Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


HER GÜN CANIMIZ YANIYOR

HER GÜN CANIMIZ YANIYOR


 

Terör örgütleri ile bu kadar içli dışlı olunursa, bu işin sonu gelmez. İstanbul Ayasofya meydanında meydana gelen olayda hayatlarını kaybedenlere Allahtan rahme yaralılara acil şifalar dilerim. Anladığım kadarı ile. Canlı bombacı bir hafta önce Suriye´den sığınmacı olarak gelmiş. Emniyete kaydını yaptırmış. IŞİD militanı olduğu söylendi. Yöneticilerin her biri başka başka isimlerden bahsetti. IŞİD ismini kullanmadılar. Kimliği tespit edildikten sonra İŞID denildi. Bir terör örgütüne bu kadar müsamaha gösterilirse olacağı budur. Bu IŞİD denen örgüte çok müsamaha gösterildi. Hiç kimse müsamaha gösterilmedi diyemez. Esat´ı devirmek için terör örgütlerine o kadar müsamaha gösterildi ki. Bir gün bu terör örgütlerinin başımıza bela olacağını hesaplayamadılar. PKK´ya ayni müsamaha gösterildi. Barış süreci diye. Her yaptıklarına göz yumuldu. Geldiğimiz nokta gözler önünde. İktidar barış süreci dedikçe. Onlar caddelere, sokaklar yerleşim yerinin meydanına bomba döşemişler. Alın size barış süreci.

IŞİD ülkemiz içersinde adam devşirdi. Kimsenin sesi çıkmadı. Esat devrilsin de ne olursa olsun düşüncesi ile hareket edildi. Türkiye´nin bir yerinde elemen bulma evlerinin olduğu biliniyordu. Bu evlere hiçbir zaman baskın yapılmadı. Bilhassa doğuda çok aktif çalıştılar. Bu evler aracılığı ile elemen buldular. Çocukları kaybolan aileler emniyete müracaat ettiklerinde. Senin çocuğun şuradaki eve çok girip çıkıyordu. Cevabı verildiğini. Aileler söylüyordu. Suruç canlı bombacısı bu evler aracılığı ile bulunan bir militan olduğu ortaya çıktı. Arkasında Ankara da ki canlı bombada Suruç da ki canlı bombacının kardeşi çıktı. Bir bayramda açık alanda cihat namazı kılan IŞİD´lılara kimse bir şey demedi. O zaman içerisin de Ankara hacı bayram mahallesinde. IŞİD buradan eleman topluyor dediklerinde. Dönemin başbakanı kızmıştı. Böyle bir olay olmadığı halde bunları söylüyorlar. Diyerek söyleyenleri topa tutmuştu. Suruç olayından sonra IŞİD´lılara baskınlar düzenlendi. Ankara hacı bayram mahallesinde birçok eve baskınlar yapıldı. Bu evlerde çok kişi gözaltına alındı. Diğer şehirlerde yapılan baskınlarda birçok IŞİD´a yataklık yapanlar gözaltına alındı. Muhtelif şehirlerde yapılan bu baskınlar daha önceden emniyet tarafından biline evlerdi. Yılanın başı küçükken ezilir diye bir tabir vardır. Suruç olayına kadar hiçbir yerde IŞİD´a operasyon yapılmadı.

Antalya da Esat´a karşı savaşan bütün örgütlerin komutanları toplantı yaptı. Kimsenin sesi çıkmadı. Çünkü iktidar Şam da Cuma namazı kılacağız diyordu. IŞİD´a hasım gözü ile dahi bakılmıyordu. Musul konsolosluğumuzu bastıklarında, dönemin dışişleri bakanı Ahmet Davutoğlu. Konsolosluk yetkililerine onlar bizim hasmımız değiller. Teslim olun talimatı verdi. İş işten geçtikten sonra IŞİD hasmımız oldu. Amma olanlar olmuştu. Diyarbakır da ucuz atlatılan bir IŞİD canlı bombacısı. Suruç´u kana bulayan bir IŞİD canlı bombacısı. Ankara´yı kana bulayan yine IŞİD canlı bombacısı. Ve İstanbul Ayasofya meydanını kana bulayan IŞİD canlı bombacısı.

Bu dünyanın en cani en ahlaksız terör örgütüne zamanında Esat´ın devrilmesi hayali ile müsamaha gösterilmemiş olsaydı. Yılanın başı küçükken ezilseydi. Bunlar başımıza gelmezdi. Şu günlerde PKK belası ile uğraşırken. Birde bu zamanında hasmımız değil denilen. Terör örgütü başımızı ağrıtıyor. Başımızın ağrımasını bırakın canımız yanıyor. Aşağı yukarı ucundan kıyısından her terör örgütüne yardımda bulunuldu. Yardın yaptıklarımızın namluları bize döndü diye. Hayıflana ve itirafta bulunan AKP yöneticisi olmuştur. Bu terör örgütlerine müsamahakâr davranılması sayesinde, güney sınırımızda iki tane terörist devlet oluştu.

PKK´nın Suriye kolu olan PYD´ ye yardım etmedik mi? Kobani olayında. Kuzey Irak Peşmergelerininin PYD´ye yardım etmesi için. Sınırlarımızdan Suriye ye silahlı ve mühimmat dolu araçlarının geçmesine izin vermedik mi? Buların emniyetli bir şekilde geçmesini. Türk silahlı kuvvetlerine yaptırmadık mı? Bence PYD´ye yapılan en büyük yardımdır.  Şayet bu yardım gitmeseydi PYD´nin Kobaniyi kurtarması mümkün değildir. Şimdi PYD düşmanımız ve güney sınırımızda komşumuz oldu.

İşin özü nedir biliyor musunuz? Bunların başımıza gelmesinin sebeplerinden birisi, Esat tutkusudur. Bu ülke dışındaki terör örgütlerinden gelen beladır. Esat devrilsin de ne olursa olsundur. Alın size Esat tutkusu. Ülke içersindeki terör örgütünün canımızı yakması yetmiyormuş gibi birde bu dıştan gelen terör belası canımızı yakıyor. İkici bir sebep de PKK´ya yapılan müsamahadır. İktidar barış süreci diye tutturmasaydı. PKK bu kadar güçlü olmazdı. Gerektiğinde operasyon yapılsaydı. Ordunun daha önce yaptığı gibi arama tarama yapmasına izin verilseydi. PKK´nın şehir yapılanması önlenirdi. Tabi uygulanan politikanın yanlışlığı da eklenince olay buralara kadar geldi.

Allah aşkına şehit gelmediği bir günümüz geçmeyecek mi? Ülkede böyle sorunlar varken. Böyle bir sorun yokmuş gibi davranıp. Başkalık sistemi ile uğraşılması ülkeyi daha da sıkıntılı günlere sokacaktır. Anayasa bahane! Yeni anayasa ve başkanlık sistemi şahane, böyle sorunlar varken başkanlık sistemi gelse ne olur. Gelmese ne olur. Önce ülkenin huzura ihtiyacı var. Huzuru sağlarsınız. Ondan sonra ne yapmak istiyorsanız yaparsınız. Bu gün hem İstanbul da, hem de doğudan gelen şehit haberi ile canımız yandı. Allah milletimize sabırlar versin. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 13 ? 01 ? 2016 Mustafa KOÇAL 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44