Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


HDP´Lİ VEKİLLERİN DOKUNULMAZLIKLARI

HDP´Lİ VEKİLLERİN DOKUNULMAZLIKLARI


   HDP´li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılması meclis başkanlığında. Mecliste bu fezlekeler görüşülürken epey fırtına kopacaktır. 4 bakanı yüce divana göndermemek için, direnen AKP gurubu. Bu fezlekelerin meclise gelmesini bizzat AKP yöneticileri istedi. Buna karşılık muhalefet meclis raflarında tozlanmış olan fezlekelerinde raflardan indirilmesini. Ve bütün vekillerin kürsü dokunulmazlığı hariç dokunulmazlıkların kaldırılmasını istiyor. Muhalefet ya hep, ya da hiç diyebilir. Birleşirlerse iktidarı köşeye sıkıştırırlar. İktidar gündemde yalnız bu 6 HDP milletvekilinin fezlekeleri var, diyebilir. Muhalefet şayet bütün vekillerin dokunulmazlıkları kaldırılsın der ise. Ve o 6 vekilin dokunulmazlığı kaldırılmazsa. İktidar seçimlerde eline koz geçirmiş olur. O zaman gördünüz mü terör örgüt mensuplarının dokunulmazlıklarını dahi kaldırmamızı engellediler diyeceklerdir. Millette muhalefete kızacaktır. Muhalefet bu oyuna gelmemelidir.  Muhalefet meclisin raflarında kimlerin dosyaları oldukların ortaya çıkarırsa o zaman AKP sıkıntıya düşecektir. Tabii bu arada bahçeli muhalefetin yanında yer almıyorum ben çekimser kalacağım derse işler tersine döner. Buraya gelmişken şu referandumdan biraz bahsedelim. Anayasayı referanduma götürelim diye cumhurbaşkanı söylüyor. Bahçelinin söylediklerinden bir şey mi sezdi? Çünkü referandumdan hiç bahsetmiyordu. Referandum için gerekli olan oy 14´dür. Meclisteki diğer partililerin vekilleri ile gizli görüşmeler mi yapıldı? Çünkü artık siyaset vatan ve millet için yapılmıyor. Yalnız menfaat için yapılıyor. Parayı görenin ayakları yerden kesiliyor. Seçim hükümetinde görev alan birisinin şöyle bir beyanı vardı? ?Bana teklif edileni duysanız dininizi bile değiştirirsiniz? demişti. İnsan bunları duyunca bu 14 vekil içinde böyle bir şeyler olabilir mi? Diye düşünüyor.

Biz yine dönelim dokunulmazlıklar meselesine. Dokunulmazlıkların kaldırılmasının iddianamesi savcılar tarafından hazırlanılıyor. HDP vekili Sırrı Önderin açıklamasına göre. Barış sürecini başlatan Öcalan´ın mektubunun Diyarbakır da okunması da varmış. Şimdi o mektup nasıl gerçekleşti. İktidar tarafından İmralı ya gönderilen heyet ile Öcalan o mektubun Diyarbakır da okunmasına karar verdiler. Ayrıca HDPli vekillerde İmralı ya gittiler. Okunacak mektup üzeride. İktidar, Öcalan Ve HDP vekilleri arasında mutabakat sağlandıktan sonra yazıldı. O mektubun yazılması ve Diyarbakır da okunması iktidarın bilgisi dâhilin de olmuştur. Ve o mektubun okunma anı TRT´den naklen verilmiştir. Şimdi o mektubu okuyanlara bu olay suç olarak geri döndü. Görüşmelerin içersinde iktidarın gönderdiği heyet var. Bu heyeti oraya gönderenler var. HDPli vekiller var. Şayet o mektubun okunması suç sayılıyor ise. İktidarın İmralı ya gönderdiği heyet, bu heyeti İmralı ya gönderenler, okuyanlarla birlikte yargı önüne çıkarlar. Barış sürecinde orduya ve emniyete olaylara müdahale etmeyin emrini kim verdi ise onunda bu dokunulmazlıkların kaldırılma mahkemesinde yargılamalıdır. Muhalefet kürsü dokunulmazlığı hariç bütün dokunulmazlıkların kaldırmasını samimi olarak istiyorlar ise.  Üç parti birleşip meclis başkanlığına kürsü dokunulmazlığı haricinde bütün dokunulmazlıkların kaldırılması için bir önerge verildiğinde. Önergenin oylamasında muhalefetin tamamı evet oyu verir iseler. AKP´nin oyları ile ret edilmiş olacaktır. Dokunulmazlıkların kaldırılmasını istemeyenin AKP´nin istemediği ortaya çıkacaktır.  Bu vesile ile dokunulmazlıklar konusunda muhalefetin eline koz geçmiş olacaktır. HDP´liler öylede olsa böylede olsa yargıya gönderilmiş olurlar. 7 Haziran seçiminden sonra bir araya gelemediler. Bu hatalarından dolayı AKP´yi tek başına iktidar yaptılar. Hem de ülkenin bu güne gelmesine sebep oldular. Böyle hareket ederlerse 367 ile geçecek konuları meclise getiremezler. Yine birisi bir tarafa diğerin başka tarafa çekerler ise. Referanduma gitmeye gerekli olan 330 sayısını dahi düşünmeden rahatlılar meclise getirebilirler. Nasıl olsa birileri bizim yanımıza gelir diye düşünürler.

   BAŞÖRTÜLÜ BACILARIM

 Benim başörtülü bacıma saldırdılar. Çocuğu ile birlikte yerlerde sürüdüler diye meydanlarda bas bas bağırıyorlardı. Başörtülüler arasında bile ayırımcılık yapılıyor. Kendilerin den olanlar benin başörtülü bacılarım oluyor. Kendisinden olmayanlar canlı kalkan olarak kullanılanlar oluyor. Zaman gazetesinin önünde gazetenin kayyuma devredilmesini protesto etmek için toplananların arasında başörtülü kadınlarda vardı. Polis bunlara da acımasıza aşırı güç kullandı. Gazetelerde yüzü gözü kanlar içersinde bir kadının resmi vardı. Hepimiz bu kadına yapılan şiddeti kınadık. Ve üzüldük! Fakat her zaman benim başörtülü bacılarım diyen. Cumhurbaşkanımız ne yazık ki bu bayan için. Canlı kalkan olarak getirilmişler. Bu başörtülü kadınları PKK örgütü de canlı kalkan olarak kullandı diyerek zaman gazetesine destek verenleri eleştiriyor. Çünkü oradaki başörtülü bayanlar kendilerinden olmadığı için eleştiriliyor. Bu da bizden olan başörtülüler. Bizden olmayan başörtülüler diye başörtülü kadınlarda ikiye ayrılmış oluyor. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 14- 03 ? 2016 Mustafa KOÇAL

 

   

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44