Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


GÖZÜNÜZ AYDIN PALET FABRİKASI SATILMIYOR

GÖZÜNÜZ AYDIN PALET FABRİKASI SATILMIYOR


Günlerdir merak ediyorduk. Arifiye deki tank palet fabrikası satılacak diye. Sonunda cumhurbaşkanımız müjdeyi verdi. Tank fabrikası özelleştirilmiyor. Kullanım hakkı devrediliyor dedi. Bu söylem bana bir bakanın biz zam yapmıyoruz güncelleme yapıyoruz. Sözlerini hatırlattı. Bize göre zam bakana göre güncelleştirme. Özelleştirme yapılınca kullanım hakkı verilmiyor mu?

Özelleştirme olsa da. Kullanım hakkı da olsa, 25 sene bu fabrikaya kim hükmedecek? Alacak kişi değil mi? Alıcısını da söyledi. BMC şirketine kullanma hakkı olarak veriliyor. BMC şirketinin ortağı kim? Katar değil mi? Bu fabrikanın kulama hakkının verilmesi ile devletin kasasına giren para ne kadardır? Bunu söyleyen yok. Böyle olunca da insanların kafasında çeşitli düşünceler oluşuyor. Bu fabrika Katar Emir´inin cumhurbaşkanımıza hediye ettiği uçağa karşılık mı verildi?

Diye insanların kafasında bir istifam uyanıyor. Stratejik öneme haiz bir fabrikanın yabancı bir devletin ordusuna verilmesi doğru değildir. Bu fabrikanın kullanma hakkının verilmesi kanunen ve mantıken doğru değildir. Bu olay anayasa mahkemesine götürülse anayasa mahkemesinin yürütmeyi durdurma şeklinde karar vermesi gerekir. Kullananlar 50 milyar dolar yatırım yapacaklarmış. Teknoloji getireceklermiş.

Bunlar bu devrin için önemli faktörler değildir. Fabrikada çalışanlar işinde, ekmeğinde ve emeğinden mahrum olmayacaklarmış. Biz bunları çok duyduk. Şeker fabrikaları satılırken de yaşadık. Şeker fabrikalarında çalışanlar işlerine devam edecekti. Fabrikalar üretime devam edecekti. İşçiler işinden olduğu gibi. Fabrikalar vatandaşın elindeki pancarı bile alamdı. Vatandaşın bel bağladığı pancarın geliri uçtu gitti. Pancar ellerinde kaldı. BMC şirketi burada kukla gibi kalacaktır. Katar kendi ülkesinden getirdiği kişileri çalıştıracaktır. 

Buraya teknolojiden anlayan mühendisler gelecektir. Katarın elinde belki bu mühendisler yoktur. Başka ülkelerden mühendis getirir. Türkiye´den hiçbir mühendisi oraya sokmaz. Askeri araç gereçlere en çok ihtiyaç duyulan bir zamanda bu yanlıştır. Bizim kendimizin ürettiği tanklar şu anda kullanılıyor. Bizim arazi şartlarımıza uygun olarak tasarlanmıştır. Katar kendi ülkesinin doğa şartlarına göre tasarlayacaktır. Bu olaya karşı çıkması gereken eski genelkurmay başkanı Hulusi Akar olmalıydı. Şimdiki milli savunma bakanı buna karşı çıkmalı idi.

Ne yazık ki oda bu işe taraf olmuş. Koltuk herkesi değiştiriyor. Konuşmalara bakıldığında her şey konuşulmuş yalnız para konusu konuşulmamış. Olay dönüp dolaşıyor uçak meselesine. Katar Emir´i kullandığı uçağı satışa çıkardığı zaman iktidar talip olmuş. Katar Emir´i bunu duyunca ben Türkiye´den para almam. Uçağı hediye ediyorum demiş. Bu uçağa Türkiye´nin ihtiyacı var mıydı? Yoktu! Çünkü ayni uçağı kullanan Tunus veya Cezayir başkanlarının birisi uçağını satışa çıkardı. O zaman bu uçak Türkiye tarafından satın alınmıştı.

Yine teknolojinin bütün gereksinmeleri ile donatılmış olan bir uçak ABD´ye sipariş edilerek alınmıştı. Onun için Katar Emir´in uçağının alınmasına hiç gerek yoktu. Bu bir yerde savurganlık örneğidir.  Olan oldubitti. Bu uçak Türkiye ye geldi. Türk bayrağı ile seferlere başladı. Bu uçak Katar Emir´in kendi uçağı. Bu uçağı satarda hediyede eder. Bizi hiç ilgilendirmez. Türkiye´nin katara verdiği bizi ilgilendiriyor.  Çünkü tank ve palet fabrikası milleti malıdır. Bu fabrika Türk ordusuna teslim edilmiştir. Bu fabrikada bütün milletin hakkı vardır.

Çünkü bu milletin çoluk çocuğunun rızkından keserek ödediği vergiler ile yapılmıştır. İktidar kullandığı uçaklardan birisini satmış olsa. Hiç kimsenin gıkı dahi çıkmazdı. Amma milletin milli varlığı olan ve stratejik öneme haiz olması milleti feryat ettiriyor. Hani yerlilikten millilikten dem vuruluyordu? Millilik yerlilik sözle olmaz. İcraat ile olur. Şimdiye kadar satılanlara bu kadar karşı çıkılmadı. Biz milletimizin isteklerini yerine getiriyoruz deniyor.

Milletin istemediği şeyler dayatma ile yapılıyor. Yukarıda söylediğim gibi sendikalar bu işi anayasa mahkemesine taşımalıdır. Muhalefette müracaat edebilir. Kullanım hakkı ile özelleştirme arasında hiç fark yoktur. Birisi sana kulağını göster demiş. Sen ister sağ kulağını göster. İster sol kulağını göster. Bu kullanım hakkının devride ayni özelleştirmede aynidir. Kelime oyunundan başka bir şey değildir. Bir nevi milletin gazını almaktır.

Ayın 19 da sendikaların yapacağı eyleme hangi sendikalar katılacak göreceğiz. Allah verede polis ve jandarma bu eylemde güç kullanmaya kalkışmaz. Bütün temennim o gün ülkenin sakin olması ve hiç kimsenin burnunu kanamamasıdır. Allahtan temennim yöneticilerin aklıselim davranmasıdır. Saygılarımla. 

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

                                                             16 ? 01- 2019 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44