Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


HAZİRANDA VİZE KALKIYOR MU?

HAZİRANDA VİZE KALKIYOR MU?


 

Başbakan Ahmet davutoğlu ?Haziran ayında vizenin kalkacağını çok ümitli olarak söyledi. AKP´nin yeni iktidar oldu zaman Avrupa birliğinden (AB) görüşme tarihi alındığında. AB´ye girmiş gibi gündüz havayı fişeklerle kutlama yapılmıştı. Fakat o tarihten bu yana bir arpa boyu yol alabildik. Başbakanımıza göre AB vizeleri kaldıracak. Vatandaşlarımız cebine parasını koyacak. Biletini alacak ver elini Avrupa. Ne güzel hayaller kuruluyor. Bu hayal kuranlara Allah gönüllerine göre versin.

AB´nin isteklerine bakıldığı zaman vizenin kaldırılması zor gibi gözüküyor.72 kriter ileri sürülmüş bunarın yerine getirilmesi istenmiş. Bununun haricinde bazı önemli maddeler var. Daha şimdiden Kıbrıs Rum kesimi, Fransa Avusturya, İtalya, Belçika, Slovakya, Macaristan olumsuz tavırlarını açıkladılar. Ayrıca AB parlamentosunda karar alınırken bütün üye ülkelerin evet demesi gerekiyor. Vizenin kaldırılması için. İtalya başbakanı ?önce basın özgürlüğü? diyor. Fransa cumhurbaşkanı ? Türkiye de basın özgürlüğü olma? şartını koşuyor. Ülkelerin genelde basın özgürlüğünü ön planda tutukları görülüyor. Ahmet Davutoğlu bunlara rağmen ?Haziranda vize kalkıyor? diyor. AB üyesi ülkeler basın özgürlüğünü ön planda tutarken biz ne yapıyoruz?

İki gazetecinin tutukluluklarını kaldıran anayasanın mahkemesinin kararını cumhurbaşkanımız ?ben bu kararı tanımıyorum. Saygıda duymuyorum? diyor. Ve bu karara AKP yöneticilerinin hepsi tepki gösteriyor. Bunun tek sebebi bu iki gazetecinin tutuksuz yargılanmasını değil. Tutuklu yargılanmalarının sağlamak için yapılıyor. Anayasa mahkemesinin kaldırılmasını isteyenler dahi mevcut. Bu mücadele iki gazeteci için yapılıyor. AB ne diyor? ?Basın özgürlüğü? diyor. AB´den hem vizelerin kaldırılmasını isteyeceksin. Bu isteği onlara iletirken, Türkiye de basın özgürlüğünü engellemek için. Anayasa mahkemesinin kararına eleştiri üzerine eleştiri yapılacak. Ya vizeden vazgeçilecek. Ya da basına özgürlük getirilecek. Bizim iktidar yöneticilerimiz istedikleri kadar. Bizdeki kadar basının özgür olan ülke yok desinler. İşte Avrupa ülkelerini nerede ise tamamı Türkiye de basın özgürlüğü olmadığında birleşiyorlar. Bize böyle söylüyorsunuz da oradaki toplantıda bizim ülkemizdeki kadar basın özgürlüğü sizde yok denilebilindi mi?  AB ile ne pazarlığı yapıldı? Mülteciler üzerinden pazarlık yapılmadı mı? Bu mültecilere harcadığımız parayı AB´den talep ettik. Bize 3 milyon avro verelim dediler biz bir üç milyon avro daha istedik. Ne diyor AB? ?Paranın kontrolü bende olacak? diyor. Buda Türkiye ye güvenmediklerinin bir göstergesidir. Biz bu Suriye mültecileri konusunda hata yaptık. Ülkenin her yerine Suriyeli mültecileri dağıttık. Iraktan kaçıp da ülkemize sığınan mülteciler için. Doğuda mülteci kampları kuruldu. O kamplarda barındırdık. Ve kontrolü kolay olmuştu. Başka ülkelerde yardımlarını doğru o kamplara getiriyordu. Şimdi ise buna o kadar önem verilmedi. Yapılan pazarlığın çok olumlu geçtiğini başbakan söyledi. Hayırlı olsun! Kaçak yollardan Avrupa ülkelerine girmeye çalışanlar Türkiye de toplanacak bazı ülkelere gönderilecek. Bir nevi tampon ülke durumunda olacağız. Kaçak yollarla Avrupa ülkelerine gitmek için. Bütün varlığını yatırmış olanlar. Yakalanıp Türkiye ye getirilenler. Burada bırakılıp! Daha önce Türkiye ye gelmiş olup da durumu iyi olanlar gönderilecek. Yakalananlar Türkiye de sefalete terk edilecekler.

Bizin Avrupa ya vizesiz girmemiz için daha çok beklememiz gerektiğini göreceğiz. Ülkenin bu günkü durumuna bakıldığında vizelerin kaldırılması imkânsız gibi görünüyor. Siyasi malzeme olarak kullanılmadan öteye geçmeyecektir. Ülkenin bu kadar sorunu varken. Biz iki gazeteciyi tutuklu yargılamak için uğraşıyoruz. Bunun anlamı! Bırakın iki gazetecinin kimliğini özgürlüklerin kısıtlanması demektir. Cumhurbaşkanına hakarette yüzlerce yargılananlar var, bu ülkede. Gazetecilerden yazdıkları içinde mahkemelik onlalar var. Fikir özgürlüğüne de kısıtlama var. Demektir! O 72 kriterin içesin de daha neler var bilmiyoruz. Adamların ön plana çıkardığı, basın özgürlüğü ve fikir özgürlüğüdür. Bizde de bunlara önem verilmiyor. Onun için Haziranda pasaportumu, paramı koyacağım cebime ver elini Avrupa ben geliyorum. Diye kimse hesap yapmaya kalmasın. Sukutu hayale uğrarsınız. Benden hatırlatması. AB´den görüşme tarihi alındığı zamanlar. Serbest dolaşım hakkı geliyor. Avrupa ya gideceğim diyenleri çok duyduk. Onun için hevesinizin kursağınızda kalmaması için. Hiç heveslenmeyin Haziranda Avrupa ya gideceğim diye. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 11- 03 ? 2016 Mustafa KOÇAL 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44