İrfan AYDINOĞLU -SİSMİK KALEM


HER AKŞAM TV EKRANLARINDA BOY GÖSTEREN "GAZOZ KAPAKLARI"

HER AKŞAM TV EKRANLARINDA BOY GÖSTEREN "GAZOZ KAPAKLARI"


TV kanallarındaki ekranlarda her akşam boy gösteren Amerikanperver "sözde strateji" uzmanları ağız birliği etmişçesine, Ukrayna'yı haklı gösterip Rusya bu savaşı kaybetti kazanan ABD oldu diyorlar.

Çok fena yanılıyorlar demek isterdim ama demiyorum. Çünkü işin aslını astarını, olayların nereye varacağını çok iyi bildikleri halde (ABD yalakası oldukları için) olaylara Amerikan gözlüğü ile bakıp kamuoyunu "kasıtlı olarak" yanıltıyorlar.

Bu savaşın kazananı nasıl ABD oluyor ki? Aslında bu trajik çatışmaya savaş bile denilemez. Ukrayna’da adeta tek kale maç oynanıyor. Bombalar hep Amerikan kuklası Zelenskiy'nin peşine takılıp yanlış yola sürüklenen zavallı Ukraynalıların kafasına düşüyor. Bu savaşın sonucu daha başlamadan belliydi. Rusya Ukrayna'yı askeri olarak dize getirecek, Zelinskiy devrilerek yerine Rus yanlısı bir devlet başkanı seçilecek. ABD bunun böyle olacağını bilmiyor muydu sanki? Arkanda ben varım, Rusya’ya sakın boyun eğme diye gaz vererek boş yere Ukrayna’yı felakete sürükledi.

Rus uçakları her gün Kiev'i bombalıyor. Eğer bu gerçek anlamda bir savaş olsaydı Ukrayna uçaklarının da Moskova'yı bombalaması gerekmez mirdi?

O yüzden ben TV kanallarında saatlerce yorum yapan sözde strateji uzmanlarının yorumlarına hiç birine itibar etmiyorum.

O sözde uzmanların benim gözümde gazoz kapağı kadar değerleri yok. Giydikleri pahalı takım elbiselere bakarak onları adam yerine koyanlar, yorumlarına inananlar çok fena yanılıyorlar.

Bu gazoz kapakları bilerek isteyerek açık açık Amerikan propagandası yapıyorlar ve halkı çok fena yanlış yönlendiriyorlar.

Çünkü ABD bizim gerçek dost ve müttefikimiz değil. Yüzümüze gülüp, sırtımızı sıvazlayıp arkamızdan kuyumuzu kazıyor.

ABD, SSCB' den ayrılmış küçük küçük eski demir perde ülkelerini NATO şemsiyesi altına alıp Rusya'yı çepeçevre kuşatırken bir anlamda Türkiye'yi de kuşatmış oluyor. Yani bir taşla iki kuş vurmuş oluyor.

Türkiye ile Rusya'nın arasını bozarak bizi Rusya ile savaşa sürüklemek istiyor. ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı Wendy Sherman'ın bu ay içinde Türkiye yaptığı ziyarette: "S-400 leri Ukrayna'ya gönderin biz de size F-35 uçaklarını verelim" diyerek ABD'nin bu konudaki art niyetini ortaya koydu. S-400 leri Ukrayna'ya vermek demek Rusya'ya açıkça savaş ilan etmek demektir.

Biz S-400 leri Ukrayna'ya versek bile ABD asla F-35'leri bize vermez. Üstelik Türkiye ile Rusya arasında bir savaş çıkarsa, Türkiye NATO ülkesidir diye NATO antlaşmasının 5. maddesini işleterek bizim yanımızda bu savaşa asla dahil olmaz.

Üstüne üstlük biz kuzeyde Rus' larla savaşırken Suriye'deki kukla "sözde Kürt" devletinin eğitip donattığı yüzlerce TIR dolusu silah ve mühimmat gönderdiği PKK/YPG’li teröristlerini de kışkırtarak güneyden üzerimize saldırtır. Yakın zamanda ABD’li uzmanlar, PKK/YPG’li teröristlere zırhlı araç kullanma eğitimi vermişti. PKK/YPG’li teröristler geçtiğimiz günlerde Deyrizor'da ABD'nin verdiği bu zırhlı araçlar ile bir tatbikat yaptı. Bu tatbikatın bize karşı yapıldığı ise çok açık değil mi?

Bu arada Yunanistan'ın da kışkırtılarak ABD' den, Almanya ve Fransa' dan daha yeni satın aldığı modern uçaklar ve savaş gemileri ile batıdan bize karşı ayrı bir cephe açtıracağı da gün gibi aşikar.

Siz siz olun bu "gazoz kapakları" nın ne söylediğine çok dikkat edin. Çünkü bu kapakların üzerinde "Coca Cola" yazıyor.

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Balıkesir

27.04.2024

  • İMSAK 04:23
  • GÜNEŞ 06:00
  • ÖĞLE 13:07
  • İKİNDİ 16:56
  • AKŞAM 20:03
  • YATSI 21:34