Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


GÖZÜNÜZE DİZİNİZE DURSUN

GÖZÜNÜZE DİZİNİZE DURSUN


Bu gözünüze dizinize dursun sözü bedduadır. Müslüman Müslümana hiçbir zaman beddua etmez. Hele yöneticiler hiç etmez. Öğrencilere verilen burs tartışmasında. İktidar öğrencilere verilen bursu önemli bir rakam gibi göstermek için. Geçmiş ile mukayese ederken 45 liracık, gözünüze dizinize dursun. Biz 650 liraya çıkardık diyerek karşılaştırma yapıyor.

Bu rakamların yaptığı iş önemli değil. Yalnız rakam olarak önemi var. Hiç kimse 45 rakamının 650’den büyük olduğunu iddia edemez. Gördüğü iş ile mukayese edebilir. Burada demek istenilen şudur. 45 liracık alıyorlardı. Biz 650 liraya çıkardık deniyor. Rakamlara kimsenin itirazı olamaz. Fakat paranın değeri açısından bakıldığında. Gördüğü iş bakımından bakıldığında. Fark meydana çıkıyor. 45 lira ile iki çeyrek altın alına biliniyordu. Fakat 650 lira ile bir çeyrek altın alınamıyor.

Ne olursa olsun. Millet çocuklarının rızkında kesiyor vergi ödüyor.  Kusura bakmayın amma bu milletin çocuklarına verdiğiniz para. Milletin verdiği vergilerdir. Millet bu vergiyi sizler şatafatlı hayat yaşasınlar diye ödemiyor. Ülkenin ihtiyaçlarını karşılayın. Yöneticiler olarak maaşlarınızı alın. Çalışanların maaşlarını ödeyin diye vergileri ödüyorlar. Bunların çocuklarına verdiğiniz 650 lira için gözünüze dizinize dursun diye beddua ediyorsunuz. Bu beddua kimler için yapılmalıdır biliyor musunuz? O yedi maaş alanlar için söylemesi gerekir.

Bu söylem onlar için cuk diye oturur. Birden fazla maaş alanlar gözünüze dizinize dursun. 650 lira alanların gözüne dizine duracak bir durum yok. Esas ikiden fazla maaş alanlara söylenmesi gerek sözdür. Yöneticiler kendi maaşları ile hiçbir şeyi mukayese etmiyorlar. Geçmiş iktidarları kötülemek için. Hep eskiyi eleştiriyorlar. Eski eleştirilmez eskiden ders alınır. 19 senedir ülkeyi yöneteceksiniz ülkenin sorunlarını çözmeyi bırakın. Daha sorunlu hale getireceksiniz.

Sizin yaptığınız politikadan bir şey anladı isem. Arap olayım.  Birileri bir eylem yapmaya kalkışıyor. Misal 100 kişi diyelim. İçişleri bakanı 100 kişinin 80 kişisi eylemle alakası olmayanlar diyor. Fakat her olayda ayni şeyleri söylüyor. Bazılarına terör örgütü üyeleri diyor. Terör örgütü üyeleri ise daha ne istiyorsunuz? Hazır kendi ayakları ile gelmişler tutuklayın. Her eylem yapanlar için aynı şeyler söyleniyor. Bizden olanlar bizden olmayanlar olayı öyle güzel işleniyor ki?

Kendilerinden olmayanlar vatan haini oluyor. Terörist oluyor. Türkiye de suç ihdas etmek kadar kolay bir şey yok. Ya FETÖ’CÜ derler. Ya Terörist derler. AKP 3 ye ile geldi. 4 ye ile gidecektir. Artık ülkeyi yönetemiyorlar. Her yolu denediler olmuyor. Çünkü vatandaşın bu söylenenlerden sonra güveni kalmadı. Kendi ikballerini gerçekleştirebilmek için. Her şeyi kendileri için mubah gördüler. Vatandaş hiçbir şeyi unutmuyor. Birisi bana bir olay anlattı. Ağzım açık kaldı. Virüsten ölenlerin sayısı tek rakama düşmüştü. AKP kongrelerini yaptı. Virüse yakalananların sayısıarttı dedi. Bu durma geldik dedi. Düşündüm doğru söylediğine kanaat getirdim. Artık AKP ülkeyi yönetemiyor. Seçimde gideceğinden eminim. Saygılarımla.

Türküm, doğruyum, çalışkanım, ilkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir. Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe, durmadan yürüyeceğime ant içerim. Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere. Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! Ne mutlu demokratım diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

                                                    30 – 09 – 2021 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9753,27%0,32
  • DOLAR

    32,54% 0,04
  • EURO

    34,98% 0,55
  • GRAM ALTIN

    2427,84% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3994,55% 0,00
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli

Balıkesir

25.04.2024

  • İMSAK 04:37
  • GÜNEŞ 06:10
  • ÖĞLE 13:11
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:03
  • YATSI 21:30