Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


HANGİ ANAYASA ÇİĞNENMİŞ OLUYOR

HANGİ ANAYASA ÇİĞNENMİŞ OLUYOR


Bülent Arınç ?dört bakanı yüce divana göndermek. Anayasayı çiğnemek olur. Parti liderlerine hatırlatırım? diyor. Acaba hangi anayasayı çiğnemek oluyor. Kendi içişleri bakanının meclis kürsüsünde ?biz bu anayasayı tanımıyoruz? dediği anayasamı? Yoksa başka bir anayasa yapıldı da haberimiz mi yok? Seçim boyunca cumhurbaşkanının çiğnediği anayasa değil miydi? Anayasanın çiğnenecek bir tarafı mı kaldı?

Bu dört bakanın tekrar meclis gündemine gelmesinde yasal bir engel yok.  Diyeceksiniz! Ondan sonrada anayasayı çiğnemiş olacaklar diye ikaz edeceksiniz. Şayet bu olay anayasaya aykırı ise, yasal engel var, demektir. Yasal engelin olmadığı bir olay anayasaya aykırı değildir. Pekiyi sayın bakan anayasada yolsuzluk yapmak serbesttir mi diyor? Yoksa yolsuzluğu yasaklıyor mu? Yapılan bir yolsuzluğu cezalandırmak anayasada yok mudur? Anayasa yolsuzluğu meşru mu kabul ediyor?  Yoksa anayasa meclise gelen yolsuzluk olaylarının üzerini meclis kapatır mı diyor? Yolsuzluk işini halletmek yargının görevi değil midir?  Bakan bey kendilerine inananların inanmalarına devam etmesi için. Anayasayı çiğniyorlar. Biz anayasaya göre hareket ettik. Diyerek taraftarlarına moral verme gayretindedir. Bunu hukukçu birisinin söylemesi çok enteresandır. Bunu AKP milletvekillerinden başka birisinin söyleyeceğini tahmin etmiyorum. Bir hukukçu yolsuzluğun üzerinin kapatılmasına nasıl göz yumar? Yolsuzluğa adı karışanların yaptıklarının yanına kar kalmasını sağlamak için ellerinden geleni yaptılar. Meclis yolsuzlukları aklama yeri olmadığı halde mecliste akladılar. Bu olay meclisin kendisini yargının yerine koyduğunun bir göstergesidir. Şimdi bu yolsuzluk olayına adı karışanların yargıda yargılanması için. Yeni kurulacak hükümet bu olayın faillerini yüce divana gönderilmesini gündeme getirince. İktidar telaşa kapıldı. Anayasayı çiğnemek olur demeye başladı. Bu olayın yargının işi olduğu bile bile meclis de ki çoğunluğuna güvenerek yargının vereceği kararı kendileri verdiler.

Bu olayın böyle bir duruma geleceğini akıllarının ucundan bile geçirmediler. Zannettiler ki iktidarlarının baki kalacağı idi. Düşmez kalkmaz bir Allah. Güç bende benim verdiğim kararların hepsi doğrudur. Hevesine kapıldılar. Hâlbuki kendilerinin mecliste yaptıklarının anayasayı çiğnemek olduğudur. Amma ne diyor sayın bakan? ?Yasal bir engel yok. Yaptıkları anayasayı çiğnemektir? diyor. Buna kendisinin de inandığını zannetmiyorum. Vatandaşın kafasını karıştırmaktan başka bir şey değildir. Kendileri de bu işi paralelcilerin yaptığına inanmıyor. Amma ne yapsınlar? Tayyip Erdoğan´a bağlılıklarını göstermek için. O dört bakanı aklama mecburiyetinde kaldılar.

Şimdi bu dört bakan yüce divana gönderilir ve ceza alırlarsa. Bunların suçsuz olduğuna karar veren heyetinde yargılanması gerekir. Ceza aldıklarında AKP´nin itibarı biraz daha aşağı düşecektir. Bunların bu noktaya gelmemesi için. AKP her yolu deneyecektir. Onun için başbakan ?bizim iktidarda olmamız gerekiyor? diyor. Bu olaya yüce divanda neticelendiğinde gerçekler bütün çıplaklığı ile ortaya çıktığında. AKP biraz daha eriyecektir. Antidemokratik yasalar iptal edilip vatandaş makul şüpheden kurtulduğunda. Vatandaşın kafasındaki endişe ortadan kalkacaktır.

Muhalefet partilerinin iktidarın tuzağına düşmemeleri gerekiyor. Bu fırsatı bir daha yakalayamaya bilirler. MHP´nin daha aklıselim hareket etmesi gerekir. AKP bu badireyi atlatmak için. Her yolu deneyecektir. Çünkü muhalefetin kuracağı koalisyon hükümeti, vatandaşın beklentilerine cevap verebilecektir. Koalisyon hükümeti. Dört bakanı yüce divana gönderir. Antidemokratik kanunlar iptal eder. Tır olaylarını aydınlatır. HSYK´nın yapılanmasını değiştir. Seçim kanunun değiştir ise. AKP erken seçimden fellik fellik kaçacaktır. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye cumhuriyeti! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Türk milliyetçiliği! Ne mutlu Atatürkçüyüm diyene! Ne mutlu Atatürk ilkelerini savunanlara! Allah bize Müslümanlığı ve Türk olmaya nasip etmiş. Allaha binlerce şükürler olsun. Başkalarının ırkına da saygımız sonsuzdur. Bize gölge etmesinler başka ihsan istemiyoruz.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 13- 06 ? 2015 M. KOÇAL

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44