Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


GÜZELLER GÜZELİ ÜLKEM

GÜZELLER GÜZELİ ÜLKEM


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Dünyada dört mevsimi yaşayan ve üç tarafı denizlerle çevrili bir ülke var mı? Allahın bize bahşettiği böyle bir ülkenin kıymetini bilmiyoruz. Güzeller güzeli ülkemin güzel insanları bu ülkede huzurlu bir hayat sürdürmek amacındalar. Gel gelelim bu güzel ülkenin güzel insanları huzursuzluk içersindeler. Toplumlar layık oldukları başla idare edilirler diye bir söylem vardır. Bunun yanında birde halk iyi ise, iyi idareci gelir. Halk kötü ise kötü idareci gelir derler. Bu iki sözcükte de halk vurgusu vurgulanmış. İktidar devamlı geçmişi kötülemekle meşgul bu kötülemelerin sebebi ise gayet açıktır. Cumhurbaşkanımız başbakanlık döneminde. Almaya da ki bir konuşmasında “amacımız tek tip insan yetiştirmek” demişti. Tek tip insan yetiştirmek mümkün değildir. Tek tip toplum yetiştirmek mümkündür. Bu gün bu yolda ilerlemeye çalışıyorlar. Taraf olanlar bertaraf ediliyor. Herkes bana biat etsin. Benim partimden başka parti olmasın. Düşüncesi ile hareket ediliyor.

İslami ahlakın yok olduğu yerde bunları yapmak çok kolaydır. Seçimlerde vatandaşın oyunu rüşvet ile almak İslami ahlaka aykırıdır. Yarım ton kömüre oyunu satmakta İslami ahlakta yoktur. İslami ahlakta fakire yardım etmek vardır. Menfaat karşılığında yardım etmek yoktur. Yardım Allah rızası için yapılır. Şahsi menfaatleri için bir partiye oy vermek. Böylelikle şahsi menfaatlerinin karşılığında makam sahibi olmak demek başkalarının hakkına mani olmaktır. Bu şahsi menfaatleri için birilerini ekmeğinden etmek. İslami ahlakta yoktur.

Yanlış yapan yöneticilerin yanlışını bile bile onlara destek vermek. Onların yanlışına ortak olmaktır. Yolsuzluk gibi olaylar kesinlikle kabul edilmez. Yolsuzluğun yapıldığı yerde tüyü bitmemiş yetimlerin hakkı vardır. Yolsuzluğu yapanda suçludur. Böyle bir olayı görmezlikten ve duymazlıktan gelmekte o olaydan sorumludur.  Menfaati için Allaha şirk koşmak günahların en büyüğüdür. Yöneticisine kendi menfaati için. Şirk olacak sözlerle desteklemek. Bilerek bunda ısrar etmek günaha devam etmektir. Günümüzde kişisel menfaatler devamlı öne çıkarılır duruma gelinmiştir. Bu kişisel menfaatler insanların İslami ahlaktan uzaklaşmalarına neden olmakta dadır. Yukarıdaki sözcüklerde ki halk vurgusu yapılıyordu. Toplumlar layık oldukları başla idare edilirler. Demek ki toplumlar layık olduğu başı kendileri bulurlar.

İkinci sözcükte ise halk iyi ise iyi idareci gelir. Halk kötü ise kötü idareci gelir. Ülkemizde İslami ahlak bozulduğu için. Halk İslami ahlaktan uzaklaştığı için. Kendisini yöneteceklerin de kendileri gibi olmasını isterler. Ülkede 17- 25 Aralık tarihlerinde rüşvet ve yolsuzluk operasyonu yapıldı. Ben böyle bir olaya inanmıyorum diyebilirsin. Fakat şunu söyleyemezsin. Çalmışlarsa benim malımı çalmadılar ya diyemezsin. Bu senin içindeki inanmanın etkisidir. Kalben inanıyorsun. Fakat dilinle ikrar edemiyorsun demektir. Kalbin başka dilin başka söylüyor demektir. İşte buda İslami ahlakın sukuta uğraması demektir.

Günümüzde olan olaylar insanların huzurunun kaçmasına neden oluyor. Ülkenin vatandaşları birbirinden koparılmaya çalışılıyor. Hani insanı sevmek, yaratandan dolayı yaratılanı sevmekti. Şayet bundan dolayı insanı seviyorsak herkes birbirinin kardeşi ise bu ayrımcılık niye? Müslüman’ı Müslüman’a düşman etmek niye? İnsanları bizden olanlar, bizden olmayanlar diye ayrıştırmak niye? İnsanları ırklarına göre ayrıştırmak niye? Mezheplerine göre ayrıştırmak, Başka mezhepten olanları hor görmek niye?

Bir ırkı yok saymaya çalışırken. Hangi ırkın öne çıkarılacağını söylememek niye? Türk ırkı diye bir ırk yoktur denilecek. Türk ırkının yerine hangi ırkın öne çıkarılacağını gizlemek. Bu milleti huzursuz etmekte dedir. Terör örgütü ile görüşülenleri milletle paylaşılmıyor. Fakat karşı tarafın söylediklerini neden çürütecek açıklama yapılmıyor. Kaçamak sözlemlerle geçiştiriliyor. Bunlar bu ülkenin huzurunu bozan nedenlerdendir.

Bu eşi benzeri olmayan güzel ülkenin, güzel insanları bu günkü durumu hak etmiyor. Huzurlu ve refah içersinde yaşamak bu milletin hakkıdır. Çünkü bu vatandaşların ataları, bu vatanda, gelecek nesillerimiz huzur içersinde yaşasınlar diye canlarını vermişlerdir. Amma biz onlar layık olamadık. Yöneticilerimizin yaptıkları hataları kabul edip hep yöneticilerin arkasında durduk. O atalarımıza görevimizi yapamadığımız için. Kendilerinden özür dilememiz gerekir. İnşallah bizleri af ederler.  AKP’ye oy veren vatandaşlarımız ülkenin bu durumundan memnunlar mı? Bizler kadar onlarında huzursuz olduklarını zannediyorum. Çare ülkenin ortak değerlerinde birleşmektir. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!

Yaşasın Atatürk milliyetçiliği!

Yaşasın Türk milleti!

Yaşasın Atatürk’ün askerleri!

Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 15 – 12 – 2014 Mustafa KOÇAL

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44