İrfan AYDINOĞLU -SİSMİK KALEM


HAARPLAYACAKLAR MI? ABD HAARP TEKNOLOJİSİ İLE İSTANBUL DEPREMİNİ TETİKLEYEBİLİR Mİ?

HAARPLAYACAKLAR MI? ABD HAARP TEKNOLOJİSİ İLE İSTANBUL DEPREMİNİ TETİKLEYEBİLİR Mİ?


 

Suriye´ de başarı ile sürdürdüğümüz ?Barış Pınarı Harekatı? operasyonunda Türk ordusundan büyük bir darbe yiyen, BOP projesi sekteye uğrayan, güneydoğu sınırlarımızda ?Federe Kürt Devleti? kurma planları suya düşen, iç politikada iyice köşeye sıkışan, içeride başkanlıktan azil edilmesi giderek güçlenen ABD başkanı Trump giderayak can havli ile son bir hamle yapılarak Türkiye´ de deprem silahı kullanmaya kalkışmasın? Dış politikada üst üste başarısızlıklara imza atan ABD başkanının böyle bir teşebbüste bulunması halinde akibeti yine hüsran olur. Zira kimin ne yaptığının, ve bunu ne için için yaptığının farkındayız.

/resimler/2019-10/21/2318595494546.jpg

 

Son zamanlarda Frank Hoogerbeets diye ne idüğü belirsiz bir zat-ı muhterem peyda oldu. Sık sık gündeme gelip İstanbul Depremi hakkında ileri geri konuşmaya ve depremin tarihi hakkında kehanetlerde bulunmaya başladı. Şimdi de kalkmış İstanbul Depremi Mart ayının ilk haftasında olacak demiş. Bir bu eksikti. Hoogerbeets bilgisiz, donanımsız, sorumsuz basın mensuplarımızın reklamı sayesinde halkın yüreğini ağzına getiriyor, yüreklere korku saçıyor.

/resimler/2019-10/21/0735497356666.jpg

 

Gazetelerde, televizyonlarda ve çeşitli sosyal medya ortamlarında: ?Dünyaca ünlü deprem uzmanı Frank Hoogerbeets bilmem ne  habere yaptığı açıklamalarda çarpıcı uyarılarda bulundu. Frank Hoogerbeets beklenen deprem ile ilgili tarih verdi?? şeklinde haberler yayılmaya başladı. En son marifeti ise Mart ayında İstanbul´ da deprem olacağını iddia etmesi oldu.

 

Maalesef deprem konusunda doğru şekilde bilgilendirilip bilinçlendirilemeyen eğitim yoksunu insanımız arasında, konunun hassas olması ve deprem korkusunun da yardımıyla hiç hak etmediği halde olağanüstü rağbet görüyor. Medyada baş köşede kendine yer bulup gündemi belirliyor.

 

Hatırlanacağı üzere Silivri´de yaşanan son 5.8 büyüklüğünde deprem İstanbul´luları büyük paniğe sürüklemiş ve Türkiye´den binlerce medya kullanıcısı ünlü deprem kâhinini soru yağmuruna tutmuştu. Hoogerbeets ise Türkçe bir tweet atarak çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu.

 

Frank Hoogerbeets, ısrarlara kayıtsız kalamayarak dün yine Türkçe bir tweet attı. Hoogerbeets, Silivri depremine ilişkin, "lütfen depremin yerini tahmin edebileceğimiz izlenimini edinmeyin. Yapamayız! Genel olarak gezegene uygulanan kritik zaman dilimlerini izole etme çabasıyla belirli gezegen geometrisine odaklanıyoruz, böylece deprem riskli bir bölgede yaşıyorsanız yüksek seviyeli alarmda kalabilirsiniz." ifadelerini kullanmış.

 

Şu zaman gezegenler dizilecek bu zaman deprem olacak. Artık yeter! Gına geldi. Bu tür sahte deprem tahmincileri aslında düpedüz birer deprem şarlatanı. Yaptıkları tahminlerin hiç bir bilimsel dayanağı yok. Gazete yazarlarının da bu tür spekülasyonları iyice inceleyip araştırmadan, iddiaları ortaya atan kişinin bilimsel kariyerlerini, uluslararası saygınlığını, uluslararası saygın, hakemli, bilimsel platformlarda yayınlanmış makaleleri olup olmadığına bakmaksızın ulu orta haber konusu yapmamaları gerekiyor. Ama nafile! Sonuç böyle olunca olan halka oluyor. İncir çekirdeğini doldurmayacak saçma sapan iddialar yüzünden gereksiz yere insanların psikolojileri bozuluyor.

 

Frank Hoogerbeets deprem tahminlerini gökyüzündeki yıldızların hareketlerine, geometriğine bakıp hesapladığını iddia ediyor. Bir an için bunun doğru olduğunu kabul edelim. Astral geometri ile doğal olayların hiç bir ilişkisi yoktur. Dünyamız 4,5 milyar yaşında, gezegenlerin ve diğer gök cisimlerinin birbirlerine göre olan dizilimleri şimdiye kadar milyonlarca kez yaşanmış, bu olay ezelden beri tekrarlanmış ve bundan sonra da sonsuza dek tekrarlanacak. Belirli zamanlarda tekrarlanan gezegenlerin aynı hizadaki her diziliminde büyük deprem mi oluyor? Eğer böyle bir şey olsaydı o zaman astral geometri jeofizikçiler için üniversitelerde okutulan temel bir ders haline gelirdi. Dünya çapında deprem araştırmalarına da boş yere bunca servetler harcanmazdı. Üstelik adam şurada şu büyüklükte bir deprem bekliyorum diye bir şey de söylemiyor ki. Bir yerde bir deprem olacak diyor. O kadarını her kes söyleyebilir. Her gün bir yerlerde deprem oluyor.

/resimler/2019-10/21/0736184076712.jpg

ABD HAARP TEKNOLOJİSİ İLE TÜRKİYE´ DE DEPREM TETİKLEYEBİLİR Mİ?

Hiçbir bilimsel kariyeri olmayan, bilim çevrelerince kabul görmeyen bu esrarengiz adamın son zamanlarda ortaya çıkışı ve gündemi meşgul etmesi kafamda bir takım soru işaretleri oluşturmaya başladı. Acaba Frank Hoogerbeets denen bu adam HAARP´ ın sözcülüğünü mü yapıyor? Bir takım şeyler için şimdiden kamuoyunda ortam mı oluşturmaya çalışıyor?

Olası İstanbul depremi önceden kurgulanmış şeytani suni bir deprem sonucu meydana gelecekse ancak o zaman Hogerberbeets tahmini gerçekleşebilir.

Hatırlayanlar hatırlayacaktır, 17 Ağustos 1999 Kocaeli Depremi´ nden önce de,10 Temmuz 1999 tarihinde Saroz´ da 6 büyüklüğünde bir deprem olacağını iddia eden, Toronto Üniversitesinde ders verdiği söylenen Kanadalı bir profesör olarak lanse edilen Karl Buckthought isimli şüpheli bir şahıs esrarengiz bir biçimde ortaya çıkmış ve uzun süre gündemi meşgul etmişti. 10 Temmuz 1999 tarihi geldiğinde Çanakkale´ de yaşayan halk korkudan evlerine girememiş ve geceyi sokaklarda geçirmişti. Zamanın Kandilli Rasathanesi Müdürü Rahmetli Ahmet Mete Işıkara olayın çarpıklığını vurgulamak için 10 Temmuz´ da deprem olmayacak, bakın işte ben de buradayım demiş ve o tarihte Saroz´ a gitmiş, Kanadalı profesör hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Çanakkale´ de deprem festivali düzenlenmişti.

17 Ağustos 1999 depremi olduktan sonra Karl Buckthought´un kimliği bir türlü ortaya çıkarılamamıştı. Sonunda Kanadalı olmadığı, Toronto Üniversitesi´nde ders vermediği, profesör de olmadığı anlaşılmıştı. Röportaj yapmak için muhabirlerin peşine düşmelerine rağmen bir daha asla kendisine ulaşılamamıştı. Bu tür insanlar etki ajanıdır.

Yazımda bu iki olay arasındaki paralelliğe dikkat çekip olası bir komplo teorisini dile getirmek istedim.

Suriye´ de başarı ile sürdürdüğümüz ?Barış Pınarı Harekatı operasyonunda? büyük bir darbe alan, BOP projesi sekteye uğrayan, güneydoğu sınırlarımızda ?Federe Kürt Devleti? kurma planları suya düşen, iç politikada iyice köşeye sıkışan, içeride başkanlıktan azil edilmesi giderek güçlenen ABD başkanı Trump giderayak can havli ile son bir hamle yapılarak Türkiye´ de deprem silahı kullanmaya kalkışmasın? Dış politikada üst üste başarısızlıklara imza atan ABD başkanının böyle bir teşebbüste bulunması halinde akibeti yine hüsran olur. Zira kimin ne yaptığının, ve bunu ne için için yaptığının farkındayız.

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44