Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


GÜZEL ÜLKEM NE HALE GELDİ

GÜZEL ÜLKEM NE HALE GELDİ


 

Ülkemiz dünyada eşi benzeri zor bulunan güzelliğe sahip bir ülkedir. Üç tarafı denizle çevrili bir doğal güzelliğe sahip olan ülkemiz var. Hangi ülkede dört mevsim yaşanıyor. Böyle doğa güzelliğine sahip ülkede yaşayan. Güzel ülkemin güzel insanları aylardır acı içerisinde. Her gün acı, hüzün yaşamayı hiçte hak etmiyor. Çünkü acıların çok yaşandığı bir devri aşarak bu günlere gelinmiştir.  Kurtuluş savaşı vermiş. Varını yoğunu harcayarak, düşman istilasından ülkeyi kurtaran, atalarımızın torunları olarak ülkenin bu günkü durumunu içimize sindiremiyoruz. Üç tarafı denizle çevrili olan bu güzel ülkemiz. Şimdi dört tarafı düşmanlarla çevrili bir ülke durumuna getirilmiştir. 

Bu ülkenin insanları ülkeyi düşman istilasından kurtaran Atatürk ve arkadaşlarına minnet duyarak yaşamışlardır. Atatürk´ün kurduğu cumhuriyete saygılı ve candan bağlı olarak yaşamışlardır. Cumhuriyeti içten gelen coşku ile kutlamaya alışmışlardır. Türklüğü ile gurur duyarak huzurlu ve mutlu olarak yaşamışlardır. İslamiyet´e cani gönülden bağlı olarak Müslümanlıkları ile gurur duymuşlardır. Bunların hepsini manevi değerler olarak kabul ederek. Manevi değerlerine saygıda hiçbir zaman kusur etmemişlerdir. Gelin görün ki bu gün bu manevi değerlerimiz yok edilmeye çalışıyor. İngiliz başbakanlarından birisi yüz yılda bir, bir dahi gelir.

Buda Türklere nasip oldu. Atatürk gibi bir dahi geldi demiştir. Yine yabancı âlimlerden birisi, Allah Türkler için Atatürk´ü yarattı. Atatürk de Türkiye cumhuriyeti devletini yarattı demiştir. Dünyanın takdirine mazhar olmuş. Kurtuluş savaşının mimarı ve Türkiye cumhuriyeti devletinin kurucusu ulu önder Atatürk. Dünyada eşi benzeri görülmemiş ve görülmeyecek olan bir olay ülkemizde gerçekleşiyor. Hiçbir ülke devletinin kurucusunu itibarsızlaştırmaya çalışmaz. Ne yazık ki dünyada tek devlet bizizdir. Atatürk bazı çevrelerce itibarsızlaştırılmaya çalışıyor. Hâlbuki devleti yönetenlerin buna engel olması gerekirken. Ne yazık ki devleti yönetenlerde o itibarsızlaştırmaya çalışanların yanındadır. Dünyanın takdirine mazhar olmuş olan bir kişinin. Böyle bir itibarsızlaştırılmaya çalışılması bu ülkede yaşayanlara saygısızlıktır.

Bunu bu millet hak etmiyor. Saygı duymuyor, sevmiyor olabilirsiniz. Hiç değilse sevenlere ve saygı duyanlar saygısızlık etmeyin. Zaten size hiç kimse Atatürk´ü sevin demiyor. Tek dedikleri gölge etmeyin başka ihsan istemiyoruz diyorlar. Hiç değilse onlara saygı gösterin. Ve şunu da unutmayın. Bu gün minarelerimizden ezan sesi yurt sathına dalga dalga yayılıyorsa, camilerimizde özgürce namaz kılınıyorsa bunu itibarsızlaştırmaya çalıştığınız Atatürk´e borçlusunuz.

Bu millet bunu hak etmiyor. Çünkü bu millet manevi değerlerine değer veren bir millettir. Yine Atatürk´ün kurduğu cumhuriyetle de dertleri var. Cumhuriyeti kaldırmak istiyorlar. Cumhuriyet dönemini reklam arası kabul eden bir zihniyet tarafından yönetilen bir ülkeyiz. Laikliği yok etmeye çalışıyorlar. Laiklik dinsizlik olarak gösteriliyor. Hâlbuki laiklik dinleri koruyan bir sistemdir. Çünkü laiklik devletlerin her dine eşit mesafede olmasıdır. Laiklikte insanların inanışlarına göre ayrılması söz konusu değildir.

Bu ülkede ırk ayrımcılığı konuşulmaz ikin. Bu gün ırkçılık ve mezhepçilik konuşuluyor. Hatta yöneticiler birbirlerine sen önce soyunu söyle gibi sözler söylenerek inanışları ile alay edilme noktasına getirildi.  Vatandaşlarının % 99´u Müslüman olan bir ülkede maalesef İslamiyet yerle bir edildi. Müslümanların inanışlarına ters düşen olaylar zuhur ediyor. Bir milletvekili kalkıyor. Allahın bütün vasıflarını üzerinde taşıyan bir liderimiz var diyerek. Şirk koşmuş oluyor. Bir diğeri yağmur dahi bizim liderimiz sayesinde yağıyor diyebiliyor. Kuran ile dalga geçen bir bakanı olan bir ülke olduk. Bunlar Müslümanları üzmektedir. Bunlar bu ülkede konuşulmaz idi.

Buna benzer daha birçok olaylar oluyor. Bu millet bunları hak etmiyor. Türk ırkı diye bir ırk yok dediler. Olmayan Türklüğü üretmeye çalışıyorlar dediler. AKP sayesinde Türk olmaktan kurtulduk diyenler oldu. Anayasadan Türk kelimesini çıkaracağız dediler. Fakat ciddi olduğuna inanmıyorduk. Yeni yapılacak anayasadan Türk kelimesinin çıkarılacağı kesinlik kazandı. Türk kelimesinin anayasadan çıkarılması demek, Türk kimliğinin kalması demektir. Bu 55 milyon türkün. Türk kimliğinin kaybedilmesine isyan edeceklerine ve bunu asla kabul etmeyeceklerine inanıyorum. Türk ırkı yok edilmek isteniyorsa. Başka bir ırk öne çıkarılacak demektir. Hangi ırkı öne çıkaracaklarını da söylemiyorlar. Bunlar bu milletin manevi değerleridir.

Bu asil Türk milleti manevi değerlerine saygılıdır. Bunlardan vazgeçeceklerini zannetmiyorum. Gelelim ülkenin bölünmez bütünlüğünün korunmasına. Yine bu asil Türk milleti evlatlarının şehitlik haberlide yüreği yansa da, İçi yansa da Vatan sağ olsun diyebiliyorsa. Artık bu millete saygı duyulmalıdır. Bu millete acı çektirilmemelidir. Ülkenin huzura kavuşması için tedbirler alınmalıdır. Bu ülkenin güzel insanları bu yapılanları hak etmiyor. Saygılarımla.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 18 ? 01 ? 2016 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44