Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


HER ŞEYİN BAŞI ADALETTİR

HER ŞEYİN BAŞI ADALETTİR


Adalet basit bir kelime değildir. Adaletin olmadığı yerde huzur olmaz. Son zamanlarda adalete hasret kaldık. Çünkü ülkenin huzuru kalmadı. Son zamanlardaki adaletsizliklere göz attığımızda adalete herkesin ihtiyacı olduğunu göreceğiz. Önce son günlerde verdiğimiz şehitlerin hesabını dahi tutamaz olduk. Şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Hani başkanlık gelecek terör bitecekti?

Hani millet huzura kavuşacaktı? Refah gelecekti? Ülke uçacaktı? Bunların hiç birisi olmadı. Adalet bir ülkenin temel direğidir. Bu adalet bir gün herkese lazım olacaktır. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğluna Ankara çubuk da bir saldırı oldu. Vurun, öldürün, yakın o evi sözlerini çokça duymaya başladık. Kılıçdaroğluna yumruk artan kişi kaçarken Sivrihisar da yakalandı. Çubuğa götürüldü. Herkes bu kişinin tutuklanacağı tahmin ediyordu. Serbest bırakıldı.

Ve kahraman ilan edildi. Yüzlerce avukat savunmasını üslendi. Bazı kişiler bu saldırgan Osman´ın elini öpmek için sıraya girdiler. Kahraman Osman elini öptürürken ?devlet büyüklerime selam gönderiyorum? dedi. Bir cinayet vardır. Birde cinayete teşebbüs vardır. Bu saldırıda cinayete teşebbüs vardı. Yakın o evi, öldürün kelimeleri kullanıldığı gibi. Kafa gibi taşlarla arabaya saldırı yapıldı. Bu olaylar cinayete teşebbüstür. Failleri tutuklanmadı. Bu adaletin yara aldığının göstergesidir. Seçim iktidarın müracaatı üzerine yenilendi.

Gerekçe kamu görevlisi olmayanlar sandık kurulu başkanlığına atanmış. YSK´nın tamimi var. Kamu görevlilerinin yetişmediği yerlerde kamu görevlisi olmayanlarda atana bileceğini kendileri söylüyor. Hatta kamu görevlisi olmayan birisi sandık kurulu başkanlığını kabul etmiyor. YSK kabul etmesen ceza alırsın diyorlar. Bu seçimin yenilenmesi kararını veren YSK kanunları hiçe saymıştır. Kendisini bir yerde inkâr etmiştir. Burada da adaletsizlik baş göstermiştir.

Bir gazeteci yazdığı yazı yüzünden öldürülesiye dövülmüştür. Bir gurup saldırgan sopalarla öldüresiye dövmüşlerdir. Hem de vurun, öldürün naraları ile saldırıyorlar. Burada cinayete teşebbüs vardır. Bu saldırganlar yakalanıyor. İfadelerinde trafik sorunu yüzünden tartıştık diyorlar. Ve serbest bırakılıyorlar. Adalet burada da yara alıyor. Sosyal medyada bazı paylaşımdan dolayı insanlar tutuklanıyor. Adamı öldüresiye dövüyorlar. Bunlar serbest kalıyor. Adalet bunun neresinde? Cumhurbaşkanı bir ilin belediye başkanı seçiminde.

Seçime seçilecek kişiden daha fazla müdahil oluyor. Bu görülmüş şey değildir. Öyle müdahil oluyor ki? Muhalefetin adayının sloganı olan, her şey güzel olacak sloganını sosyal medyada paylaşan sanatçıları eleştiriyor. Sanatçılar lehine bir karar verilmiş. Bundan dolayı Cumhurbaşkanına teşekkür etmişler. Hem teşekkür ediyorlar. Ondan sonrada onun yanında yer alıyorlar diyor. Sanatçıları eleştiriyor. İnsanlar biat etmek zorunda değildir. Devlet vatandaşın rahatını huzurunu sağlamak için vardır. Devlet tarafından ayrımcılık yapılıyor. Vatandaşların biat etmesi isteniyor.

Bu adaletli bir davranış değildir. Kanser tedavisi gören bir genç bayana cumhurbaşkanı yardımcı olmuş. Allah razı olsun. Bu bayan her şey güzel olacak dedi diye. AKP yandaşı birisi tarafından ?o sen misin? diyerek genç bayanı bıçaklıyor. Böyle adalet olmaz. Adaletin olmadığı yerde işte böyle adaletsizlikler olur. Aklıma gelenleri anlatmaya çalıştım. Sizce adalet ne durumdadır? Bence adalet güçlünün yanındadır derim. Bütün hukuk adamları YSK kanunsuz iş yapmıştır diyor. Amma AKP ve AKP yandaşları adalet tecelli etti diyor. Demek oluyor ki?

Bizim hukuk fakültelerinden iki türlü hukuk adamı yetişiyor.  Birisi adalet üzerine yetişmiş. Birileri de adaletsizlik üzerine yetişmiş. Hâlbuki hukukun ana ilkesi adaleti tesis etmek üzerinedir. YSK´nın seçimin yenilenmesi gerekçesinde sandık kurullarının kamu görevlilerinden oluşturulmamış olası değil mi? Oylar çalınmış diye bir şeyden bahsetmiyor. AKP´nin belediye başkanı adayı Binali Yıldırım oyları çalmışlar diyor. Bu seçim sürecinde bu oy hırsızlığından çokça bahsedilecek. Ülkenin baş sorunu adaletsizliktir. Berat Albayrak ?doların artması vatandaşı etkilemiyor? diyor. Az söyle uz söyle inanılacak bir siz söyle. Her şeyimiz dolara bağlı olduğunu bilmeyen var mı? Adalet, adalet. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! NE MUTLU TÜEKÜM DİYENE!

                                                          14-05- 2019 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9046,92%2,73
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,04% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2296,12% 0,83
  • Ç. ALTIN

    3841,94% -0,33
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli

Balıkesir

28.03.2024

  • İMSAK 05:27
  • GÜNEŞ 06:52
  • ÖĞLE 13:19
  • İKİNDİ 16:49
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 20:54