Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


HER ŞEYİ KABULLENİYORUZ

HER ŞEYİ KABULLENİYORUZ


Öyle bir ülke olduk ki. Hey şeyi kabulleniyoruz. Bunun sebebi nedir? Gayet kolay korkudur. Herkes aman bana bir şey olmasın diye. Öyle korkuyor ki gördüğünü görmezlikten, duyduğunu duymazlıktan geliyor. Askere yeni gelenlere usta olan askerler. Şöyle tavsiyede bulunurlar. Rahat askerlik yapmak istiyorsan, kaçma, çalışma karışma. Bu birinci düsturdur. İkincisi ise görmedim, duymadım, bilmiyorum. Bunlara dikkat edersen rahat askerlik yaparsın derler. Bilhassa hemşerileri olanlara bu tavsiyelerde bulunur usta asker olanlar. Sanki bunlar şimdide uygulanıyor gibi. Millet gördüğünü görmedim diyor. Duyduğunu duymadım diyor. Bildiğini de bilmiyorum diyor. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın söylemi gibi. Millet o kadar korkutulmuş ki. Kadın kocasından boşanmak istiyor. Gidiyor savcıya ben kocamdan şikâyetçiyim diyor. Savcı nedir şikâyetin? Diye soruyor! Kocam ?cumhurbaşkanımıza hakaret ediyor? diyor. Ayni olaylın terside oluyor. Kocası karısını ayni gerekçeler ile şikâyet ediyor. Bunlar hakkında soruşturma açılıyor. Isparta valisi kurumlara tamim gönderiyor. Cumhurbaşkanımız hakkında hakaret içerikli söz söyleyenleri valiliğimize şikâyet edin diyor. Yağcılar hemen devreye giriyor. Birkaç kişinin ismini veriyorlar. Bunalar hakkında soruşturma açılıyor. Vatandaş bir bu gibi olaylardan korkuyor. İkinci neden de sokağa çıkmaya korkuyor. Çünkü polisten korkuyor. Eskiden iki, üç şehit verildiğinde millet sokaklara dökülüyordu. Hatırlayın karakol baskınları olduğu günleri. Millet sokaklara dökülürdü terörü telin etmek için. Ayni olay ile iktidarları uyarmak için. Ak tütün karakolu baskınında 20 civarında şehit vermiştik. Millet sokaklara döküldü. Balıkesir tarihinde en kalabalın gösteri yürüyüşünü gerçekleştirmişti. İktidar bu gösteri yürüyüşlerinden sonra meclise tezkere getirerek sınır ötesine operasyon yetkisi istemişti. Ve ondan sonrada hava kuvvetleri kandile operasyon yapmıştı. O zamanlar bu gösterilere polis müdahale etmiyordu. Şimdi ise terörü telin gösterisi yapanlara dahi müdahale etti. Polisin bu gösteri yapanlara müdahalesi, nereden kaynaklanıyor dersiniz?

İktidar böyle gösterilere müdahale etmesine gezi olayından sonra başlamıştır. Gezi olayı birden ülkenin her tarafın yayılmıştı. Her gün birkaç yerde eylem yapılıyordu. Bu eylemler sırasında polis vatandaşa biber gazı, tazyikli su ve aşırı güç kullanmıştır. Sonra bu olaylarda plastik mermi kullanılmaya başlandı. Bu gezi parkı olaylarından bu tarafa ne gösterisi olursa olsun. İktidar polisi vatandaşın üz sürmüştür. Bu gezi parkı olayından sonra ben gösteri yürüyüşü yapıldığını hatırlamıyorum. Eskiden iki, üç şehit verdiğimiz zaman ertesi gün millet terörü telin etmek için. Sokaklar dökülürdü. Şimdi 24 saatte 15 şehit verdiğimiz günler oldu. Canlı bombaların saldırsın da 100´ün üzeride hayatın kaybeden vatandaşlarımız oldu. Sesimiz çıktımı?  Artı her şeyi kabullenip dilsiz ve sağır olduk. Gezi parkı olayları iktidarı korkutmuştur. Dünyada çok ülkede böyle gösterilerin yüzünde iktidarlar iktidarlarını kaybetmiştir. Ve iktidar bu gezi parkı olayları için. Darbe kelimesin dahi telaffuz etmiştir. Bu gezi parkı olayını çok zaman dile getirerek bize böyle darbe yapmak istediler. Başka bir olay olduğunda, gezi parkı olayında başarıya ulaşamadılar. Şimdi bu olayla denemeye kalkıştılar dahi demişlerdir. Açıkçası iktidar gezi olaylarından korkmuştur. Onun için ondan sonra hiçbir gösteri yürüyüşüne izin vermemiştir. Çok şehit verdiğimiz bir gün. Vatandaşlar terörü telin yürüyüşü yapmak için toplandı. Polis biber gazı ve tazyikli su ile o topluluğu dağıttı. Milletin bir araya gelmesinden iktidar korkuyor da. Vatandaş ne yapıyor? Vatandaş da polisin aşırı güç kullanmasından korktuğu için. Sokağa çıkmaya korkuyor. Bundan başka birde tutuklanmaktan korkuyor. Çünkü tutuklandığında başına geleceklerde korkuyor. Suçlama hemen hazırdır. Teröre yardı etmek. Ve terör örgütü üyesi olmaktır. Böyle bir suçlanmayı hiçbir kimse göze alamaz. Onun için her şeyi kabullenir olduk. TC´leri kaldırıyorlar diye sokaklara dökülen millet. Şimdi her gün üç beş şehit veriyoruz. Bu şehit sayısının 15 olduğu günlerde oldu. Milleten ses seda yok. Ayrıca sivil toplum örgütlerinden bile ses çıkmıyor.

Anayasadan laikliği kaldıracaklar. Atatürk ve Türk isimlerini anayasadan çıkaracaklar. Yine sesimizi çıkamayacağız. Ondan sonrada keşke şöyle yapsaydık diye hayıflanacaklardır. Dikkat ediyorsanız son günlerde şehit cenazelerine katılanların sayısı azalmaya başladı. Bunu bile kabullendik. Artık şu korku rüyasında uyanmanın zamanı gelmiştir. Korkunun ecele faydası yoktur. Cumhuriyet, laiklik, Türklük elden gittikten sonra dövünmenin hiçbir faydası olmayacaktır. Saygılarımla.

TÜRKİYE LAİKTİR LAİK KALACAKTIR.

NE MUTLU ATATÜRKÇÜYÜM CUMHURİYETÇİYİM LAİKİM DİYENLER!

NE MUTLU TÜRKÜM DYENE! 05 ? 05 ? 2016 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44