Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


HANGİ İTTİFAKA OY VERECEĞİZ.

HANGİ İTTİFAKA OY VERECEĞİZ.


Bu 24 Haziranda yapılacak olan erken seçimde önümüze iki ittifak konuluyor. Birisi ideolojisi olanların birlikte ittifak yaptığı cumhur ittifakı var. Birde bu cumhur ittifakının karşısında olan cumhuriyetçi, Atatürkçü ve milliyetçi olanların bir araya geldiği ittifak var. Cumhur ittifakında bir araya gelenler. İktidar partisinin çatısı altında birleşenlerin birisi meclise muhalefet olarak giren Devlet Bahçelinin MHP si diğeri de Büyük birlik partisi meclis dışından. Bu cumhur ittifakında olanlar kendilerini yerli ve milli ilan ettiler.

Karşılarında olanları da gayri yerli, gayri milli ilan ettiler. Hem bizim karşımıza Türklükle gelmesinler. Biz her türlü milliyetçiliği ayaklarımızın altına almış bir partiyiz diyeceksiniz. Ondan sonra milliyetçiyiz diyeceksiniz. Bu söylemlerde bir yanlışlık var. Bu ülkenin esas sahibi Türklerdir. Ne oldu? Bizim karşımıza Türklükle gelmesinler diyorsunuz? Cumhur ittifakında olanlar tezat içerisindeler. Türkleri istemiyorlar.

Atatürk´ü istemiyorlar. Cumhuriyeti istemiyorlar. Oyunu bunları istemeyenlere vermenin anlamı ne olur? Ben Türklükten, Cumhuriyetten ve Atatürk´ten vazgeçtim demektir. Bu ittifakın içerisinde olan iki parti daha önce bir birini düşman gibi gören partilerdi. Bunların bir araya gelmesi demek. Çok önemli menfaat birlikteliği olduğunun göstergesidir. Bundan cumhurbaşkanı olmaz diye bas bas bağıran zatı muhterem.  O kişiyi cumhurbaşkanı yapmak için adeta çırpınıyor. Bu neyin nesidir Allah aşkına?

Bu olsa olsa bir menfaat birlikteliğinden dolayıdır. Birisi biz milliyetçiliği ayaklarımızın altına aldık diyor. Diğer muhterem bir zamanlar milliyetçiliği ile övünüyordu. Bunların birlikteliği nasıl olur? Ancak çok önemli menfaat karşılığında olabilir. Başka bir anlam verilemez. Ülkeyi tek kişinin eline teslim edip kendi menfaati doğrultusunda kendisine yer bulmaya çalışmak ta başka bir şey söylenemez. Bu menfaatin içersinde Türkler yok! Bu ülkenin sahibi Türklerin olmadığı bir birlikteliğe türküm diyen oy vermemelidir.

Cumhuriyet yok! Cumhuriyetçiyim diyenler cumhuriyet için oy vermemelidir. Atatürk yok! Atatürkçüyüm diyenler bu ittifaka oy vermelidir. Milliyetçilik yok! Damarlarında Türk kanı ve milliyetçilik kanı olanlar bu ittifaka oy vermemelidir. Bunları ben söylüyorum diye bölücülük yapmıyorum. İttifakın söylemleri bunlar. Milli ordusuna kumpas kuranlara milliyetçiler oy vermez. Bu kurulan kumpas yüzünden ordudaki cumhuriyetçi ve Atatürkçü olan ordu komutanları tasfiye edilip. Yerlerine cemaatin adamları atanarak bu ülkenin başına 15 Temmuz kalkışmasını bela edenlere oy verilmez.

Ülke bağırsaklarını temizliyor diye kozmik odaya cemaati sokanlara oy verilmez. İllaki ben bu ittifakta olanlara oy vereceğim diyorsanız. Bu vebale ortak olacağım demiş oluyorsunuz demektir. Ülkenin milli varlıklarının satılmasına rıza gösteriyorum demektir. İki şeyi hatırlatmak istiyorum. 1- Milliyetçiliği ile övünen Devlet Bahçeli şeker fabrikalarının satışına tek bir kelime söyledi mi? Duyanınız var mı? 2- Yunanistan 18 adamızı işgal etti. Bunun için ağzından tek bir kelime çıktı mı? Demek ki milliyetçilik gömleğini sırtından çıkarmış.

Milliyetçilik gömleği yerine başka bir gömlek giymiş demektir. Nasıl bir gömlek giydiğini merak mı ediyorsunuz? Menfaat gömleği giymiş demektir. Bu seçim var olma. Veya yok olma seçimidir. Ya parlamenter sistemden vazgeçeceğiz. Ülkeyi tek kişiye teslim edeceğiz. Türklükten, cumhuriyetten, Atatürk´ten, laiklikten, Türk milliyetçiliğinden vazgeçeceğiz. Ya da biz bu ülkenin sahibiyiz. Son sözü biz söyleriz diye ayağa kalkacaksınız.

Şimdi ne diyorlar? Emeklilere ve memurlara ramazan bayramında ve kurban bayramında biner TL vereceğiz diyorlar. Pekiyi iyide? Sene başında kaynak yok diye memur ve emekliye Enflasyonun altında neden zammı reva gördünüz? Şimdi ülkenin ve çocuklarımızın geleceğini 2 bin lira ile satın mı alacaksınız? Hani siz yerli ve milli idiniz? Milli olan vatandaşının oyunu para ile satın alamaz. Ben şimdiden söylüyorum. Referandumda ki vaatleriniz ne oldu? Ülke uçacaktı vatandaşın geliri artacaktı. Vatandaşın gelirinin artmasını bırakın cebindeki parayı aldılar. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 01-05- 2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44