Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


HER GÜN BAŞKA ŞEYLERLE İTHAMLAR"

HER GÜN BAŞKA ŞEYLERLE İTHAMLAR


Cumhur ittifakının karşısına milletin ittifakı kuruldu. Bu ittifakın isminin milletin ittifakı olması doğrudur. Çünkü bu milletin ittifakını millet kurdurmuştur. Cumhur ittifakı kendisini yerli ve milli ilan etmesi üzerine, bu ittifakın kurulmasını millet istemiştir. Çünkü ülkenin yerlisi de milislide biziz demişlerdir. Öyle olmasaydı? Seçim kurullarının önlerinde kuyruk olup cumhurbaşkanı adayların imza vermek için. Kuyruk olmazlardı. 100 bin imza neden kondu? Her vatandaşın kraterlerinin uyduğu yerlere aday olma hakları vardır.

Bu 100 bin imzayı bulamasınlar diye bu rakam konmuştur. Devlet Bahçeli tarafından korkutulmaya çalışılmış olmasına rağmen Meral Akşener kısa sürede 100 bini aşmıştır. Sayın Devlet Bahçeli bu 100 bin imza verenler araştırılsın ne kadarı FETÖ´cü ne kadarı PKK´lıdır demişti. Devlet Bahçeli çok az bir tahminde bulunmuş. Tahmininin 10 katına bir rakam çıkacak gibi duruyor. Millet korku çemberini kırmış durumda. Bu milletin ittifakına rağbet artıkça cumhur ittifakı da ithamların artırıyor. Şer odakları diyen var.

Milletin ittifakına 15 Temmuz kalkışmasının destekçileri diyen var. Yakında 15 Temmuz kalkışmasını yapan bunlar bile derler. Ne ile itham edeceklerini şaşırdılar. Bu ülkede AKP taraftarlarında başka Müslüman yok muş gibi. Kâfirler bir araya geldiler diyen de var. Bunu söyleyen kişi Müslüman birisini kâfir olarak görmek ve göstermesi İslamiyet ten haberdar olmadığının göstergesidir. Bir devlet başkanının vatandaşlarının kendisini desteklemeyenlere kendisine düşmanlık ettiklerini söylemesi doğru değildir. Cumhurbaşkanına böyle bir saygısızlığı bu asil Türk milleti asla yapmaz.

Cumhurbaşkanına saygısızlığın devlete saygısızlık olduğunun idraki içerisindedirler. Müslüman bir kişiyi kâfirlikle itham ermek günahtır. Birisinin yaşantısı, inancı hakkında emin olmadan karar vermenin hesabı mutlaka Allahın adaleti karşısında hesap verecektir. Bu iftira atmaktır. Türkiye olarak bunları aşmamız gerekir. Bunun nedenleri bunları söyleyenlere pirim verilmesinden ileri gelmekte dedir. Bazıları resmen şirk koşuyor. Şirk koşanda bu söyleneni kabul edende şirk koşmuş sayılmakta dadır. Birisinde olmayan vasıflarla o vasıflar varmış gibi söylenmesi şirktir. Mesela peygamber efendimiz son peygamberdir.

Daha başka bir peygamberin gelmeyeceğini Allah´ü Teâlâ kitabı kuranda bildirmiştir. Bunun aksine şu kişi bizim peygamberimiz demesi şirkti. O kişi bunu kabullenirse oda şirke ortak olmuştur. Bu sözleri günümüzde bilhassa dinci geçinenler tarafından çokça söylenmiş olması düşündürücüdür. Din siyasete alet edilmemelidir. Herkesin inancı kendisinedir. Bu sözleri referandumda çokça duyduk. Hayır diyenler Müslüman değildir. Diyenler olmadı mı? Hayır diyenler kâfirdir diyen olmadı mı?

Mübarekler sanki (tövbe ya Rabbim) sanki Peygamber seçimi yapıyorlar. Ne alakası var? Seçimde dini kullanmanın? İnanç kulla Allah arasındadır. Sen hangi partiye oy verdin denmeyecektir.  Allahın yasak ve emirlerime riayet edip etmediğine bakılacaktır. Onun için şuraya oy vermesen kâfirsin. Buraya oy vermeyenler cennet girmeyeceklerdir gibi sözleri kullanarak dini siyasete alet etmeyin. Birilerine yaranmak, yağcılık yapmak için. Kendi inancınızdan olamayın. Dinde gösteri yoktur. Mütevazılık vardır. Kendini beğenmişlik yoktur. Birilerinden kendini üstün göstermek yoktur. Artık bu sözleri duymak istemiyoruz.

Gelelim ithamların sebebine. Bu ithamlar milleti ayrıştırmaktır. Bu ülkenin kardeşliğe, birlikteliğe, beraber hareket edip sorunları aşmaya ihtiyacı vardır. Milleti ayrıştırmanın, nifak sokmanın kimseye faydası olmaz. Kaybeden ülke olur. Ben olayımda bir olayım düşüncesi ülkeyi bu hale getirmiştir. Biz olalım bende içersinde olayım düşüncesini kabul etmedikçe bir yere varılamaz.

Karşınızdakini kötüleyerek, aşağılayarak, hile ile hurda ile kazanılan zafer değil. Bunlar insanın kendisinden emin olmadığının göstergesidir. Milletin ittifakında milliyetçilik var. Cumhuriyetçilik, Atatürkçülük, adaletçilik, Türkçülük, birlik beraberlik var. Sevgi, saygı var. Her şeyden önce eşitlik var. Bu millet ittifakında menfaat düşüncesi yor. Vatan millet menfaati var. Kişisel menfaat söz konusu değildir. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 06-05-2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44