Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ

GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Güneş balçıkla sıvanmaz. Evet, güneşin balçıkla sıvanmayacağını biliyoruz. Gerçeklerin üzerinin örtülemeyeceğini de biliyoruz. 17 Aralıkta yapılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu ispat edin, demek.  Yapılan aramalardaki para kasalarını ve ayakkabı kutlarındaki paraları görmezlikten gelin demektir. Bu operasyonu “ dış güçler yaptı. Faiz lobisinin parmağı var. İsrail’in iş gibi söylemler inandırıcı gelmiyor. Ayrıca para kasalarını ve paraların nereden geldiğini ev sahibinin bakan babası söylüyor. Ayakkabı kutularının içersindeki paraların yardım için toplandığını ev sahibi söylüyor. Herkes birbirini yalanlıyor. Çeteler, paralel devlet, virüs, haşaşiler var, deniyor. Bunlar hiç ağızlardan düşmüyor. Pekiyi nerede bu çeteler? Nerede bu paralel devletçiler? Nerede bu virüsçüler? Nerede bu haşaşiciler? Yer değişikliği yapmakla başka göreve vermekle bunlar aklanmış mı oluyor? Bazıları hakkında görevi kötüye kullanmaktan soruşturma açıldığı söylendi. Paralel devletçilikten ve çetecilikten, haşaşicilikten haklarında soruşturma açıldığını hiç kimse söylemiyor. Ülkesini dış devletlere şikâyet eden hainler var. Diye muhalefet millete şikâyet ediliyor. AB’ye ve Avrupa ülkelerine devletin içersine sızmış çeteler ve paralel devletçilerin olduğu şikâyet ediliyor. Hiç kimsenin çeteler var. Paralel devletçiler var. Diye yakınma hakkı yok. Kendileri ettiler kendileri buldular. Orduya kumpas kurulurken neden sesiniz çıkmadı? Ülke çetelerden temizleniyor. Diye savcılardan övgü ile bahsediliyordu. Emniyeti cemaate verdik diyende kendileri. Ne istediniz de vermedik diye muhalefet söylemedi. İktidar kendisi söyledi. Ondan sonrada paralel devletçiler var. Çeteler var diye yakınmanın hiçbir anlamı yoktur. O kadar çaresizlik içersine düşüldü ki nereye saldıracaklarını şaşırdılar. Muhalefet çetelerle ve paralel devletçilerle birlikte hareket ediyor diye millete şikâyet ediliyor. Seçimlerde ve referandumda da muhalefet PKK ile iş birliği yapıyor diye şikâyet edilmişti. Ülkede hiçbir partinin, kuruluşun, ilim adamlarının söylediği doğru değil. Yalnız iktidarın söylediğimi doğru? Eleştirilerin içersinde hiç mi yol gösterici eleştiri yok? Hayatta en çok hata yapan, çok bildiğini iddia edenlerdir.

Elimizde 16 senelik yolsuzluk dosyası var deniyor. Şu güne kadar Sarıgül hakkındaki yolsuzlukları açıklamazsan ben açıklayacağım denildi. Bu bir şantajdır. Ayrıca AKP 12 senedir iktidarda. Ayrıca böyle bir yolsuzluk dosyası elinizde vardı. Şimdiye kadar neden işlem yapılmadı? Bilinen bir yolsuzluğa işlem yapmamak suç değil midir? Nasıl bir suçluya yataklık yapmak suç ise bilerek işlem yapmamakta suçtur. Nerede ise muhalefete senin deden zamanında yolsuzluk yapmış diye suçlanacak. Böyle olaylar ortamı geriyor.

Bir ülkenin başbakanı muhalefet milletvekillerine tekme atan, yumruk atan bir vekilini nasıl savunur. Ayrıca bu şiddet olaylarının önümüzdeki günlerde de devam edeceğini ülkenin başbakanı söylüyor. Önümüzdeki seçimler çok olaylara gebe olacağının göstergesidir bu söylem. Ne yapılırsa yapılsın. Millet bu yolsuzlukların üzerinin örtülmesine izin vermeyecektir. Yolsuzlukların ortaya çıkarılmasının önüne geçmek için. Emniyete ve yargıda görevden almalar devam ediyor. Bu görevden almalar yer değiştirmeler devam edecektir. Emniyet ve yargıda kafasını kaldıran kalmayana kadar bu olaylar devam edecek. İktidarın bu telaşı ve tedirginliği ülkeyi mahvediyor. Olan ülkeye ve millete oluyor. Ülkenin ekonomisi her geçen gün kötüye gidiyor. Ülkede her gün cinayetler işlemiyor. Bilhassa kadın cinayetleri aldı başını gidiyor. Sebebini araştıran yok. Sebep ekonomi sorulardır. Evine ekmek getiremeyen kocaya tahammül edemeyen kadınlar. Çareyi babasının evine gitmekte buluyor. Vay sen misin babanın evine giden diye koca tarafından öldürülüyor. Evine ekmek parası bulamayan tabanca almaya parayı buluyor. Bu da silah almayı bakkaldan ekmek almaktan daha kolay hale getirilmesidir. İktidarı vatandaşın durumu, ülkenin durumu hiç ilgilendirmiyor. Varsa yoksa koltuktan kalabilmektir. Ne yolsuzluklar, ne rüşvetler önemli değil. Önemli olan iktidarda kalabilmektir. Amma artık kazın ayağı öyle değil. Milletin gözü açıldı. Güneş balçıkla sıvanamayacağı gibi, yolsuzlukların üzeride örtülemez. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 

26- 01- 2014 Mustafa KOÇAL

 

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44