Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


GÜVENLİK GÜÇLERİ GÜVENCEDE DEĞİL

GÜVENLİK GÜÇLERİ GÜVENCEDE DEĞİL


Seçimlerde her vatandaşın güvenliği sağlanacaktır. Vaadin de buluna iktidar. Güvenlik güçlerinin can güvenliğini dahi sağlayamıyor. Bir olaydan ders alınmadı diyelim. Ayni ikinci olayda da ders alınmadı. İki polis kiraladıkları evlerinde uyurken şehit edildi. İki uzman çavuş sabah mesaiye gitmek için. Kirada oturdukları apartmanın önünde şehit edildi. Daha iki gün önce sivil giyimli uzman çavuş kirada oturduğu evinin önünde, sabah mesaiye giderken şehit edildi. Bunlar benim şimdilik hatırlaya bildiklerim. Şimdi konumuzu açalım. İki polis kirada oturdukları evlerinde şehit edildi. Bunları şehit edenler PKK militanları değil mi? Pekiyi bu polislerin burada oturduğunu nereden biliyorlar. Böyle durumlarda babanın oğlu dahi olsa güvenmeyeceksin. Tedbirini alacaksın. Bu polislerin burada oturdukları apartman komşuları tarafında ihbar edilmedikleri ne malum? Bu mesleğin fıtratında bu şehit olmak var. Diyenler çıkacaktır. İki türlü ölüm vardır. Birincisi eceli ile ölmek. İkincisi eceli kaza ile ölmek. Şu anda aklıma geldi. Yetkililerden birisi ? yoksul ailelerin çocukları. Ailesinin şehit maaşı alması için. Kendisini şehit ettiriyor? demişti. Böyle bir şeyin olacağını kesinlikle kabul edemeyiz. Ne bir aile bunu ister. Nede bir kişi bunu düşünüp kendi hayatını feda eder. Ecel geldi ise ne yaparsan yap ölüm bir dakika ertelenemez. Buna inancımız sonsuzdur. Gelelim eceli kazaya. Her türlü emniyeti almadan gelen ölüm eceli kazadır. Bu polisler ve uzman çavuşlar. Askerlere garnizon içersinde bir lojman yapılıp orada ikamet ettirilmiş olsaydı. Bu olay olacak mıydı? Bunun böyle olacağını kimse söyleyemez. Devletin buna imkânı yok diyemeyiz. Devletin bundan fazlasına dahi imkânı mevcuttur. Yönetim kadrosunda olanların altına birer araba eksik verildi mi?  Bu imkân kendiliğinden doğar. Yeter ki istensin! Bu polislerin ve uzman çavuşların şehit edilmelerinden ders alınmadı. İnşallah bundan sonra bu olaylardan ders alınır. Bu olaylar böyle zuhur ettiği için. Personel arasında moral bozukluğu olur. Şimdi kirada oturan polisler ve askerler tedirginlik içerisindedir. Kim olursa olsun kendileri ve aileleri tedirgindirler. Ölüm bu kadar ucuz olmamalıdır. İnsanları yaşatabilmek için her imkânlar kullanılmalıdır. Kendilerine geldiği zaman her türlü tedbir alınıyor. Kendileri için alınan tedbirin % 10 bu emniyet güçlerinin güvenliği için alınmış olsa bu olaylar zuhur etmez. O bölge emniyet güçleri için tehlikeli bir bölgedir. Askeri ve polisi şehrin içersinde tutmayacaksın. Pazar alışverişi yapan bir astsubay Pazar yerinde ailesinin ve çocuğunun gözleri önünde şehit edildi. Pazar yeri kalabalık bir yer. Burada dahi böyle bir olayı gerçekleştirmeden çekinmiyorlarsa, bu olaylar üzerinde düşünmek gerekir. Önce terör örgütüne güvenilmeyeceğini kabul edeceksin. O bölgede terör örgütü mensuplarının korunup kollandığını kabul edeceksin. Onların çoğu gündüz tıraş olduğun berber, bazıları evine ekmek aldığın bakkal, amma gece terör örgütü militanı olabileceğini bileceksin.

Yine ikinci bir sorun var. Buralarda görev yapacak olanlar. Mutlaka terörle mücadele etme eğitimi görmüş olacak. Yine görev yaptığı yerin yerleşim düzenini bilmesine yardımcı olacak krokiler çizilip ellerine verilmiş olacak. TV kanallarında haberleri izlerken dehşete düşmemek mümkün değil. Koskocaman caddeye çukur kazılıyor. Bomba yerleştiriliyor. Kablo düzeneği döşeniyor. Üzerlerine beton veya asfalt dökülüyor. Bundan kimsenin haberi olmuyor. Ruhları dahi duymuyor.  Bunlar yapılırken bunlara kimler eşlik ediyor. Öz güvenlik güçleri diye kurdukları birim eşlik ediyor. Hani şu yol kesip kimlik kontrolü yapanlar. Bunların varlığı günlerce basında yer aldı. O zaman dahi uyanmayan ve barış sürecine zarar verecek eylem içerisinde olmayın diyen. İktidarın bunda hiç mi suçu yok. Diyemezler miydi? Basında böyle haberlere yer veriliyor. Bunlar yol kesip kimlik kontrolü yapıyor. Kara yollarını trafiğe kapatıp. Kara yoluna hendekler kazıyorlar. Bunlar ne iştir bir kontrol edinin denemez miydi? Burada teröriste güvenilmeyeceğini unuttular. Veya yapılan gizli görüşmelerde verdikleri tavizlere inandılar. Bunun başka türlü bir açıklaması olamaz. Ben iyi hatırlıyorum Elazığ Diyarbakır kara yolunu bir hafta trafiğe kapattılar. Yola hendek kazdılar. Yolun kenarına çadır kurdular. O çadırlarda konakladılar. Askerde 100 metre ileriden onları izledi. Bu çok acı bir olaydı. Bana göre! Amma iktidara göre hiç de öyle olmadığı müdahale edilmemesinden anlaşılıyor.

Emniyet güçlerinin güvenliğinin sağlanması için. Şehir içersinde hiçbir emniyet görevlisini oturtulmayacak. Askerlere kışlada lojman yapılacak. Orada oturmaları sağlanacak.  Polislere de lojman yapılacak onalar da orada kalacak. Bunların kaldıkları yerlere kantinler açılıp bütün ihtiyaçlarını oradan sağlamaları temin edilecek. Bir yerden bir yere nakiller kara yolu ile değil. Hava yolu ile yapılacak.  Emniyet güçlerinin güvenliği ne kadar iyi sağlanırsa o kadar çok verim alınır. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 08- 01- 2016 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44