Rifat Serdaroğlu (SERDARCA)


GÜVENİ YOK ETTİNİZ

GÜVENİ YOK ETTİNİZ


Bir toplumu kargaşa içine atmak isterseniz, önce oradaki “Güven Ortamını” yok etmeniz gerekir. AKP’nin bilerek-planlayarak yaptığı budur.


“Ama AKP iyi şeyler de yaptı canım” diyen oğlaklara şunu hatırlatmak isterim.


İktidar, geldiği günden beri Türkiye’de güven ortamını ortadan kaldırmak için elinden gelen her kötülüğü yaptı. Ülkeme bu kötülüğü yapan iktidarın yaptığı “iyi işler” varsa, mecburiyetten veya kendiliğinden olan işlerdir.


Çünkü bozuk saat bile günde iki defa doğruyu gösterir. Bir toplumda
“Güven Ortamı” kaybolmuşsa, orada ne dirlik kalır ne de düzen.
Güven her şeyin başıdır.

AKP İktidara gelmeden önce bakın nasıl yaşardık, hatırlayalım;
Kimse komşusunun etnik kökenini- mezhebini- inanışını bilmezdi. Hepimiz Türk’ü-Kürt’üyle, Sünni’si-Alevi’siyle, Hıristiyan’ı-Musevi’siyle kardeş- kardeş yaşardık. Bu tarikat-cemaat demokratları geldi, önce Türk Devletinin kurucularına saldırdılar. Asimilasyon-İnkâr-Ret politikalarını kaldıracağız, Türkiye’de 36 etnik köken var, hepsi özgür olacak dediler. Kürtçüleri kışkırttılar, bölgelere göre politika yaparak, hassasiyetleri kaşıdılar. Dinimizi siyasete alet ettiler. Oy uğruna tarikatları-cemaatleri devlete soktular. Bölücülerle işbirliği yaptılar. Sonunda kardeş- kardeşe düşman oldu.


Demokrasimizin standardını, tüm Türk Milleti için yükseltecekleri yerde, etnik ayrımcılık yaptılar. Türk Ordusunu kendilerine hedef seçip, çökertmek için her türlü sahteciliği yaptılar.

Hatırlarım, çocukluğumda, “Ağır Ceza Reisi” olan Hâkim Bey caddeden geçerken, esnaf yerinden kalkar, saygı gösterirdi. O zaman insanlar şundan emindiler; “Hâkimler, bana tuzak kurmazlar. Poliste başıma bir dert gelse, Hâkimler beni korur, ben onlara güveniyorum.”
Peki, bu bademler ne yaptılar? Adalet sisteminin içine fitne soktular. Yargıyı iktidarın maşası yaptılar. Toplumun saygı duyduğu-güvendiği-namuslu Hâkim ve Savcılar yerine, kişiliksiz-çoğu cemaat beslemesi- aldığı benzinin bile parasını ödemeyen sepetleri, tetikçi olarak kullandılar.


Şimdi size soruyorum;
Mahkemeye bir işiniz düştüğünde, gönül huzuru ve güven ortamı içinde “Bana bir şey olmaz, Hâkimlere güveniyorum” diyebiliyor musunuz?


İşte söylemek istediğim budur. Türk Milletinin içine fitne sokup, bizi birbirimizden şüphe eder hale getiren, vatandaşını “beğenmeyen ormana gitsin” diye azarlayan bir iktidar, iyi şeyler yapsa ne olur?
İyi yaptığı şeyler varsa başlarına çalınsın…

Komşunun komşuya güveni kalmadı.
Devlete-Hükümete-TBMM’ye güven kalmadı.
Hâkime-Hekime-Hakeme-Hukuka güven kalmadı.
Şimdiki Askere-polise güven kalmadı…

Gelelim Beşiktaş-Galatasaray maçında yaşananlara…
Beşiktaş Taraftarları ve Çarşı Grubu, Gezi olayları sırasında, AKP İktidarının Polise aşırı güç kullanma emri vermesini kınamış ve toplu olarak iktidarı eleştirmişti. Anayasal hak olan özgürlüklere ve demokratik tepki kullanma hakkına son derece zeki espri ve fikirlerle sahip çıkmıştı.


Çarşı Grubunu sindirip- bölemeyen AKP, kendi Gençlik Kollarına
“1453 Kartalları” diye bir grup kurdurdu. Bin kişi kadar olan bu grup, polis tarafından üstleri aranmadan stada alındı.


Bunlar önce Çarşı Grubu ile kavga çıkardılar ve Melo denen serserinin olayını fırsat bilip, sahaya girdiler ve doğrudan sivil güvenlikçilere ve polislere saldırdılar. Ne hikmetse gözaltına alınan ve kendilerine 1453 Kartalları diyen bu grup, derhal serbest bırakıldı.

Şimdi Beşiktaş Kulübüne cezayı Türkiye Futbol Federasyonu verecekmiş.


Tam bir kara komedi.
TFF Başkanı denen “Torbeş” gazetelerini Başbakan Erdoğan’ın emrine vermiş. At dediğini atıyor, tut dediğini tutuyor. 7 Milyon Dolarlık evde oturan Nagehan Alçı’yı Başyazar yapmış. Elbette ki Beşiktaş hakkındaki kararı TFF değil, Başbakan Erdoğan verecek.

İşin özü;
Başbakan Erdoğan “Çarşı’dan” intikamını böyle alıyor veya alacağını zannediyor.


Aklı sıra “Kartal’ı” vurup düşürecek!
Ne zamandan beri kargalar Kartalları avlamaya başladı. Yaradılışa ters.

Güven ortamının olmadığı, Hükümetin taraf olduğu, kendi vatandaşına tuzak kurduğu, hırsızlık ve yolsuzluk dosyalarının bizzat iktidarın boynuna asılı olarak durduğu bir hükümete ben güvenmiyorum. Çarşı hiç güvenmez ve susmaz.
Siz güveniyor musunuz?…

Sağlık ve başarı dileklerimle 24 Eylül 2013
Rifat Serdaroğlu

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,32% 0,22
  • EURO

    35,05% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2306,14% 1,27
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli

Balıkesir

29.03.2024

  • İMSAK 05:26
  • GÜNEŞ 06:50
  • ÖĞLE 13:18
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 20:55