Ağustosta kongrenin yapılacağı ilan edildi.  Bu Abdullah Gülün aday olmasını engellemek için belirlenmiş bir tarihtir. Cumhurbaşkanlığını teslim edeceği gün den bir önceki tarihtir.

Tayyip Erdoğan partilerinin yetkili kurulları ile ayrı ayrı görüşüyor. Kimin genel başkan olmasını istiyorsunuz diye soruyor. Kapalı zarf içersinde bu isimleri alıyor. İl başkanlarını da toplayacak onlardan da isimler alacak. Bu zarfların içersindeki isimleri kimse bilmeyecek şu isim öne çıktı diye kendi adayını öne sürecek. AKP gurup başkanı Canikli biz “lider aramıyoruz. Bizim liderimiz Tayyip Erdoğan. Hem partimizin lideri hem de cumhurbaşkanı olarak görev yapacak” diyor. O zaman partinin başına sembolik bir kişi koyacaklar. Anayasaya göre siyasi parti ile ilişiğinin kesilmesi ve milletvekilliğinin düşürülmesi gerekiyor. Fakat görünen o ki Tayyip Erdoğan parti başkanı ve başbakan gibi hareket edecek. Cumhurbaşkanlığı yetkilerinden başka başbakan yetkilerini de kullanacak. Buda tek adamlığın sinyalleridir. İşte bunları idrak edemeyenler sandığa gitmedi. 2010 senesinde yapılan referandumda yetmez ama evet diyenler sonradan nasıl pişman oldularsa bu seçimde sandığa gitmeyenlerde pişman olacak. Amma iş işten geçmiş olacak.

Tayyip Erdoğan’ın balkon konuşmalarına alıştık. 76 milyonun cumhurbaşbakanı olacağım diyor. Geçen balkon konuşmalarında da ayni şeyleri söylemişti. İnşallah bu sefer yaptığı konuşmaya sadık kalırda ülkede gerilim düşer. Çünkü ülkenin bu gerilimin düşmesine çok ihtiyacı var. Seçimlerde söylediklerini unutup, bir daha o konuları konuşmazda bu gerginlikten kurtuluruz. Ülkenin huzura kavuşması için yargıya müdahalenin de son verilmesi gereklidir. Ülke hukuka olan güveni yitirdi. Bu güvenin tekrar tesis edilebilmesi için yargı üzerindeki baskıya son verilmelidir. Yasaklayıcı zihniyetten vazgeçilmelidir. Hala Musul konsolosluğu olayından dolayı konan basın yasağı kaldırılmadı. Vatandaşlar rehineler hakkında bilgi alamıyor. Gelen haberler dış kaynaklı oluyor. Bu olayın demokrasi ile bağdaşan hiçbir tarafı yoktur. Seçim mitinglerinde sevgili kardeşlerin diye oy istedi. Ayni söylemleri seçim konuşmalarında değil. Her zaman görmek istiyoruz. Mezhepçiliği bir daha yapmaması gerekir. Laik bir ülkenin cumhurbaşkanına insanları mezhepleri üzerinden eleştirmek yakışmıyor. Milletin umutlarını kıracak söylemlerden kaçınarak ülkedeki bu gerginliği cumhurbaşkanı olarak düşürmeye gayret etmesi gerekir. Ortamın gerilmesi kimseye fayda getirmez saygılarımla.

Yaşasın Türkiye cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk’ün askerleri! Yaşsın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 13 – 08 – 2014 Mustafa KOÇAL

 

 

 

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44