Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


HER TÜR MİLLİ SEVETİMİZ KORUNMALIDIR.

HER TÜR MİLLİ SEVETİMİZ KORUNMALIDIR.


Yeraltı ve yer üstü bütün milli servetlerimiz korunmalıdır. Önce yer altı milli servetlerimizden başlayalım. Altın, bakır, petrol, doğal gaz, kömür gibi aklımıza gelen her türlü yer altı servetlerimiz korunmalıdır. Günü gün etmek değil gelecek nesillerde düşünülmelidir.

45- 50 sene önce bir ahbabımız damadı Almanya da maden mühendisi olarak çalışıyordu. İzine geldiklerinde bir gün bir araya geldik. Memleket meselelerini konuşuyorduk. Bana şöyle bir mesele anlattı. “Almanlar kendi topraklarındaki kömürü çıkarmıyor. Dışarıdan kömür ithalatı yapıyorlar. Beraber çalıştığımız bir almana sordum neden? Kömür ocaklarındaki kömürü çıkarmıyorsunuz da? Dış ülkelerden kömür alıyorsunuz diye sordum” dedi.

Almandan aldığı cevap. “Şimdi dışarıdan kömür alacak paramız var. Bu kömür stokları bir gün bitecek. Bizden sonra gelecek nesiller çıkarsılar diye kendi ocaklarımızdaki kömürleri çıkarmıyoruz” diye Cevap verdi dedi. Bizimde yer altında milli servetimiz altın var. Biz bu yeraltı servetimizi yabancı şirketlere çıkartıyoruz. Kazancımız yanılmıyorsam %10 örnek veriyorum. 50 ton altın çıksa 5 tonu bize 45 tonu çıkaran şirkete. Bu şirketler kendi ülkelerinde doğayı koruyarak altın çıkarıyor. Kanada şirketinin kendi ülkesinde altın çıkardığı yerin resmini gördüm daracık bir alana iş makinelerini yerleştirmiş az sayıda ağaç kesmiş.

Aynı şirket kaz dağlarında altın çıkarıyor. Binlerce ağaç kestiler. Yüzlerce metre kare alan dümdüz edildi. İki senedir bu altın alanında bu şirkete karşı direnen vatandaşlarımız var. Bu direnen vatandaşlarımıza para cezaları kesildi. Hem milli servetimiz olan altın için direniyorlar. Hem de harap olan doğa güzelliklerimizi korumak için direniyorlar. Milli servetimiz gittiği gibi. Doğa güzelliğimiz gittiği gibi. Topraklarımız ve sularımız siyanürle zehirleniyor. Kaz dağları bu bölgenin oksijen deposudur. Bu bölgeye hasta olan kişiler gelip yerleşiyor.

Böyle değeri çok yüksek olan bu bölgeyi Allah bize nasip etmiş. Biz böyle bir değerin kıymetini bilmiyoruz. Şirketleri zengin etmek için bu bölge kıyım kıyım kıyıyor. Şimdi cengiz holding bu bölgede zannedersem kurşun aramak faaliyetlerine başlıyor. Bunun çalışmalarına başlamak gayreti ile arama alanında bir toplantı yapıyorlar. Vatandaşın tepkisi ile karşılaşınca işe jandarma karışıyor. Vatandaş tartaklanıyor. Bazıları göz altına alınıyor. Yeraltı ve yer üstü mili servetlerimizi ve doğanın güzelliğini korumak devletin görevidir.

Köylü ormandan kışın sobasında yakmak için bir ağaç keser. Ağaç da değil ağacın dalını keser. Ormanı koruma muhafızları o köylüye ceza keserler birde hapis cezası verilir. Devletin yapacağını vatandaş yapmak istiyor. Devletin emniyet güçleri vatandaşın karşısına dikiliyor. Vatandaş toprağının ve canının peşinde. Doğayı korumak herkesin görevidir. Doğa bize uymaz. Biz doğaya uyum sağlayacağız. Bu bölge doğa harikası bir bölgedir. Denizden biraz karaya açılıyorsun. Sıcak su ılıcalar var. Oradan biraz daha açılıyorsun buz gibi su kaynakları var.

Bu bir dağa harikasıdır.  Allah bize böyle doğa harikası bir bölge bahşetmiş. Biz bunun değerini kıymetin bilmiyoruz. Doğayı kendimize uydurmaya çalışıyoruz. Doğa bir gün gelir intikamını alır. Giresun da yaşanan olay bunun bir göstergesidir. Altını kendimiz çıkaramıyorsak. Bırakalım bizden sonra gelecek nesiller çıkarsınlar. Orman yangınları oluyor. Neden oluyor dersiniz? Oraları imara açmak için yangın çıkarılıyor. Çok yerde bu olay yaşandı. Ormanlık bölge yandı. İki üç sene sonra imara açıldı. Yanan orman alanları 100 sene imara açılamaz diye bir kanun çıkarılsın.

Bakın bakalım kışın orman yangını çıkacak mı? Sözün kısası yer altı, yer üstü ve doğa güzelliği olan milli servetlerimiz koruma altına alınmalıdır. Bunlara sahip çıkılırsa Hava kirliliği, toprak kirliliği, su kirliliği de ortadan kalkar vatandaşlarımız. Hastalıklardan kurtulur. Siyanür dünyanın en kötü zehirdir. Altın aramada kullanılıyor. Toprak ve su zehirleniyor. Mili servetler mutlaka korunmalıdır. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türkvarlığına armağan olsun diyenlere! Ne mutlu demokratım diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

29 – 11– 2020   Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9045,38%2,71
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli

Balıkesir

28.03.2024

  • İMSAK 05:27
  • GÜNEŞ 06:52
  • ÖĞLE 13:19
  • İKİNDİ 16:49
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 20:54