Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


GS İLE FB NE MAÇI YAPACAKLARDI

GS İLE FB NE MAÇI YAPACAKLARDI


Bu maç Cumhuriyetin yüzüncü yıllını kutlamak amaçlı değil miydi? Bunu kutlamak bu milletin hakkı değil miydi? Bu iki kulübü kaç paraya sattınız? Milletin bu iki kulübün maçını seyretmek hakkı değil mi? Ne işiniz vardı Arabistan da? 

Bu Arapların tarih boyunca Türkleri sevmediğini bilmiyor musunuz?   Bu takımları oryaya götürmek kimin aklına geldi. Ne amaçla götürdünüz? Oynayacakları maç yüzüncü yıl maçı. İllaki başka bir ülkede oynamanız şart mıydı? Türkiye de neden oynanmadı? Neden Suudi Arabistan seçtiniz? 

Bu olumsuzluğu Türk milletine de anlatmanız gerekir. Bu maçın Suudi Arabistan da oynanmasına kim karar verdi? Bu maç sayesinde cüzdanı dolduran oluyor mu? Olmuyor mu? Bu maçın orada oynanmasına kim karar verdi. Ve nasıl bir anlaşma yapıldı? Bir işe giriştiniz amma yüzünüze, gözünüze bulaştırdınız.   Bu maçın bundan sonra oynanması olmaz. Onun için iki adet yüzüncü yıl kupası yaptırın. Bu iki kulübe birer adet yüzüncü yıl kupası verin. 

Bu iki kulübe yazık değil mi? Bu iki takımı candan kutluyorum. Çünkü Atatürk ve cumhuriyetimizi candan savunmuşlardır. Atatürk ve cumhuriyet yoksa bizde yokuz diyerek maça çıkmalardır. Bu olayda böylece tatlıya bağlansın. Ne akla kulluk edipte bu maçı oraya aldınız. Bu iki kulübe yazık değil mi? Bu kulüplerin masraflarını federasyon başkanı karşılasın. Federasyonun parası ile değil. Ceza olarak kendi cebinden ödesin. Dinsizin hakkından imansız. 

Gelir derler! Neden başka bir ülke değil de Sudi Arabistan?  Birisi bu maç sayesinde keseyi dolduracaktı her halde. Futbolda dünyaya rezil olduk. Biliyorsunuz bir hakem dövme olayı var. Şimdi birde Suudilerim maç olayı çıktı. Bu olayların müsebbibi federasyon başkanından başkası değildir. Bu maçın seçildiği tarih yanlış.

 İllaki başka bir ülkede oynanması gerekiyor muydu? Lig maçları bittikten sonra oynana bilinirdi. Bütün hata Federasyon başkanınındır. Türkiye de kurumlar doğru dürüst faaliyet gösteremiyor. İş ehline verilmiyor. Böylelikle de kurumları yönetenler işin ehli olanlar değiller.  Zaten bütün kurumlarda olanların %’50 işin ehli olanlar değil.

 İşler ahbap çavuş ilişkileri ile yürüyor. 2002 senesinde dünya kendi kendine yete bilin 7 ülkeden birisi idik. 22’nci seneye girdik. Her sene ileri yerine geriledik. Dış ülkelere avuç açan ülke haline geldik. Şimdi mart ayında seçim var. Seneler önce 2023 de cumhuriyete son verilip. Hilafete geçileceğini beyan etmişlerdi. Şimdi ismi aklıma gelmedi. Balıkesirli bir AKP’li bayan idi. Tatbiki bu hanım efendinin bir bildiği olmasa böyle bir iddiada bulunmazdı. 

Mart ayında yapılacak seçimde Türk milleti olarak. Türklüğümüze sahip çıkmak için elbirliği yapmamız gerekiyor. Bu ülkede 60 milyon Türk var. Söyleneni mutlaka dikkate alarak hareket etmek durumundayız. Keşke demenin hiçbir anlamı yoktur. Onun için bu kelime kulağımıza küpe olmalıdır. Bu 2023 senesi senelerdir söyleniyor. Bir şey kırk defa söylenince olurmuş. Sakın olasınız ki? Böyle bir şey olmaz demeyin. Çünkü bu 2023 senesi devamlı söylenen bir söz olmuştur. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! NE MUTLU CUMHURİYETÇİYİM DİYENLERE! NE MUTLU ATATÜKÇÜYÜM DİYENLERE!

  Mustafa KOÇAL  4- 01- 2024 

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Balıkesir

27.04.2024

  • İMSAK 04:23
  • GÜNEŞ 06:00
  • ÖĞLE 13:07
  • İKİNDİ 16:56
  • AKŞAM 20:03
  • YATSI 21:34