Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


GERİLİMLİ SEÇİM DÖNEMİ GEÇİRDİK

GERİLİMLİ SEÇİM DÖNEMİ GEÇİRDİK


Bu seçime gelene kadar böyle gergin bir seçim dönemi göremedik.  Böyle gergin geçen seçim döneminden sonra, bu gerginlik meclise nasıl yansır bilemeyiz. Şayet bu gerginlik meydanlarda kalmayıp da meclise yansırsa meclisi iyi bir çalışma dönemi beklemiyor demektir.

Temennimiz bu gergin ortam meydanlarda kalmış olsun. Liderler birbirlerini kıyasıya eleştirdiği gibi. Aşağılayıcı sözlerde sarf ettiler. Millete örnek olacak yöneticiler maalesef millete kötü örnek olmuşlardır. İktidar bütün muhalefeti çete olarak gördü. Milleti öyle bir ayrıştırdılar ki. Sanki bu millet bir daha bir araya gelmeyecekmiş gibi bir duruma getirdiler. Öyle söylemler oldu ki onur kırıcı, aşağılayıcı, horlayıcı sözler sarf edildi. Ne için? Bir milletvekili fazla çıkarmak için.

Bazılarının millete anlatacak bir şeyleri olmadığı için devamlı gerilim yaratılmaya çalışıldı. Bu seçim sürecini belli bir düzene sokmak gerekiyor. Seçimlerde bu kadar hoyratça para harcanmaz. Geceleri partiler sokaklarda dolaştı. Dolaşırken beli merkezlerde havayı fişek gösterileri yapıldı. Hiçbir kimse havayı fişek attıkları için ben oyumu bu partiye vereceğim diyen olmamıştır. Bu havayı fişek yüzünde Bandırmada 18 yaşında bir kız kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Bildiğim kadarı ile bu havayı fişekler yasaklanmıştı.

Şehir içersinde bu kadar havayı fişek atılmaz. Küçük çocuklardan korkan olur. Heyecanlananlar olur!  Şehir içersinde bir partinin onlarca arabasının dolaşmasına gerek yok. Bunları kaldırmak gerekir. Şehirde gürültü kirliliği oluşuyor. İnsanların sağlığı önemlidir. Yüksek ses insanın sağlığına zararlıdır. Arabaların günlerce sabahtan akşama kadar dolaşmasına gerek yok.

Sokak ve caddelerin parti bayrakları ile her tarafını süslenmesi milli servetin çöpe atılmasıdır. Yalnız parti binalarının süslenmesi yeterlidir. Bir partinin bütün illerde miting yapmasına da gerek yok. TV?lerde konuşuyorlar! Meydanlarda konuşuyorlar! Her mitingde bir partinin ayrı konular üzerinde konuştuğunu görmedim. Her mitingde ayni şeyler konuşuluyor. Bunun yerine TV?lerde konuşsular. Liderler karşılıklı TV programlarına çıksınlar. Bunlar eskide yapılıyordu. Daha çok ilgi çekiyordu. O zaman ne olacak liderler karşılıklı programa çıktığında bir birini aşağılayıcı, onur kırıcı, hakaret edici sözler söyleyemezler. Amma miting meydanında kim kime vur abalıya. Birde millete rakibini yuhalattır. Bu siyasetten çıkıyor. Birbirine hakaret etme meydanına dönüyor. Ayrıca milli servet çöpe atılıyor. Miting meydanında oy vermeye karar verenin olduğunu zannetmiyorum. Zaten mitinglerde liderler yalnız kendi seçmenine konuşuyor. Fakat TV? programlarında konuşmuş olsa daha çok seçmene hitap edecektir. Diğer partilerin seçmenleri de dinleyecektir. Seçime yaklaşılan günlerde tırlar ile ilgili bazı iddiaların ortaya atılması iktidar partisini sıkıntıya soktu.

Bu tırlar bir muammaya döndü. Milli savunma bakanı sporla ilgili silahlar diyor. Cumhurbaşkanı ?velev ki silah vardı diyelim. MİT?in yaptığı bir operasyonu deşifre etmeye hakkınız yok? diyor. O zamanda Türkmenlere giden yardım demişlerdi. Fakat o zaman Türkmenler biz yardım falan gelmedi dediler. Şimdi bucak bayır Türkmenlerine gönderildi dediler. Başbakan yemin ederek tırlar bucak bayır Türkmenlerin gitti diyor. Başbakanın yemin ettiği için başı ağrımaz. Tırlar Türkmenlere yardım götürmüştür.

Fakat o gün durdurulan tırlar mı? Başkan tırlar götürmüş olabilir. Türkmenleri koruyoruz diyorlar da. Sınırdan içeri almıyorlar buna ne demeli Suriye den gelen Kürtler ve Türkmenler sınırda. Kürtler rahatlıkla sınırdan içeri giriyor. Fakat Türkmenler sokulmuyor. Türkmenlerde sınırdan içeri girebilmek için biz Kürt?üz diyorlarmış. Bu ayıp bize yeterde artar bile saygılarımla.

Yaşasın Türkiye cumhuriyeti! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Türk milliyetçiliği! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!  07- 06-2015 M. KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44