Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


HANİ TÜRKİYE UÇACAKTI?

HANİ TÜRKİYE UÇACAKTI?


Başkanlık gelecek Türkiye uçacak vaadinde bulunuldu. Ne denilmişti? Başkanlık gelecek terör bitecek. Ekonomi düzlüğe çıkacak. Milletin huzura kavuşacağı vaadinde bulunuldu. Değişen hiçbir şey olmadığı gibi bazı şeyler daha da kötüye gitti. Her şeyden önce siyasetin seviyesi düştü. Siyasetçiler birbirlerine onur kırıcı hakaretler etmeye başladı. % 27 oyu olan bir partinin liderine çapsız yakıştırması yapılır oldu.

Ve terör örgütleri ile eş değerde görülür oldu. Bu söylemler ne bizim ülkenize yakışıyor. Nede siyasete yakışıyor. Ortamı germekten başka hiçbir işe yaramıyor. Terör bitti mi? Nerede ise her gün şehit veriyoruz. Teröre şehit verdiğimiz kahraman evlatlarımızın haberleri dahi verilmez oldu. Şu kadar terörist öldürüldü haberleri bizim acımızı hafifletmiyor. Bin tane terörist öldürülse dahi. Garibanların çocuklarının bir tanesinin bile acısını hafifletmez. Bin tanesine bile bir şehidimizin saçının telini deşmeyiz. Hani ne oldu? İran ile müşterek kandile operasyon düzenlenecekti? Kandil bitmeden terör bitmez. Amma kandile operasyon yapacak tecrübeli deneyimli pilotlarımız kalmadı. Pakistan´dan pilotlarımızı eğitecek personel talep ediliyor. Hava kuvvetlerimiz dünyada sayılı bir yerde idi. Pakistan´ın pilotlarına bizim hava kuvvetleri uçuş eğitimi veriyordu.

Ekonomi düzlüğe çıkacaktı. İktidara göre ekonomi iyi. Fakat millete ve uzmanlara göre ekonomi iyi değil. Ekonomisi iyi olan bir ülkede, enflasyon yükselir mi? Dolar düşerken, Petrol fiyatları düşerken. Akaryakıta zam yapılıyorsa bu ekonominin iyi olmadığının göstergesidir. Enflasyon tek haneli olarak öngörülüyor. Fakat enflasyon çift hanelere çıktı. Cari açık veren bir ülkede ekonominin iyiliğinden bahsetmek ciddiyetle bağdaşmaz. Millet huzura kavuşacaktı? Ülke öyle bir hale geldi ki? Cinayetler aldı başını gidiyor.

Gazete sayfaları cinayet haberleri ile dolu. TV haberlerinde üç haberden birisi cinayet haberi oluyor. Magandalar kol geziyor. Milletin % 80´nin psikolojisi bozuk. Kimseye senin gözünün üzerinde kaşın var demeye gelmiyor. Trafikte yol verme kavgaları dahi cinayetle sonuçlanıyor. Bunun nedeni milletin psikolojisinin bozuk olmasından kaynaklanıyor. Vatandaşın hakkını hukukunu koruyacak hiçbir kurum kalmadı. Adalete güvenin kalmadığı bir ülkede huzur olmaz. Adaleti sağlayacak olan makam yargıdır. En yüksek yargı makamının başındaki kişi hukuk eğitiminin yetersiz olduğundan bahsediyor. Bir başka yargının başındaki kişi yargı şimdiye kadar böyle bağımsız bir durumda olmadığını iddia ediyor. Memur ve emeklileri temsil eden sendikalar var.

Memur ve emeklilere yapılacak zam konusunda öyle uçtular ki? Memur ve emekliler. Onların uçtukları rakamın yarısına dahi razı idi. Masaya oturduklarında hükümetten gelen teklifi ret ettiler. Masadan katlılar. İkinci gün hükümetin yarım puanlık artışını kabul ettiler. Hani % 30-35 zam istiyorlardı. Ne oldu? Yarım puanlık bir zam için mi yaygara yaptınız?  Yapılan zam şu andaki enflasyonu dahi karşılamıyor. Geçtiğimiz senelerde de böyle olaylar yaşandı. Fakat hükümetin verdiği zamma razı oldular. Seçilerde zammı kabul edenin milletvekili olduğu görüldü. Memur ve emeklinin hakkını korumak için o makamlara gelenler kendi menfaatleri için o makamlara gelmişler. Hiçbir kurum ve kuruluşta vatandaşı düşünülmüyor.

İktidar ne derse o oluyor. Adam kayırmacılığı aldı başını gidiyor. Basında yolsuzluk olayları ayyuka çıktı. Şayet bu yolsuzluk olayları ve adam kayırma olayları doğru ise vay bu ülkenin haline. AKP genel bakanı il başkanları toplantısında. İl başkanlarına şöyle sesleniyor. ?Yolsuzluk yapanları kapını önüne koyun? diyor. Yolsuzluk yapanların konacağı yer kapı önü olmamalıdır. Yolsuzluk yapanların konacağı yer yargıdır. Referandumdan sonra çok şey değişti. Partiye ve ülkeye tek başına hükmeden başkan ne derse o oluyor. FETÖ örgütü mücadelesinde bazı kişiler korunuyor intibası yaratan olaylar oluyor. 15 Temmuz kalkışmasında başrollerde olan birisinin kardeşi. Cumhurbaşkanının başdanışmanı yapılıyor.

Bu olayın millette yarattığı intiba o kalkışmada başrollerde olan kişinin korunmasıdır şeklinde yorumlanıyor. Millet olayı böyle algılıyor. Kanun hükmündeki kararnamelerin (KHK) mecliste görüşülmesi gerekir. KHK´nin amacı işi çabuklaştırmadır. Kararname çıkar. Fakat mecliste onaylanır. Ben şayet yanlış bilmiyor isem. Referandumda başkanlık gelecek Türkiye şaha kalkacak vadinde bulunuldu. Fakat bu vaatlerin hiç birisinde bir değişiklik olmadı. Aksine daha da geri gidildi.

Bir arpa boyu ilerleme kaydedilmedi. Çünkü iktidar kendi derdine düştü. 2019 seçimlerinde işin zor olduğunun farkında oldukları için Hamaset sözlerle söylenmeye başlandı. İki koldan toplu açılışlar yapılmaya başlandı. Şayet bu toplu açılışlar gerçek ise. Neden işsizlik düşmüyor? Neden millet huzursuzluk içerisinde? Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 11- 09- 2017 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44