Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


GÜNDEM EKMEK

GÜNDEM EKMEK


Ekmek insanoğlunun olmazsa olmazıdır. Birileri ekmeği günden den düşürmeye çalışıyor. Ne oldu, Devlet bahçelinin askıda ekmek kampanyası? Birileri sen ne yapıyorsun demiş olmasın? İnsanlar ekmek için çalışırlar. Birileri başkaları tarafında millete ekmek ulaşımının kesilmesi için çaba harcıyor.

Millet kuru ekmeğe muhtaç edildi söylemini geçersiz kılmaya çaba harcıyor. Ekmeği ben veririm gayreti içerisinde. Onun için Bahçelinin askıda ekmek kampanyası sessizce ortadan kayboluverdi. Bu salgın olayı başladığında millet aç kalmasın diye. Ankara büyükşehir belediyesi ve İstanbul büyükşehir belediyeleri yardım kampanyası başlattı. Hayır, sever vatandaşlar bu belediyelerin yardım kampanyasına destek verdi.

Siz böyle yardım kampanyası yapamazsınız diye. Yardım paralarına el kondu. Toplanan paralar bankalar tarafından bloke edildi. Amaç millete gidecek yardımı engellemek. Neden? Ben yaparım düşüncesinden dolayı. Belediyeler ekmek dağıtamaz. İyi güzelde AKP’li belediyelere neden ses çıkarılmadı. Mecliste görüşülmekte olan 2021 senesi bütçe görüşmelerinde ekmek meselesi gündem oldu.  Muhalefet sözcüsü millet kuru ekmek ile karnını doyuruyor diye eleştirdi. Ekmeği gündemden düşürmek isteyen AKP’li vekil “demek ki aç değiller” diye cevap verdi. 

AKP’li diğer bir vekil bunun gafını kapatmak için. Öyle demek istemedi diye gafı bertaraf etmek istedi. İstanbul büyükşehir belediyesinin halk ekmek diye bir kuruluşu var. Burada ekmek 1 liradan satılıyor. Bu fırının önünde kuyruklar oluşuyor. İstanbul büyükşehir belediyesi. Bu halk ekmek satış yerlerinin sayısını artırmak için. Encümen toplantısına öneri getiriyor. AKP ve MHP üyeleri tarafından ret ediliyor. Halk ekmek satış yerinde çok uzun kuyruklar oluşuyor. Bayanın birisine sordular.

Ne zamandan beri kuyruktasın. İki saattir kuyruktayım dedi. Beklediğinize değiyor mu dediler. Burada ekmek 1 lira diğer fırınlarda 2 lira. Mecburen ucuz yeden alıyorum diye cevap verdi. Bu halk ekmek büfeleri ekim ayında 20.754. 775 ekmek satmış. Ekim ayında 24.945.236 ya çıkmış. Kasım ayında 27.907.236 ya çıkmış. Bu rakamlar milletin her ay biraz daha fakirleştiğini göstermektedir. Belediye bu halk ekmek satış yerlerini artırmak istiyor.

AKP ve MHP meclis üyeleri ret ediyor. Olan kime oluyor? Vatandaşa değil mi? Bunun adına da siyasette muhalefet deniliyor. Birisi milletin karnını doyurmak için çaba harcıyor. Diğeri de olmaz diyor. Neden? Millete ekmeği biz veririz. İyi güzelde sizde ayni şeyi yapın. Yapamıyorsanız yapanlara engel olmayın. Bu ekmek başka bir şeye benzemez. Bu ekmek her eve her gün mutlaka girecektir. Bunun başka yoluyok. Belediyelere Maske oylayın dadaaynı şey yapılmıştı. Belediyeler maske dağıtmak istediler. Olmaz maskeyi biz dağıtacağız dediler. Milleti parası ile maske almaya mecbur bıraktılar. Maske işi de olmadı. Böyle siyaset olmaz. Milletin menfaatine olacak şeylere engel olunmaz.

Daha yardımcı olunur. Bilhasa şu dönemde vatandaşalar sıkıntı içerisinde iken ben sen ayrımcılığı olmaması gerekir. Millet çok sıkıntı içerisinde. Çocuğu için marketten mama çalacak duruma gelindi ise sözün bittiği yere gelinmiştir. Bırakın kim vatandaşa yardım etmek istiyorsa yapsın. Milletin içerisinde olmayanlar. Milletin durumundan haberdar olamazlar. Salgın bütün hızıyla can almaya devam ediyor. Lütfen kurallara uyalım.

Virüs yüzünden hayatlarını kaybedenlere Allah rahmet eylesin. Mekânları cennet olsun. Ailelerine sabırlar versin. Ülke olarak başımız sağ olsun. Allah ülkemizi her türlü kazadan beladan bilhassa virüs lanetinden korusun. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik olarak kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! Ne mutlu demokratım diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 19-12-2020 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Balıkesir

26.04.2024

  • İMSAK 04:35
  • GÜNEŞ 06:08
  • ÖĞLE 13:11
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:04
  • YATSI 21:31