Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


HER ŞEY GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR

HER ŞEY GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR


 

Bu günlerde her şey gün yüzü ne çıkmaya başladı. Hiç kimse bizim bu işlerden haberimiz yoktu diyemiyor. Barış sürecinde doğuda olan her şeyden haberlerinin olduğu. Fakat gereğinin yapılmadığı, anlaşılıyor. Örneğin mahalli seçimlerden önce doğu Anadolu ve güney doğu Anadolu illerinin valileri ile. İçişleri bakanı bir toplantı yaptı. Bu toplantıya bu iki bölgeden sorulu olan jandarma komutanı da bu toplantıya katılmıştı. Jandarma komutanı içişleri bakanına ? PKK militanları köylere yerleşti. İl ve ilçelerin 15- 20 km yakınlarında dolaşıyorlar. Emir verin bunları buralarda def edelim? diyor.

İçişleri bakanı ?sakın ha barış sürecine zarar verecek bir eylemde bulunmayın? diyor. Bu da barış sürecinde askere operasyon yapmayın emrinin verildiğini göstermiş oluyor. Bu konuşma basında yer almadı. Şimdi ise şimdiye kadar AKP´nin ağır topları olarak bilinen bakanlar konuşmaya başladı. Hüseyin çelik ?cumhurbaşkanına PKK´lıların şehirlere yerleştiklerini söyledik? diyor. Bu eski bakanın söylemi ile. Doğuda olan olaylardan bizim haberimiz yoktu diyemiyorlar. Ayrıca Bülent Arınç ? her şeyden haberimiz vardı? diyor. Hatta ?bakanlar kurulu toplantılarında bu konuların gündeme geldiğini? dahi söylediler. Fakat bu Konuya nasıl bir cevap verildiğini söylemiyorlar. Birisi şunu söyledi. ?Milletvekillerinden birisi bu konuyu dile getirdiğinde sert bir diller ret edildiğini? söyledi. Tabi bu eski bakan doğuda olan olayları söylemişler.

Gereğinin yapılması için bir girişimde bulunmamışlar. Bulunamazlardı! Çünkü AKP de parti içi demokrasi diye bir şey yok. Hakan Şükür partiden istifa ettikten sonra şöyle bir şey söylemişti. ? Ya bizim dediğimizi yaparsınız. Ya da hemen partiden gidersiniz? diyorlar demişti. Bu iki bakanda bundan çekinmiş olabilirler. Çünkü o dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan ne söylerse o oluyordu. Bu gün de aynisi olmuyor mu? Kimsenin Tayyip Erdoğan´ın söylediğinden dışarı çıkamıyor. Çünkü partide demokrasi yok. Tek adam yönetimi var. Onun için kimse söylenenin aksine bir şey söyleyemiyor. Artık olay bu noktaya geldikten sonra, bunun arkası gelecektir. Ne diyor Bülent Arınç?  ?Bu koca çınarın gölgesinde güneş görmemiş çok şeyler var? diyor. Hani devamlı söylenen bir söz vardır.

Konuşursan yer yerinden oynar. Siyasi hayatı biter gibi lafları çok duyarız. Fakat bunların sözleri bunun dışarısına çıktı. Hele yandaş basın Bülent Arınç´ın üzerine biraz daha gitsin. Ben öyle tahmin ediyorum. Çok şeyler anlatacaktır. Bülent Arınç´ı çok mu severim? Hayır sevmem! Fakat parti disiplinin dışına çıkmamak için. Konuşmadığı kanaatindeyim!  Senelerin arkadaşlığını bir anda silip atması bunu gösteriyor.

Bu iki eski bakanın söylediklerine böyle bir şey yok, diyemiyorlar. Kaçamak cevap vermeye çalışıyorlar. İnsanları tatmin edecek bir şey söyleyemiyorlar. Takke düştü kel gözüktü. AKP yandaşları süreçte olanlara inanmıyorlardı. Bunlar ?AKP´ye muhalif olan yayın organlarının sözleri? diyorlardı. Artık aklı başında olan kişilerin bunlarla senelerce birlikte olmaları ve partinin kuruluşunda yer almış olmaları. İnanmayanların inanmalarına sebep olacaktır. Bu iki eski bakan öyle bir zamanda ortaya çıktılar ki? Başkanlık sistemi için tam milleti kandırmaya başladıkları bir anda ortay çıkmaları çok manidardır.

İkisi de başkanlık sistemine karşılar. Çünkü Tayyip Erdoğan´ın kafasındaki başkanlık sisteminin ne olduğunu biliyorlar. Bu iki bakan bakanlar kurulunda olup bitenlerden haberleri olduğu içindir ki. Başkanlık sistemine karşı çıkıyorlar. Çünkü Tayyip Erdoğan´ın başbakanlık döneminde ne yaptıklarını biliyorlar. Gezi olaylarında Bülent Arınç olaya çok ılımlı yaklaşmıştı. Ayrıca şu anda hapse atılmış iki gazeteci için söyledikleri fevkalade önemsenecek bir söylemdir. Ne diyor Arınç bu konuda? Cübbemi giyip avukatlığa başlaya´sım geliyor diyor. Şunu da söyledi! ?Hâkimler tehdit ediliyor. Talimatla karar veriyorlar? diyor. Artık bu söylem sözün bittiği yerdir. Demek ki yargı güvenini boşuna yitirmemiş. Bundan sonra yargıya güven daha kaybolacaktır.

Şimdi buların hepsi yapılmış olmasına rağmen. Hala başkanlık sistemine geçilmek isteniyor. Ve ısrarla başkanlık sistemi isteniyor ise. Bunun altından nelerin çıkacağı meçhuldür. Bu gün dahi Hâkimler tehdit ediliyor. Talimatla karar veriyorsa. Başkanlık sistemine geçildiğinde neler olacağını aklımın ucundan dahi geçirmek istemiyorum. Şimdiye kadar 1 300 kişiye cumhurbaşkanına hakaretten haklarında dava açılmış. Çoğu hapis cezası almış. Isparta valisi kurumlara tamim göndermiş. ?cumhurbaşkanımız hakkında sosyal medyada hakaret edenlerin bildirilmesi? diye tamim göndermiş. Yağcılık yapanlar hemen isim vermişler. Bazı kişiler hakkında soruşturma başlatılmış. Ve cumhurbaşkanına hakaretten açılan davalar. Bir rekor olduğu söyleniyor. Devlet yöneticiler af edici, hoşgörücü olması gerekir. Başkanlı sistemine geçildiğinde neler olur. Allah bilir! Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 04- 02 ? 2016 Mustafa KOÇAL 

 /resimler/2016-2/5/0012300075526.jpg

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44