Rifat Serdaroğlu (SERDARCA)


HANGİSİ DAHA BÜYÜK?

HANGİSİ DAHA BÜYÜK?


Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, 5´i daimî 10´u geçici 15 üyeden oluşur!
Trump´un ?Kudüs´ü İsrail´in başkenti ilan etmesi? kararı burada oylandı ve 14 ülke bu kararı tanımıyoruz karar bozulmalıdır, dedi ama statü gereği sadece bir üyenin (ABD) itirazıyla, talep veto edildi!
Nasıl oluyor da ABD Başkanı, İsrail´in hatırına neredeyse tüm dünyayı karşısına alabiliyor? Dünyanın en güçlü ordusuna sahip ABD, nasıl oluyor da İsrail gibi küçük bir ülkenin emrine girebiliyor?
(F16 varsa, McDonald da var) tanımlamasını kendi dış politika ilkesi haline getiren ve silah gücüyle her istediğini yapmaya kalkan ABD´ye, İsrail nasıl
oluyor da emir dikte edebiliyor?

Bu sorulara doğru yanıt verebilmek için İsrail Devletini iyi tanımak lazım!
İsrail Devleti şimdiye kadar 3 kez kurulmuştur;
-İlki, Yahudilerin Mısır´dan kovulduktan sonra (M.Ö 1200) Filistin toprakları işgal edilerek kuruldu. Fakat kısa bir süre sonra M.Ö 587 yılında Babil Krallığı tarafından yıkıldı ve İran tarafına sürüldüler.
-İkincisi, Babil´den gelen Yahudiler M.Ö 300´lü yıllarda tekrar Filistin topraklarına geldiler ve İsrail Devletini kurdular. Milattan hemen sonra (M.S 60) Romalılar tarafından yıkıldı.
-Üçüncüsü, ABD ve İngiltere´nin zorlamasıyla 14 Mayıs 1948 yılında kurduruldu.

İsrail´in kurulması ve Filistin topraklarına el konulmasıyla başlayan süreçte yaklaşık 60 yıldır savaş devam etmektedir. Filistin toprakları adım-adım işgal edilmekte ve Filistinlilerin devlet kurmalarına izin verilmemektedir.

Siyonizm´e göre Kudüs önce İsrail´in, sonra Orta Doğu ve Akdeniz´in, en sonunda da dünyanın merkezi olacaktır! Bu amaçla İsrail, Kudüs´ü başkent ilan etmekte ve bunu da 3 bin yıl önce kenti kendilerinin inşa etmelerini ileri sürerek istemektedir.
Bu mantığa göre Ön-Türklerin bugünden 13000 yıl önce bölgeye gelmiş olmaları, Göbeklitepe kazılarıyla bir daha kesinleştiğine göre, her yeri bizim sahiplenmemiz gerekmez mi? Vatan, önce gelenin kaptığı arazi parçası mı?

İsrail´in uzun vadeli hesapları, İsrail Devletinin maceraya doymayacağının işaretidir. Mevcut İsrail Hükümeti gelmiş geçmiş en fanatik kişilerden oluşmaktadır.
İsrail Devletinin Kıbrıs ve Girit ile yakın temasları, Girit´in bağımsızlığına destek vermesi, Siyonist sermayenin Yunan adalarını teker-teker satın alması, Selanik´in Yunanistan´dan koparılarak Yahudilerin ikinci yerleşim yeri olarak planlanan Büyük Makedonya Devletinin alt yapı çalışmaları, Türkiye´nin güneyinde yeni kurulacak ve ikinci İsrail Devleti olarak çalışacak Kürdistan Devleti kurulması gibi planlar sinsice ve uzun yıllara yayılarak gerçekleştirilmeye çalışılmaktadır.
Tüm bu çalışmalar, yaklaşmakta olan kaos-savaş döneminin işaretleri olarak alınmalıdır.

Evanjelistler ve Siyonist sermaye ABD´nin beyni sayılacak kuruluşlarda çok etkindirler. Finans-medya-savunma sanayi ve siyaset kurumunda açamayacakları kapı yoktur! Lobicilik, kamuoyu yönlendirmede çok ustadırlar.

Dünya siyasi tarihini incelediğimizde gerek bölgemizde gerekse dünyanın önemli ülkelerinde bugün için görevde bulunan liderlerin çoğunun maalesef çok zayıf ve şaibeli kişiler olduğunu görürüz.
Dünyanın ve ülkelerinin yararlarını öncelikle korumak, problemleri barış içinde yapılacak görüşmelerle çözmeye çalışmak yerine güç kullanmaya meyilli kişiler ülkelerinin başında.
ABD gibi kendisini dünyanın Jandarması ilan eden ve dünyanın en güçlü ordusuna sahip ABD´nin başında Trump gibi bir çılgın!
Rusya´nın başında, tek adam Putin!
Çin´in başında baskıcı parti diktası!
22 Arap ülkesinin başında hırsız ve aşağılık krallar!
İsrail´in başında tarihin en fanatik ve yolsuzluğa bulaşmış bir Başbakanı!
Bölgedeki 4 Müslüman ülkede ise güçsüz ve yolsuzluklarla şaibeli liderler!

Dünyada günde bir bardak temiz suya hasret 1,5 Milyar insan!
Obeziteden ölen insan sayısının ilk defa açlıktan ölenlerin sayısından fazla olduğu bir dünya!
Kendisinden başka hiç kimseyi düşünmeyen insanlık!
Tüm bu ve benzeri dertleri bıraktık, Kudüs nerenin başkenti olsun diye yapılan mücadeleyi yaşıyoruz. Kudüs kadar taş düşsün başınıza?

Not; BM´de bugün yapılacak oylamada kim daha büyük imiş? ABD+İsrail mi, tüm dünya mı? Beraberce göreceğiz!

Sağlık ve başarı dileklerimle 21 Aralık 2017
Rifat Serdaroğlu

  • BIST 100

    9455,59%-0,72
  • DOLAR

    32,59% 0,37
  • EURO

    34,78% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2496,79% 0,51
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli

Balıkesir

19.04.2024

  • İMSAK 04:47
  • GÜNEŞ 06:18
  • ÖĞLE 13:13
  • İKİNDİ 16:57
  • AKŞAM 19:57
  • YATSI 21:22