Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


GÜÇLÜ EKONOMİMİZ VAR

GÜÇLÜ EKONOMİMİZ VAR


Bu ülke hakikaten büyük bir ülke imiş ve güçlü bir ülke olduğu bu günlerde anlaşıldı. Bu kadar Fuzuli harcamalar rağmen batmadı. Libya ya uçaklarla para gönderildi. Fakat bunun miktarı açıklanmadı. Sahi bu parayı Libya ya neden verdik? Kaddafi´yi devirmek için. Kaddafi Kıbrıs çıkartmasında bize en fazla yardım eden bir liderdi. O kadar parayı muhaliflerine gönderdik.

Elimize ne geçti? Sıfıra sıfır elde var sıfır.  Birde orada iş yapan şirketlerimizin paralarını vermediler. Bir yere gidiliyor. Veya külliyetli miktarda para yardımı yapılıyor ise. Bunun bir getirisi olması gerekir. Bu Kaddafi´nin muhalifleri bu kadar parayı aldılar. Sonrada Türkiye ye dirsek gösteriverdiler. Bülten yayınladılar. Kara sularımıza giren her Türk gemisi vurulacaktır. Hava sahamıza giren her Türk uçağı düşürülecektir dediler.

Gelelim Suriye meselesine. Suriye ile dosttuk. Bir gecede ansızın düşman oluverdik. Suriye batağına yapılan harcamanın ne boyutlarda olduğu şimdiye kadar açıklanmadı. Her halde dudak uçuklatacak bir seviyededir. Şehitler verdik. İki pilotumuz bir TF uçağımız düşürüldü. Manevi değerlerimizden olan şah Süleyman türbesinin topraklarını kaybettik. Bunlar yetmiyormuş gibi birde Suriyeli mültecilere bakıyoruz. Bunları neden anlattım. Gelirimizi bu olaylara gömdük. Menfaatimiz olmasını bir kenara bırakın kökten zarara girdik.

Şimdi ekonomi alarm veriyor. Fakat yöneticilerimiz Türkiye ekonomisi güçlüdür ve güçlü bir ekonomimiz var diyor. Suriye ve Libya ya harcanan fuzuli paralar harcanmasaydı. Bu gün dibe vurmak üzere olan ekonomiyi konuşmazdık. Başbakan Binali Yıldırımın dediği güçlü ve gelişmiş olan bir Türkiye´yi konuşuyor olurduk. Çünkü harcanan o fuzuli paralarlarla işsizlerimize iş imkânı olacak yüzlerce tesis yapılırdı. Bu tesislerin ekonomiye katma değeri olurdu. İhracat artardı.

Cari açık oluşmazdı. Ne de? Dünyada en çok dolaylı vergi ödeyen ülke olurduk. 1999 senesinde meydana gelen Marmara depreminden sonra depremin yaralarını sarmak amacı ile geçici olarak özel tüketim vergisi(ÖTV) getirildi. Bu vergi özel bir fon olarak geçici olarak kondu. Hattı zatında bu ÖTV den gelen paranın deprem mağdurlarından başka hiçbir yerde kullanılmaması gerekir. Milletten deprem mağdurlarına yardım edeceğim diye para topluyorsunuz.

Bu parayı başka yerde kullanıyorsunuz. Ülkede birçok deprem afatı yaşandı. Ben hiç duymadım deprem mağdurlarına ÖTV den gele fondaki paradan şu kadar yardım yapıldı denildiğini. Aile reisi olarak çocuklarından size ev alacağım diye her ay para alıyorsun. Fakat o aldığın parayı başka yerlere harcıyorsun. Bu ÖTV aynen bunun gibi olmuştur. AKP bu vergiyi sonra kalıcı hale getirdi. Şimdi ekonomi dibe doğru gidiyor. Para sıkıntısı had safhaya gelmiştir. Ekonomi coştu diyen mi ararsın? Ekonomimiz çok güçlü diyen mi ararsın? Büyüme % 7 olacak diyen mi ararsın?

Madem ekonomi bu kadar güçlüde? Neden vergilere zam yapıldı?  Hem de öyle bir ifade kullanıldı ki? Bu vergilerden gelen paralar savunmaya harcanacak denildi? Bir ülke vergilere yapına zamdan gelen parayı savunmada kullanacağım diyorsa. Ve o ülkenin haline. Sanayi de üretim istenilen düzeyde değil. Onun için dışarıdan ithalat yapılıyor. Tarım ve hayvancılık bitmiş. 2002 den önce ülke nüfusunun % 38´zi tarımla uğraşıyordu. Amerika tarımla uğraşanların sayısını % 15 düşürün dedi. İşte bundan sonra olanlar oldu.

Bu gün tarım ürünlerinin tamamını dışarıdan ithal ediyoruz. Tarım ürünlerinin en önemlisi buğday ve arpadır. Samanda bunların saplarından yapılır. Şimdi hayvan üreticileri saman bulamadığı için saman ithal ediyoruz. Bunun anlamı buğday ve arpanın üretiminin çok aşağılarda olduğunu gösterir. Havya üreticileri de sıkıntı da. Hayvancılık da bitirildi.

Et fiyatları aldı başını gitti. Et sıkıntısını önlemek için canlı havya ithalatı yapıldı. Oda skandalla neticelendi. Gelen hayvanların yarısından fazlası hastalıklı çıktı. Şimdi lop et ithalatı başladı. Gelen etlerin maliyetinin çok düşük olduğu söyleniyor. Basında öğrendiğim kadarı ile gelen etlerin kilosu 8 ile 9 lira arasındaymış. Fakat iktidara yakın marketlerde satılıyor 29 lira imiş. Fakat bu ucuz eti herkes alamıyor. Her gün bunun tartışması yapılıyor. Et almaya gidenler eli boş dönüyormuş.

Güçlü ekonomi, coşan ekonomide yaşananlara bakıldığında milletin aklı ile dalga geçiliyor. Benzin ve motorine her hafta zam yapılıyor. Benzin ve motorin rakor kırıyor. Birde ekonomi bakanı demez mi? Biz zam yapmıyoruz. Zam otomatik yapılıyor. Acaba uzaydan birilerimi otomatiğe bağladı? Ekmeğe zam yapılmadı. Ne imiş ekmeğin gramajı yüksek olduğu için. İsraf fazla oluyormuş. Gramajı düşürüldü fiyat ayni kaldı. Fakirin sofrasında bir dilim ekmek eksildi.

Beyler siz önce kendinize bakın sizin verdiğiniz yemeklerde atılanlara bakın. Sizin o yemeklerde attığınız ile fakir bir aile bir ay geçinir. Tabi itibardan tasarruf olmaz. Gariban bir çorbaya talim etsin. Sizi sofralarınızda yalnız kuş sütü eksik olsun. Sizler itibarlı olun. Çorbaya kaşık sallayanlar varsın itibarsız olsun. İşte güçlü ekonomide ve coşan ekonomide durum böyledir. Bir de güçlü ekonomi ve coşan ekonomi olmasaydı. Halimiz ne olurdu Allah bilir saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 14- 11- 2017 Mustafa KOÇAL 

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44