Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


HERŞEY BAŞKANLIK SİSTEMİ İÇİN

HERŞEY BAŞKANLIK SİSTEMİ İÇİN


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkemi, küçüklerlimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Mehmet Ali Şahin neyi hedeflediklerini itiraf etti. “Başbakan cumhurbaşkanı olacak. Anayasayı değiştireceğiz. Başkanlık sistemine geçerek hem başbakan hem cumhurbaşkanı olarak 2023 senesine kadar. Başbakanınız ülkeye hizmet edecektir” dedi. Hani başkanlık sisteminden vazgeçmişlerdi? O zaman birileri ile anlaşma yapıldı demektir. Bir ara başbakan “BDP ile anayasa yapabiliriz” demişti. Başkanlık sisteminden vazgeçtik denilmesine rağmen. Anayasayı değiştirip başkanlık sistemine geçeceğiz demenin mantığı nedir? Anayasayı değiştirmek için BDP’nin oylarına ihtiyaçları vardı. Demek oluyor ki BDP ile anlaşma sağlandı. Cumhurbaşkanlığı ve anayasanın değiştirilmesi için. Ver oyu! Al özerkliği anlaşması sağlandı demektir.  Sağ gösterip sol vuracaklar. Bunun anlamı bundan başka bir şey değildir.

Şimdi doğudaki olaylara neden müdahale edilmiyor anladınız mı? Bingöl Diyarbakır karayolu kaç gün trafiğe kapalı kaldı. Bu karayolu sorunlu bir hale geldi. İstanbul’daki gezi parkı olayları için. Başka yerlerden değil de?  Bingöl’den polis takviyesi neden yapıldı? Orada sorun var. Emniyet güçleri orya gerekli değil mi? Edirne’den veya başka illerden değil de neden Bingöl? Bunun yorumunu sizler bırakıyorum.

Birinci ittifak cumhurbaşkanlığı seçimi için. Yapılmış demektir. Bu ittifaktan netice alındığında, başkanlık seçimi için anayasa değişikliği gündeme gelecektir. Bu başkanlık sistemine geçilecek denilmesi. Cumhurbaşkanlığı seçimini daha önemli hale getirmiştir. Tayyip Erdoğan böyle bir durum olmamış olsaydı. Cumhurbaşkanlığına aday olmazdı. Çünkü cumhurbaşkanının bu günkü yetkileri ile tek adamlık hedefine ulaşması mümkün değildir. Başkanlık sistemine geçilmeyecek olunsaydı. Cumhurbaşkanının yetkilerinin mecliste değiştirilmesi gerekecekti. Başkanlık sistemine geçildiğinde cumhurbaşkanının yetkileri otomatikman artmış oluyor. Tayyip Erdoğan’ın amacı da tek adam olmaktır. Bu yolla da tek adamlık emeline ulaşmış olacaktır.

Muhalefet çatı adayı için geç kalmadan adayı açıklamalıdır. Yalova seçimi bir yerde çatı için belirleyici olmuştur. Bu Yalova seçiminde başka partilerin adayı olduğu için fazla fark olmamıştır. Fakat cumhurbaşkanlığı seçiminde her partinin adayı olmayacağından diğer patiler çatıda birleşeceklerdir. Çatı olayı Tayyip Erdoğan’ı rahatsı etmiştir. Hele Yalova’nın seçimi iyice korkutmuştur. Artık şimdi Erdoğan kendisine başka bir düşman yaratmak için çalışacaktır. Çünkü her seçimde karşısına bir düşman yaratarak seçim kazanmıştır. Şimdi cemaatle birlikte muhalefeti düşman yaratmaya çalıştı. Muhalefet çatı olabilecek müşterek bir aday çıkarma gayretinde. Böyle bir adayı düşman yaratması zor olacak. Onun içinde onlar çatı falan oluşturamazlar. Demeye başladılar. Onalar hesap bilmezler şunu bilmezler, bunu bilmezler. Diye aşğılamaya başladılar. Çatının adayı olacak kişi bunlar beceriksiz kişiler ben aday olamayayım diye düşünmesini sağlamaya çalışıyorlar. Hâlbuki şu anda meclis dışındaki partilerin ve sivil toplum örgütlerini görüşlerini almaları olumlu bir olardır.

 Vatandaşın benimseyebilecek bir aday aranması dahi AKP’yi rahatsız etmiştir. Çünkü kendileri aday belirlemek için yalnız kendi partililerine soruyor. Kendi partilileri de partinin görüşü ve isteği üzerine hareket ediyor. Vatandaşa dayatma ile cumhurbaşkanı seçtirmek isteniyor.

Şimdi ülkenin vatandaşlarını böldüler. Senden, bende, onda diye ayrıştırarak kendilerine biat eden bir toplum oluşturdular. Kendi partililerinden başka birisi cumhurbaşkanı seçilecek olursa bu biat eden toplumu kaybedeceği telaşında oldukları için. Şimdilik seçim düşmanı yarattıklar muhalefeti aşağılamaya başladılar. Hattı zatında muhalefet partilerini aşağılıyorlar. Amma bilerek veya bilmeyerek onalara oy veren vatandaşlarında aşağıladıklarının farkında değiller. Ben çatı adayının tutacağından eminim. Bunun ilk deneyimi Yalova da gerçekleşmiştir. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk’ün askerleri! Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 03 – 06 – 2014 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44