Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


GERGİNLİĞİN DEVAMINDAN NE BEKLENİYOR

GERGİNLİĞİN DEVAMINDAN NE BEKLENİYOR


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Ülkede gerginliğin devamından ne bekleniyor. Geride bıraktığımız yıl içersinde. Yıl boyunca gerginlik yaşandı. Bu gerginlikten menfaat sağlamaya çalışılıyor. Gergilik ülkeyi iyi yerlere götürmüyor. Dış ülkelerle gerginlik yaşıyoruz. İçeride gerginlik yaşıyoruz. Birleri bu gerginliği bilerek artırıyor. Kendilerine menfaat sağladığını düşünerek ortamı devamlı gerginliğin içersine sürüklüyor. Fakat kaybeden ülke oluyor. Dış ülkelerle gerginlik yaşamamız ülkeyi yalnızlığa sürüklüyor. Bu gerginlik yüzünden ülke devamlı itibar kaybediyor. Dış ticaretimiz gerginlik yüzünden her geçen gün geriliyor. Birleşmiş milletlere seçilecek bir üye için seçim yapıldı. Geçmişte dostumuz olan ülkeler bu seçimde bizim adayımıza oy vermedi. Ve o üyeliği ispanya aldı. NATO üyesi olmamıza rağmen çok konularda,  NATO dahi bizi desteklemiyor. Mısırla ilişkilerimiz bozuldu. Katar ve Suudi Arabistan ile dosttuk. IŞİD’e birlikte yardım ettik. Özgür Suriye ordusuna yine birlikte yardım edildi. Ne oldu?  Katar ve Suudi Arabistan IŞİD yüzünden bizim yanımızdan ayrıldı. İki ülkede Mısıra yaklaştı.

İçeride öyle bir gerginlik yaşıyoruz ki? Hem siyasi, hem ayırımcılık, hem de özerklik. Siyasetin seviyesinin iyice dibe vurduğu bir dönem yaşıyoruz. İktidarı da muhalefet de sanki bu ülkenin vatandaşlarından oluşan partiler değil.  Ayrı ayrı ülkelerin partileri gibi, birbirlerini nerede ise bir kaşık suda boğacaklar.  İktidar çoğunluğuna güvenerek hareket ediyor. Bazı olayları dayatma ile gündeme getiriyor. Öyle yasalar çıkarıyor ki. Vatandaşın menfaati gözetilmiyor. Ya partilerin menfaatine olacak yasa oluyor. Ya da özelleştirmede önemli olan şirketlerin menfaatine olacak yasalar oluyor. Buda ayrımcılığa yol açıyor.  Seydişehir alüminyum tesislerinin satışı anayasa mahkemesi tarafından iptal edilmesine rağmen, geri iadesi yapılmadı. İktidar bunun için çıkardığı bir torba yasada. Buranın geri iadesi mümkün değildir diye bir yasa çıkardı. Anayasa mahkemesi böyle bir yasa çıkaramazsınız diye yasayı iptal etti. Yine bir torba yasada satışı 5 seneyi geçen yerlerin geri iadesi yapılmaz diye bir yasa çıkardı. Şimdi bu satış kilitlendi. Anayasa mahkemesi bunun için yine bir karar verecek mi belli değil. Millete rağmen bazı şeyler dayatılarak yapılıyor.

Güvenlik yasası çıkarıldı. Bu yasa polise geniş yetki veren bir yasa. Makul şüphe diye bir deyim getirildi. Bu yasaya göre hiçbir gerekçe gösterilmeden. Kişiler makul şüpheli olarak. Üzeri, evi, iş yeri aranabilinecek. Gerekli görülürse mal varlığına el konulacak. Eleştiri yapanlar sorgusuz sualsiz gözaltına alınabilecek demektir. Geçtiğimiz senede bunları çok yaşadık. Sesini duyurmak için anayasal haklarını kullananlar polisin orantısız güç kullanımı ile karşılaştılar. Polisin orantısı güç kullanması yüzünden birçok kişi yaralandı. Birçok kişi gözaltına alındı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin demokratik toplum kriterleri arasında belirlediği şeffaflık, eşitlik ve hoşgörünün uygulanmadığı bir dönem yaşadık.

Bir zamanlar kahraman ilan edilen ve tarih yazan emniyet mensupları birden tu kaka oluverdi. Sebep gayet basit 17 ve 25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu yaptıklarıdır içindir. Bu nedenle emniyete düzenlenen operasyonlar ülkede gerginlik yarattı. Polislerin çoğu bulundukları görevden alındı başka yerlere verildi. Bazı amirlerin görevine son verildi.

Bir zamanlar can ciğer kuzu sarması oldukları cemaati paralel devlet oluşturmakla suçladılar. İktidarla cemaat arasında kavga başladı. Cemaatçiler birçok şeyle suçlandı. İktidarın senelerdir olan darbe korkusu bu seferde. Cemaatçilerin darbesi olarak gündeme geldi. Emniyetin içersindeki cemaatçiler ayıklanmaya başlandı. En son cemaat tarafı olan zaman gazetesine operasyon yapıldı. Tutuklamalar oldu. Halen bu operasyon devam ediyor. Ülkenin vatandaşları iktidar yanlısı olanlar. Cemaat yanlısı olanlar olmak üzere yine ayrıştırıldı. Şimdi cemaatçiler terör örgütü ile iş birliği yapmakla suçlanıyor. Bir zamanlar ülkede bir olay olduğunda bunu Ergenekoncuların yaptığı iddia ediliyordu. Öyle ileri gidildi ki şehit edilen askerlerin dahi Ergenekoncuların tarafından şehit edildiği ileri sürüldü. Sonra gezi parkı olayları oldu. Bu seferde bir olay olduğun da gezi parkı olaylarını gerçekleştirenlerin yaptığı ileri sürülmeye başlandı. Şimdi olan olayları cemaatin yaptığı ileri sürülür hale geldi. Bu olaylarda ülkede gerginlik yaratıyor.

Terör örgütü doğuda eylemler yapıyor. Özerklik ilan ettikleri kentler olduğu ileri sürülüyor. Kandil iktidarı tehdit eder gibi beyanlar veriyor. Olumsuz birçok olay oluyor. Böyle olmasına rağmen iktidar barış sürecine kararlılıkla devam edileceğini dile getiriyor. Doğuda kamu görevi yapanlar mağdur durumda. Asker, polis, öğretmenler ve diğer kamu görevlileri mahrumiyet bölgesinde görev yapıyorlar.

Muhalefet ile iktidar arasındaki gerginlik yaşanmasının tek müsebbibi iktidardır. Geçmişte olmuş olayları gündeme getirip gerginliğin gündemde kalmasını sağlıyor. Geçtiğimiz yıldaki bu gerginliklerin 2015 yılında yaşanmamasını temenni ediyorum. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!

Yaşasın Atatürk milliyetçiliği!

Yaşasın Türk milleti!

Yaşasın Atatürk’ün askerleri!

Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 04 – 01 – 2015 Mustafa KOÇAL

 

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44