Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


GÜNDEMDE DEPREM VAR

GÜNDEMDE DEPREM VAR


Son günlerde ülkenin batısında ve güney doğusunda deprem olayı yaşanıyor. Pay hatlarının bulunduğu yerde olan bu depremlerden. Güney doğu pay hattında bulunan Elâzığ ve Malatya da meydana gelen 6,8 şiddetindeki depremde 41 kişi hayatın kaybetti. Ayrıca çok sayıda da yaralılar var. 

Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun. Ülkemizin başı sağ olsun. Rabbim yaralılara acil şifalar versin. Ülkemizde senelerce dirsek çürüterek bilim adamı kimliği kazana bilim adamlarımızın teşhislerine ve sözlerine itibar edilmiyor. Dalında uzmanlaşmış bilim adamlarının teşhislerine itibar edilmiyor.  Bu jeoloji uzmanları her deprem olaylarından sonra ülkemizin pay hatları hakkında teşhislerin söylüyorlar. Fakat hiç kimse bunların söylediklerini dikkate almıyor.

Cami ne kadar büyük olursa olsun imam bildiğini okur misali gibi. İktidarda bu uzmanlarısöylediklerini dikkate almıyor. İktidar kendi bildiğinden şaşmıyor. 1999 Marmara depreminden dahi ders alınmadı. Bu Marmara depreminden sonra o zamanın hükümeti depremzedelere yardım amacı ile ilgili geçici bir vergi çıkardı Özel tüketim vergisi (ÖTV). Bu iktidar bu vergiyi kalıcı hale getirdi. Adı yine ÖTV olarak kaldı. Bu vergi çıkarılış amacının haricinde hiçbir yere kullanılamaz. Çünkü çıkarılış amacı depremzedelere yardım edilmek içindir.

Bu amaçla toplanan vergi ancak çıkarılış amacı olan yerde kullanıla bilinir.  Şimdiye kadar bu amaçla toplanan verginin ne amaçla başka yerlere kullanıldığı belli değildir. Şayet bu vergi ile toplanan paralar depremden korunma amacı ile kullanılmış olsaydı? Jeoloji uzmanlarının tavsiyelerine uyulsaydı. Depremler bu kadar zarar vermezdi. Bilim adamlarının tavsiyelerine uyulmayacaksa bu bilim adamları bu kariyerlerine boşuna mı sahip oldular? Ayni bilim adamları kanal İstanbul içinde fikirlerini söylüyorlar. Kanal İstanbul için olumsuz olarak fikirlerini belirtenler nerede ise vatan haini ilan edilecekler.

Çünkü ne deniyor? İsteseniz de istemeseniz de bu kanal İstanbul yapılacak deniyor. Allah aşkına bu bilim adamlarının teşhislerine uyulmayacakta neden bunlar devletin kurumlarında çalıştırılıyor. Bir kişinin her şeyi bilmesi mümkün değildir. İhtisası olan şeylerden fazlasını bilmesi mümkün değildir. Bu konularda ihtisas sahibi olanların fikirlerine saygı gösterilmesi gerekir. İşte bugün başımıza gelenlerin sebebi bilim adamlarına değer vermemekten dolayıdır. Güney doğu pay hattında meydana gelen bu depremden sonra jeoloji bilim adamları. Bu hattın güneye doğru uzanan kısmı için. Buraya dikkat dediler.

Bakalım iktidar burada ne gibi bir tedbir alacak. İstanbul da olan depremden sonra. Deprem anında toplanacak toplanma yerlerinin olduğu yerlere başka şeylerin yapıldığı ortaya çıktı. İktidar bir yerde para görmesin. Hemen o parayı kullanıyor. Depremzedelere yardım için çıkarıla ÖTV’ye zaman zaman zam yapıyor. Bu parayı başka yerlerde kullanıyorlar. Muhalefetin bunu gündeme getirmesi kadar doğal bir şey olamaz. Gelin görün ki? İktidar bu konuda muhalefeti kötü amaçlı diye eleştiriyor. Bu ÖTV vergisi çıkarılış amacından başka yerde kullanılamaz. Diyelim ki bir yere buraya köprü yapacağız diye para toplansın. Bu toplana parayı başka bir yer için kullanmak mümkün değilse.

Bu ÖTV de başka yerde kullanılamaz. Gelin görün ki? İktidar merkez bankasının kefen parası diye ayırdığı parayı dahi kullandı. Daha birçok bir şeyler için ayrılan paraları da kullandılar. Bilim adamlarının teşhislerine ve tespitlerine mutlaka uyulmalıdır. Bunların tespit ve teşhislerine uymamak insanı vebal altında bırakacaktır. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere. Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan osun diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 28-01-2020 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,60% 0,27
  • EURO

    34,77% 0,34
  • GRAM ALTIN

    2410,39% -0,91
  • Ç. ALTIN

    3997,01% -1,87
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli

Balıkesir

23.04.2024

  • İMSAK 04:40
  • GÜNEŞ 06:13
  • ÖĞLE 13:12
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:01
  • YATSI 21:27