Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


HER ŞEYE KILIF BULUNUYOR

HER ŞEYE KILIF BULUNUYOR


Dolar yükseliyor. Doların yükselmesine kılıf bulunuyor. Birisi çıkıyor dış güçler bizi ekonomi ile vurmak istiyor. Birisi çıkıyor. Dolarla oynayarak seçim kazanacaklarını zannediyorlar diyor. Bu çaresizliğe kılıf bulmaktır. Söylenenin hangisine inanalım. Doların yükselmesini dış güçlere bağlayana mı inanalım? Yoksa Bekir Bozdağ´ın dolarla oynayarak seçim kazanacakların zannediyorlar demesine mi inanalım? Bekir Bozdağ bunu söylemekle muhalefeti kast ettiği açık.

Doları sanki muhalefet yükseltiyormuş gibi bir söylem ortaya atıyor.  Her olumsuzluğu dış güçlere bağlamak çaresizliğe kılıf hazırlamaktır. Dolar günledir tırmanıyor. Ekonomiden sorumlu bakan daha kalıcı hasar oluşmadı diyor. Tedbir alınacaktır diyor. Bu tabiri caiz ise hırsız eve girmiş ondan sonra kapıyı dayaklamaya benzer. Her olumsuz olay dış güçlere bağlanıyor. İyi güzelde? Madem o olayların arkasında dış güçler varsa neden zamanında tedbir alınmıyor?  İş işten geçtikten sonra tedbir alamın hiçbir önemi kalmıyor. Toplayın ekonomide uzmanlaşmış kişileri nasıl tedbir alınacak yatırın masaya. Amma iktidar bunu yapmaz.

Çünkü her şeyi bildiklerini ve kendileri yaparsa olacağı düşüncesindedirler. Şimdiye kadar başkalarının fikrine saygı gösterildiğine şahit olmadık. Milletin temsilcilerinin olduğu bir meclis var. Getirin böyle konuları meclise nasıl tedbir alınması gerektiğini mecliste tartışın. Akıl akıldan üstündür. Birisi çok makul bir tedbir önerisi söyler. Ona göre tedbir alınır. Ülke yangın yerine dönmüş ekonomi bakanı tedbir alınacaktır diyor. Dış güçler söylemi artık kabak tadı vermeye başladı. Maden dış güçler olduğunu biliyorsunuz? Ona göre tedbir alınması gerekmez mi?

Bana kalırsa bu dış güçler söylemi çaresizliğin verdiği bir söylemdir. Olaya kılıf bulmaktır. Önce bu işlerde kendimizin yaptıklarına bakılmalıdır. Şimdi muhalefet gelin bu olaydaki dış güçler olayını araştıralım diye meclis başkanlığına bir önerge verse. Adım gibi biliyorum. AKP ve MHP guruplarının oyları ile ret edilecektir. Fakat Bekir Bozdağ´ın söylediği çok anlamsız bir söylem. Dolarla oynayarak seçim kazanacaklarını zannediyorlar denilmesi. Çok anlamsız bir söylemdir. Sanki muhalefet yapıyormuş gibi bir olgu oluşturuluyor. Bu olay dahi seçime malzeme yapılıyor. Bu doların yükselmesi yalnız iktidarı etkilemiyor ki? Bütün milleti etkiliyor. CHP böyle bir şey yaprak iktidarı sıkıştırmak mı istiyor? Bu söylemden bu anlaşılıyor.

İyide bu olay CHP´yi etkilemiyor mu? Bütün vatandaşları etkiliyor da. CHP´yi etkilemiyor mu? İktidarın bu söylemi şunu ifade ediyor. Yapılan her şeyi muhalefet yapıyor anlamına geliyor. Bunu söylemekler oy avcılığı yapılmak isteniyor. Muhalefet millet nezdinde kötülenmeye çalışıyor. İktidar muhalefeti FETÖ ile işbirliği yapmakla itham etmiyor mu? Hâlbuki senelerce FETÖ ile işbirliği yapan kendileri idi. Güleni Amerika da ki malik hanesinde ziyaret eden milletvekilleri yine milletvekili adayı gösterildi.

FETÖ örgütü ile mücadele garibanlar üzerinden yapılıyor.  Artık bunun böyle olduğu bu vekillerin aday gösterilmesi ile anlaşılmıştır. Hadi bu dönemde bunlara dokunmadınız. Amma önümüzdeki dönem için bunları aday yapılmasının bir nedeni var mıdır? O zaman hiç kimseyi FETÖ´cülükle suçlayamazsınız. Şimdi seçim mitinglerinde yine milletin ittifakını FETÖ örgütü ile işbirliği yapıyorlar diye itham edeceksiniz. Birisi kalkıp da siz Güleni ziyaret edenleri neden aday yaptınız derse?

Ne cevap vereceksiniz? Buna da bir kılıf bulunacaktır. Tabi bunu mitingde kimse cesaret edipte söyleyemez. Onun için AKP´liler açık oturumlarda yer almıyorlar. Şayet açık oturuma çıksalar böyle bir soruya orada cevap veremezler. AKP ve bahçeli açık oturuma çıkmazlar. Amma her şeye bir kılıf bulmakta mahirdirler. Doları yükselmesine bile kılıf buldular. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 24-05- 2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44