Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


GERİYE DOĞRU SAYIM BAŞLADI

GERİYE DOĞRU SAYIM BAŞLADI


Geriye doğru sayım başladı. Günler azaldıkça Tayyip Erdoğan’ın salvo atışları arttı. Hedefine Ekmeleddin İhsanoğlunu aldı. Meclis ve meclis dışındaki partilerde nasibini alıyor. Partilere şer güçler olarak bakıyor. Dünkü yazımda buna geniş yer verdim. Ekmeleddin bey için nereden vuracağını şaşırdı. Tahrik edip kendisi gibi bağırıp çağırmasın istedi. Olmadı, akıllı adam böyle tuzağa düşmedi. Kasetler gösterdi! Bir insanın dili sürçe bilir. Veya o an başka şey bir telaffuz edebilir. Tayyip Erdoğan’ın yanında senelerce çalışmış danışmanları var. Konuşmaları onlar hazırlıyor. Tayyip beyde onları okuyor. Ekmeleddin bey Eskişehir konuşmasında ben çocuklarıma helal lokma yedirmedin söylemini hatırlattı. Ve arkasından da dilli sürçmüştür dedi. Şu terbiyeye bakın. Vay sen misin bunu söyleyen. Ekmeleddin beye verdi veriştirdi. Tayyip bey söylerken iyi, Ekmeleddin bey söyleyince kötü. Ne diyor? Tayyip Bey,  Ekmeleddin bey için?  “Bu ithal aday, yerli değildir! Milli değildir! Ülkesine, milletine yabancı bir adaydır! Bu aday siyaset bilmez, bu aday Türkiye’yi de, Türkiye’nin sorunlarında bilmez” diye bas bas bağırıyor. Ne kadar çok bağırırsa puanının o kadar artacağını zannediyor. İthal aday öylemi?  Sizin kabinenizde ithal bakan yok mu? Ekmeleddin bey için seni o makamlara biz getirdik diye övünürken. İthal değildi de şimdi mi ithal oldu? Ülkesine yabancı diyor. Bunu söylediğinize göre, Demek ki Ekmeleddin bey Türkiyeli.

Ayrıca ben Türkoğlu türküm diyor. Tayyip Bey 12 senedir bu ülkede başbakan ben türküm diyebildi mi? ülkemizin kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önde Atatürk’ü Atatürk diye telaffuz edebildi mi? Hep gazi diye geçiştirdi. Türkiye topraklarında yaşayanlar. Türk milletidir! Tayyip Bey Türk milleti diyebildi mi? Bu millet! Benim milletim! Diye geçiştirdi!

Şimdi yarışan üç aday var. İkinci tura geçecek iki aday var. Tabii çok büyük bir sürpriz olmaz ise. Belki de iki adaydan birisi birinci turda da seçilebilir. İki adayı irdeleyelim. Birisi sakin efendi! Saldırgan tavırlı olmayan mülayim, asabi, bağırıp çağırmayan, çözüm için meclisin mutabakatının şart olduğunu söyleyen. Parlamenter sistemden yana olan. Tek adamlık sistemini kabullenmeyen sorunların mecliste çözüleceğine inanmış bir kişi. Demokratik sisteme sadık, birleştirici, 76 milyonu kucaklayacağını söylen.  Türk milleti diyen, Atatürk’ü dilinden düşürmeyen, cumhuriyetten başkan rejimi istemeyen, Müslümanlığına kimsenin bir şey söyleyemediği bir cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İnsanoğlu var.

Gelelim ikinci aday Tayyip Erdoğan’a asabi, sağa sola bağırıp çağıran. Hızını alamayıp anıda al git diye vatandaşını kovalayan. Gözünün önünde vatandaşın tekmelenmesine göz yuman, başbakanı eleştirirsen tokattı yersin diyen. Vatandaşına tokat atan asabi bir cumhurbaşkanı adayı var. Türk milliyetçiliğini ayaklarının altına aldığını söyleyen, Türk kelimesini kullanmaktan imtina eden, içersinde Türk ve Atatürk ismi geçtiği için andımızı kaldıran bir cumhurbaşkanı adayı var. T.C’nin tabelalardan kaldırılmasına göz yuman bir aday var. Ülke sorunu olan Kürt sorununu parti sorunu gibiymiş gibi kendi partisi içersinde çözmeye çalışan. Meclis de mutabakatla çözülmesi gereken sorunu kendi partisinin gurubuna dahi sormadan çözmeye çalışan bir aday var. Kendi isteklerini yerine getirebilmek için. Anayasaya mahkemesinin çıkarılan kanunu iptal edeceğini bile bile kanunu meclisten geçiriyor. Yapacaklarını hemen yapıyor. Anayasa mahkemesi kanunu iptal ediyor. Fakat geriye doğru işlemediği için. Yaptıkları aynen kalıyor. Böyle kurnazlıklar yapan bir aday var. Terör örgütüne barış teklifi yapmış. Terör örgütünün bebek katili lideri ile gizli görüşmeler gerçekleştirmiş. Görüşüyorlar diyenlere hakaretler yağdırmış. Oslo görüşmeleri nedeni ile sorguya çağrılan MİT müsteşarını korumak için. Bir gecede kanun çıkarmış. Sonradan çıkardığı bir kanunla Öcalan ile herkesin görüşmesini sağlamış. Bu görüşenlerin hiçbir zaman yargılanamayacakları hususunda kanun çıkarmış bir aday var.

Vatandaşlarını polisin aşırı güç kullanarak bertaraf etmesine destan yazdılar diye mükâfatlandıran bir aday var. Mısırda öldürülen esma için TV ekranlarında ağlayan. Fakat gezi olaylarında polis tarafında öldürülen gençlerimiz için. Baş sağlığı dahi dilemeyen, onları terörist ilan eden, ailelerini miting meydanlarında yuhalatan bir aday var. BDP milletvekilleri teröristlerle buluşup sarmaş dolaş hasret gidermelerini. “Bunu kabul edemeyiz yargıya gereken söylenildi” diyor. Yani dokunulmazlıklarının kaldırılacağı söylüyor. Milletin gazını alıyor. Sonrada haklarından hiçbir işlem yaptırılmıyor. Atatürk’ü itibarsızlaştırmak için. Elinden geleni yapıyor. İki ayyaş demek neyin nesidir? İktidarları boyunca kurduğu kabinelere Türk almamaya özen gösteren bir aday var.

Kibirli, kendinden olmayanları aşağılayan, insanlara tepeden bakan, horlayan, kendisi için. Düzce milletvekilinin “Allahın bütün vasıfların üzerinde toplayan, bir dünya liderimiz var. Söylemine ses çıkarmayıp şirki kabul eden, ben Allahın aciz bir kuluyum diyemeyen bir aday var. En tehlikeli bir yol olan mezhepçiliği oy için. Kullanmaya çalışan, kendi menfaati için her türlü yolu mubah gören. Demokrasi treninden istediğimiz istasyona geldiğimizde ineriz diyen. Bir cumhurbaşkanı adayı var. Söylemeden geçemeyeceğim! Bu mezhepçilik çok ama çok tehlikeli bir yoldur. Bu yol ülkeyi iç harbe bile sürükler. Daha söylenecek çok şeyler var. Bu günlük bu kadar yeter. Çünkü sayfamı düşünmem gerekiyor.

NE MUTLU TÜRKÜM DEYİPTE! BU DUYGULARLA OY KULLANACAK OLANLARA SELAM OLSUN. Saygılarımla. 05 – 08-2014 M. KOÇAL

 

 

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44